yalnizliga alismali 

kapat
  1. Bavulları hep toplu durmalı insanın.
    Bir gün telefonların hiç çalmayabileceği hesaplanmalı.
    Tül perde arkasından misafir yolu gözlemekten vaz­geçmeli.
    ihanetlere, terkedilmelere, bir başına bırakılmalara hazırlıklı olmalı.
    Yalnızlığa alışmalı.

Çünkü "omuz omuza" günlerin vakti geçti. Dayanışma, günümüz borsasının değer kaybeden hisse
    senet­lerinden biri artık.
    Bireyin keşif çağı, geride kı­rık dökük yalnızlıklar bıraktı.
    Terörün bile bireyselleştiği çağdayız. Zaman, birlikten kuvvet doğurma zamanı değil; zaman, tek başına dimdik ayakta kalabilmeyi becerme zamanıdır.

işte o yüzden alışmalı yalnız­lığa.
    Sokaklar dolusu ıssızlıkla başbaşa yaşamayı göze almalı insan. Güvendiği dağlardaki karlara bakıp ders çıkarmalı. Hüzünlü bir şarkıyla paylaşı­lan gecelerde başım dayayacak bir omuz arama huylarından vazgeçmeli. Sofrada tek tabağa, tabakta az yemeğe alışmalı.
    Romanlardan yalnızlığı yücelten paragraflar asmalı evin en görünür duvarlarına.
    "Yalnızlık paylaşılmaz/ Paylaşılsa yalnızlık olmaz" dizeleriyle başlamalı güne.
    Telesekretere "şu anda size cevap verebilecek kim­se yok" denmeli, "... belki de hiçbir zaman olmaya­cak..."
    Cevapsızlığa, sessizliğe ısınmalı.

Oysa sessizlik haksızlığa alkıştır.
    Haklılığın onuru yaşatır insanı. Susmanın utancı öldürür.
    O yüzden en sessiz gecelerde ''doğruydu, yaptım"la teselli bulmalı insan.
    Feryada komşuların yetişmemesine, soğuk duvar diplerinde sessizce ağlaşmaya alışmalı.Kendiyle
    he­saplaşmaya çalışmalı.
    Gece yastıkla ağlaşmaya, sabah aynayla gülüşmeye, kendiyle hüzünlenip, kendiyle keyiflenmeye hazır
    ol­malı.
    Hep başını alıp gidebilecek kadar cesur, ama hep kalıp savaşacakmış kadar gözüpek olabilmeli.
    Sessizliği, sese dönüştürebilmeli.

Ve sırt çantasını her daim hazır tutmalı insan.
    Yollarla barışmalı.
    Yalnızlığa alışmalı.

