yalnizlar gari 

kapat
  1. böylesine 'es' geçildiğini ve unutulduğunu yıllar yılı anlayamadığım şarkı. en az ele gune karsi kadar 'klasikler' arasına girmeyi hakediyordu halbuki. 1987'de çıkan ve belki de en iyi mfo albümü olan no problem'i, uc oldum, tam ortasindayim, bazi bazi gibi muhteşem şarkılarla şenlendiren parçalardan biridir.

galiba birkaç yıl önce çıkardıkları bir best of albümünde de yorumladılar, ama orijinal kaydının yanında fazlasıyla döküntü bir şekilde yorumlamışlardı parçayı.
    #795177 (louis cyphre, 31.10.2006 13:39 ~ 13:43)
  2. "ben toy bir mehtap kelimeler birer varsayım..." kısmını sürekli "ben gördüm etraf, kelimeler birer varsayım.." şeklinde anlaması mümkün olan, doğrusu tabiiki bu olmayan, muhteşem bir şarkı.
    #795220 (kIran kIrana, 31.10.2006 13:51)
  3. olağanüstü bir mfö şarkısı. belki de en iyilerinden biri. genel izleyici tarafından, yeterli ilgiyi görememiştir.
    #1558367 (fowler, 23.04.2007 14:15)
  4. kendinden çok hikayesiyle etkileyen bir mfö şarkısı...

Bazen şarkılardan çok, hikayesi etkiler insanı... Bu şarkı da benim için öyle. Hikayesini bir televizyon programında Mazhar Alanson' dan dinlemiştim ve çok etkilenmiştim.

Önceleri "Vuslat" denen kavuşmayı ya da kavuşamamayı hep divan şairlerinin, şiirlerini ulaşılmaz birilerine adamak için bu kadar kullandıklarını düşünürdüm. Sonra baktım ki çağdaş ozanlar bile bunu yaşamış. Mazhar Alanson' da çağdaş bir ozan bence ve birebir kendi yaşadığı bir hikaye bu...

Hikaye şöyle; Mazhar Alanson, birgün bir kadına aşık oluyor ama önceleri arkadaşlar, birkaç kez görüşüyorlar arkadaş oldukları dönemde... Kadın uzak bir şehirde yaşıyor ve dönüyor memleketine, döndükten sonra büyük bir aşk başlıyor aralarında. Uzaklık ikisini de büyütüyor birbirlerinin gözünde ve ayrı olmak dayanılmaz bir hal alınca, kadın trene atladığı gibi geliyor tren garına. Mazhar kadını garda bekliyor büyük bir heyecanla... Kadın iniyor trenden ve sarılıyorlar... Sonra geri dönüp gidiyor kadın. Vuslat diye birşey var ya!, kavuşuyorsun ve bitiyor...Sonra bu harika şarkı ortaya çıkıyor işte...

Bütün vuslat yaşayanlara iyi seyirler diliyorum...

http://www.youtube.com/watch?v=aBtrrXP6a78 +
    #2721186 (Cyqne, 20.12.2007 18:33)
  5. (bkz: yalnızlar rıhtımı)
    #3590697 (enderun sevgiler, 27.06.2008 23:18)
  6. bir mazhar fuat ozkan şarkısı olarak sözleri beyanındadır:

sensizligi bitmedi gecelerimizin
    farkina varamadim rutbelerimizin
    dervisler devran ederken gecelerde
    Ben toy bir mehtap kelimeler birer varsayim
    ana yalnızlar garındayım

evden sokaga zorlanmis kizginliklarim
    de hele kurbanim ne olacak halim
    Çocukların karım, kagit kalem gitarim icin
    onca cileye dayandim ana yalnızlar garındayım
    Ana yalnizlar garindayim

Sensizliği bitmedi gecelerimizin
    Farkına varamadım aile çay bahçelerinin
    radyasyon bulutlari gecti gecelerden
    ben toy bir mehtap,kelimeler birer varsayim
    ana yalnizlar garindayim
    #3599625 (oyuncakdunya, 30.06.2008 09:32)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yalnizlar gari başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yalnizlar gari ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yalnizlar gari nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yalnizlar gari. Copyright of the articles are belong to their authors.

» peygamberlerin ayni cografyadan turemesi » elveda rumeli » age of sail 2 » yemekteyiz nesrin » saraydaki mucevher » 23hapo » ergen » luis aragones » kilo alamamak » akbank in 1500 personelini isten cikarmasi » entry altina eksileyin seklinde not dusmek » is as ekmek yok ama din var isinize geliyorsa » geri zekali » cankiri caddesi » universitede uc alisverisi yapan ogrenciler » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » actigi basligi unutan yazar » kasadayken market posetini bir turlu acamamak » ferre » acilin ben maxfaktor uzmaniyim » sozluk yazarlari asosyaldir » mevlana sekeri » cocukken sahip olup buyuyunce yitirilenler » thrall » the noose » drama koprusu » kucuk cocuk cuku meraklisi sapik misafirler » basligi basliktir diye tanimlamak » uyandik biz geliyoruz » turkiye de sokakta kalmak » spike fatality » 325 nci donem yedek subay sinavi » legrad » kilo verememek » entropi » tosun pasa