yalnizliga alismak 

/ 2
kapat
  1. yalnızlığa alışmak diye birşey yoktur. yalnızlığa alışmaya çalışmak vardır.
    #2842341 (fishandcips, 15.01.2008 18:35)
  2. yanlızlığı kabul etmektir. ona yenilmektir. kötüdür.
    yapılması gereken şey yanlız değilmiş gibi davranmaktır. böylelikle alışmanıza gerek kalmadan yenmiş olursunuz yanlızlığı.
    #2842950 (esturealba, 15.01.2008 20:37)
  3. yalnızlıkla karşı karşıya kalmış insanın zamanla bu duruma alışmış olmasıdır. bu zamanla asosyalliği de beraberinde getiren durumdur. insan yalnızlığa öyle alışır ki artık yeni insanlar tanımaya ya da tanıdıklarıyla vakit gerçirmeye gelemez hale gelir.
    #3083818 (noktalivirgul, 02.03.2008 16:19)
  4. özüne dönmek, kendi olmak, kendine gelmek.
    #3083822 (tatyos, 02.03.2008 16:20)
  5. sessızce aglamaya alısmaktır ve zamanla gozyaslarının ozgurlugunu yok edersın.
    #3118100 (froidviolace, 10.03.2008 12:00)
  6. yalnızlığın müptelası oldum, tek yarim tek dostumdur yalnızlık demek.
    #3118116 (yolgezer, 10.03.2008 12:05 ~ 12:15)
  7. zamanın ikramıdır. alışınca vazgeçilmezde oluyor yalnızlık. sabrederek başladığın yolculuğa keyfiyetle devam etmek hali başgösteriyor. çıkılan yalnızlık yolculuğu hayatın bir çok farklılığını ve güzelliğini farketmeye de yarıyor.
    dertsiz başım tasasız aşım da diyebiliriz mevzuya.
    #3118264 (seaman, 10.03.2008 12:37)
  8. "Geçti istemem gelmeni,
    Yokluğunda buldum seni;
    Bırak vehmimde gölgeni,
    Gelme, artık neye yarar?" *
    #3493909 (sanirim osurdum, 04.06.2008 19:46)
  9. kendi icindeki sesle barısmaktir yalnızlıgın alısıla gelmişligi.

insan nasıl ki dogar da yalnız,ölür de yalnız ölür tıpkı yaşamın bir parcasında her daim bu tünelin icindedir.siz sanarsınız ki yanınızda bir cok dostunuz,arkadasınız hep sizinle gel gelelim bir göz acıp kapayıncaya kadar.birer rüya misali yok olmalar.tıpkı denizin icinde yosunun diger yosun topundan kopup engin denizlere,okyanuslara yol alması gibi.ne kadar tuhaf degil mi?

insanoglu yaradılısında var olan bir gelenek abidesidir. hala süre gelmekte,emin adımlarla yoluna devam etmektedir.patikadan da olsa yalnızdır.varolan kalabalıgın icinde kalan koskocaman yalnızlık.alısmak mı? alısmaya ayak uydurmak mı? bence her ikiside niye diye soracak olursak;yalnızlıgın tek düzelige serpiştirdigi hayat, hep bizimle varolan cicegin yeşermemiş tohumunu oluşturmuştur.bu yüzdendir alışmak yalnızglıga.
    #3493952 (hodri meydan, 04.06.2008 19:54 ~ 19:55)
  10. yalnizligin anlasildigi anları iplemez duruma gelinen, bir sure sonra bencillige alısılan, hayatınıza yeni insanlar yeni renkler sokmayı isterken gerceklestiginde ise arkanıza bakmadan kactıgınız, "hayat seni yendim nidaları" attıran cunku ne de olsa kimsenin yardımı olmadan bir sürü seyin ustesinden gelinen * aslında sadece hayata ve insanlara karsı kacak oynanan oyun.
    (bkz: tehlikeli oyunlar)
    #3493967 (baLim, 04.06.2008 19:57)
  11. (bkz: yalnızlıga alı$amamak)
    #3493971 (realoqus, 04.06.2008 19:58)
  12. en güzel yolu her gün oltanızı sigaranızı şemsiyenizi kapıp balığa gitmek ve akşama kadar balık tutmaktır. bir de kitap çevirirsiniz arada oh mis. o zaman da sosyalliğe alışamazsınız. huzursuz gelir size ortamın kralı olsa. sonra mevlevi olmaya karar verirsiniz. dikkat edin o konuma gelmeden "eeh yeter lan keşiş olduk" demeyi unutmayın. herşeyi tadında bırakmak lazım. öyle "kendime bi haller vereyim" , "hayatın anlamını çözeyim" triplerini abartmayın.
    #3493989 (macerayisevenadam, 04.06.2008 20:01)
  13. 'insan yalnızlığa alışır, ama bunu bir günlüğüne bile bozarsanız, yeniden alışmak gerekir ve bunun için de, herşeye ta baştan başlamalısınız'.
    richard bach
    #3907526 (şubat, 02.09.2008 22:23)
/ 2
Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yalnizliga alismak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yalnizliga alismak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yalnizliga alismak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yalnizliga alismak. Copyright of the articles are belong to their authors.

» fan fatality » icimdeki deniz » josep guardiola » is as ekmek yok ama din var isinize geliyorsa » babami anarken » caylak olunca kendini entry takibe veren gammaz » sipsi » eski sevgilinin yillar sonra atacagi ilk sms » ayrilik sonrasi esya krizi » john petrucci » mevlana sekeri » arda turan » kemalizm » hizli giden atin boku seyrek dusermis » birzamanlar net » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » akbank in 1500 personelini isten cikarmasi » karasinek » ozz le grand » en hizli baslik giren yazar » cumhuriyet halkevleri » yeterince renkli degil » all by myself » kizilsonya » okan bayulgen sade vatandas » oqqo » sosyalizm ve savas » ataturk yalniz miydi » abdullah gul » ataturk olmasaydi adim abraham sweetvoice du » good luck chuck » yeni dogmus bebege isim koyma problemi » kemalizm sol degil » savama » ulkucu komunist ve muhafazakarlarin kenetlenmesi » nike mercurial rose