can dundar
    #985195 (fatal, 12.12.2006 13:38)
  2. insan bir zamandan sonra zaten yalnız kalır.yalnız kalmadan önce yalnızlığa alışmak gerekir.kötüdür yalnızlık. tüm yaşadıkların üstüne üstüne gelir.düşünmeye zaman bulamadığın birçok şeyi düşünmeye başlarsın.
    #985581 (pinkbaby, 12.12.2006 15:19 ~ 15:50)
  3. can dundar'ın hayata ve siyasete dair adlı müthiş kitabında yer verdiği bir yazısı. bugün okunması yalnız insanlarda bir positif havaya neden oluyor. *
    #1305083 (diss___, 14.02.2007 23:04)
  4. hele de sevgiliniz yalnızlığğa alışmanız gerektiğini soyluyorsa el mahkum alışmak gerekir yalnızlığa.
    #1305091 (buss, 14.02.2007 23:06)
  5. hayatta kendinden daha önemli bir şeyin olmadığını farkedip, tek başınalığa, kimsesizliğe belkide çaresizliğe ayak uydurmaya çalışmaktır. zaten yalnız değil midir insan hayata gözlerini ilk açtığı andan itibaren? peki ya aydınlıktan karanlığa göçerken.. insan doğarken yalnız doğar ya! ahh birde bu hayattan göçerken yapayalnızdır.. önemli olan pes etmemek, yorulmamak, buna alışmak yerine elden geldiğince içindeki çaresizlik duygusunu kendinden km' lerce uzak tutmaktır.
    #1305401 (no name, 15.02.2007 00:07)
  6. yalnızlığa alışmalı.
    en güzel kız değildin gördüğüm, hatta çok daha güzellerini gördüm senden. yine de senin yüzündü sabah uyandığımda görmek istediğim. en iyi hatip değildin tanıdığım, ama senin sözlerindi duymak istediğim en kötü anlarımda. çok da güzel değildi sesin, ama o lionel richie şarkısını senden dinlemeyi sevdim ben. tek çekip giden sen değildin hayatımda, ama hiçbiri bu kadar acıtmamıştı canımı. alışkındım yalnızlığa aslında, yıkılmazdım da böyle, bu senin yalnızlığın olmasaydı.
    #1305442 (unusual suspect, 15.02.2007 00:17)
  7. (bkz: bu işte bir yalnızlık var)
    #1305450 (don santino corleone, 15.02.2007 00:18)
  8. gerçekçi olarak yaklaşmak gerekirse (bkz: yalnızlık ömür boyu)..
    #1305458 (handushka, 15.02.2007 00:21)
  9. insan doğunca değil, büyüyünce yüzleşiyor kendisiyle. tutunduğu her şeyin kırıldığını, yok olduğunu görünce de; ister istemez kendisine tutunuyor...

zuhal olcay'ın sesiyle yaşattığı şarkının anlattığı gibi; "yaşamak zorunda olduğum beraberliğimsin..."

"yalnızlığım;
    yaşamak zorunda olduğum beraberliğimsin...
    yalnızlığım;
    kanımsın, canımsın;
    sen benim çaresizliğimsin...
    yalnızlığım,
    bugunum, yarınım; sen benim hüzünlerimsin...
    yalnızlığım;
    tek bilebildiğim,
    sen benim vazgecilmezimsin..."
    #1305478 (cococabana, 15.02.2007 00:29)
  10. can dundar in super yazisi. cidden de (bkz: yalnizlik bir omur boyu) bunun icin alismali insan..
    #1305519 (cooldiver, 15.02.2007 00:38)
  11. yanlızlık paylaşılmaz,
    paylaşılsa yalnızlık olmaz.

(bkz: özdemir asaf)
    #1305542 (lazy pigeon, 15.02.2007 00:45)
  12. işte budur denilen şiir.
    yalnızlığa alışmak, ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi.
    #4194855 (şubat, 06.11.2008 20:16)
  13. (bkz: belki alışmak lazım yalnızlığa) (bkz: duman)
    #4194965 (lillian, 06.11.2008 20:40)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yalnizliga alismali başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yalnizliga alismali ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yalnizliga alismali nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yalnizliga alismali. Copyright of the articles are belong to their authors.

» pilot il » hicbiryer » bugun » suicide redemption » anlatma » ulkucu komunist ve muhafazakarlarin kenetlenmesi » suat atesdagli » mahcur » bir acayip sevda dustu serime » turkiye nin en buyuk futbol takimi galatasaray » karate ni sente nashi » irmak unal » actigi basligi unutan yazar » ben alti yasimdan beri baleye gidiyorum ulan » tanri nin sozunde durmamasi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » bu bir yoklugun hikayesidir » franky four fingers » la copa rota » ask bocugum » iguananin olumu » kedi biyigi » ben senin bildigin kizlardan degilim » orhan savasci » butun muhendisleri abazan diye fislemek » cambaz ipte balik dipte olsa gerek » caylak olunca kendini entry takibe veren gammaz » yemekteyiz nail » sozlukte kaliteli kiz yazarin bulunmamasi » guzelavrat otu » teonanacatl » ekonomik kriz » karasinek » kertemeyen kele » homo habilis » sergen yalcin dan maldonado yorumu