yalniz yasamak 

/ 2
kapat
  1. ulan zaten geberip gideceğiz, ne s.kime bu kadar yalnız yaşama arzusuyla yanıp tutuşulur anlamak mümkün değil. milyar yaşında olan dünyadaki hükmün 70-80 sene hala kafa tutuyorsun hayata insan oğlu. komplekslerinle ve fantezilerinle çürüyüp gideceksin.
    #2886993 (nietzsche, 23.01.2008 23:39)
  2. 'bütün yalnızlar gibi özgür ve bütün özgürler gibi yalnız.' stefan zweig
    #2887009 (filozofil, 23.01.2008 23:43)
  3. zor iştir. ilk başlarda çekilmez olur, sonradan alışınca bir daha 2 ya da 3 kişi kalamazsınız.

(bkz: kişi kendinden bilir işi)
    #2887022 (abisesque, 23.01.2008 23:45)
  4. bir zamana kadar doygunluk ve tokluk hissi uyandırsa da bir zaman sonrasında kabak tadı veren bir durumdur gibi. koro olmak doğasında olan insanoğlu için solo takılmak bir yere kadardır.
    "yalnızlığa elbet alışır bedenim
    yalnızlıkla belki de başa çıkabilirim
    çok zor gelse bile yaşar, öğrenirim
    yalnızlık benim canımı acıtan.." gibi iç acıtandır, hep bütün kalınsadır.
    #2910279 (sefokrat, 28.01.2008 21:21)
  5. kendine ait kocaman bir alandır.
    kaldırabiliyorsan inanılmaz keyiflidir o alanda istediğini yapmak, yeri gelince yalnız takılmak yeri gelince ortam yapmak
    temizliğin de kendinedir, pisliğin de
    ister salonda uyursun, ister odanda
    özgürsündür, var mı daha fazlası...
    ama birde rahatlığını, özgürlüğünü kullanmak isteyenler çıkar,yakın da olsan uzak da seni inanılmaz rahat bir şekilde arayıp "ya senin ev bu akşam lazım bana" derler...
    hemde akşam, e ben ne yapayım peki...madem akşam lazım.
    ya şu senin ev var ya...eee
    yedek anahtarı bana mı versen ki!!?
    oha, lan ben rahat edemiyceksem ne diye çekiyorum o kadar sıkıntıyı.
    huzurunu bozarlar insanın, istediklerini yapmazsanız esirgemiş olursunuz evinizi.
    olsun, esirgiyorum işte var mı daha fazlası...
    esirgiycem tabi, ben ne savaşlar vermişim onu elde edebilmek için.
    git işini başka yerde hallet kardeşim, yuva yapmışım ben orayı...
    *
    #3092411 (nada, 04.03.2008 14:14)
  6. hep istenendir, hayali kurulandir. lakin hayalleriniz gercek oldugunda ulkenizden de uzaklasmissaniz eger, o kadar da iyi bir fikir degilmis dedirtebilir zaman zaman.
    #3092421 (oneydilan, 04.03.2008 14:17)
  7. Kent yaşamı ve sanayileşmenin bir sonucu olduğunu düşündüğüm, bazen keyiften bazen mecburiyetten kaynaklanan durum.
    #3383746 (HicbirSeyGorunduguGibiDegildir, 11.05.2008 15:55)
  8. zile basmayı özlemektir, eve birileri gelsin de ben makarnayı yapayım, sosu da ona kaptırayım şeklinde can atmaktır. aynı zamanda rahat rahat kendi kendine de konuşabilmektir zira size deli diyecek kimse yoktur evde.*
    #3383757 (Gore Gori Chapa Tipa Rota Hey, 11.05.2008 15:57)
  9. evde sizden baska ses ciracak kimse olmadigi icin esyalardan gelen en ufak seseri bile duyarsiniz bu da biraz korkutabilir kisiyi ama herseye ragmen güzeldir yaliz yasamak...
    #3383993 (denizdvs, 11.05.2008 17:19)
  10. incinen bileğinizi kremleyip sargıyla saracağınız zaman acısını en çok anladığınız şey...
    #3463120 (encam, 29.05.2008 08:49)
  11. hava kararmaya başlar iş yerinden yeni çıkmışsınızdır, eve doğru ilerlemeye çalışırsınız ancak adımlarınız sanki gitmek istemez, zorlada olsa eve ulaşırsınız açsınızdır ancak birşey yemek istemezsiniz karnınızdaki sesi kesmek için bir iki ıvır zıvır atıştırırsınız, hava iyice kararmıştır bu arada çarşıya çıkmayı düşünürsünüz ama sonra onunda tek başına tat vermediğini düşünerek vaz geçersiniz, bilgisayarınızı açar bir iki el zuma oynarsınız ondanda sıkılır ve bilgisayarda kayıtlı eski sezon dizileri yatarak beş altı bölüm izlersiniz o arda uyumuşsunuzdur sabah kalkarsınız ve bu döngü aynen devam eder yanlız yaşamak işte böyle birşey olsa gerek.
    #3463161 (antisosyal, 29.05.2008 09:17)
  12. (bkz: yaşadığını sanmak)
    #3463179 (the kene, 29.05.2008 09:32)
  13. illa yanınızda birileri olmayınca yalnız yaşamıyorsunuz , koskocaman kalabalığın içinde bile yalnızsanız işte bu yalnızlığın en büyüğü ve en acı verenidir.
    #3463219 (kolonya, 29.05.2008 09:52)
  14. yapıncaya kadar insanın agzını sulandıran olduktan sonra bu mudur diye sorduran solo yasam, alısmamak lazım lakin alısınca geri donusu ya cok zor ya da imkansız olan bicak sirti bir durum.
    #3463231 (baLim, 29.05.2008 09:58)
  15. daha kötüsü için (bkz: yalnız ölmek.)
    #3463262 (devils advocate, 29.05.2008 10:12)
  16. insanlarsan sıkılıp kabuğuna çekilmek ve sessiz sakin kendince bir hayat sürmek isteyenlerin seçimidir. sanırım en sağlıklı seçim ! .
    #3463359 (edjo, 29.05.2008 10:44)
  17. Ergenlik zamanındaki en büyük hayallerden biridir. Ailemden ayrılsam kendime ait bir evim olsa, küçük de olsa farketmez söylemlerinin başrol oyuncusudur.
    Ortalama 25 yaşına gelip, tam bağımsızlığını ilan edip ayrı eve çıkmak istediğinizi söylersiniz. Aileniz ben çocuğuma güveniyorum/ başımdan atmak istiyorum/ hadi bi denesin boyunun ölçüsünü alsın gibi düşüncelere sahipse hayalinizin gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaşırsınız.

Akraba,eş,dost gibi yakınların verdiği ikinci el eşyalarla eviniz kurulur. Evi ilk tutarken verdiğiniz yüklü paradan bahsetmiyorum bile.

Evet, 25 yaşındaki genç kadın ya da erkek türlü zorluklardan sonra artık özgür olacağı ve yalnız yaşayacağı evine kavuşmuştur. ilk günler keyifli geçer. karışan görüşen yoktur, odanı topla diyen yoktur. Arkadaşlar çağırılır partiler verilir. bu süre maksimum 2 aydır.

Hayatın yoğunluğuyla en az sizin kadar arkadaşlarınız da boğuşur. Gidip gelmeleri seyrekleşir. 3 aydan sonra kapınızın zili çok nadiren çalar. Bir müddet sonra kapı zili ya yanlışlıkla çalınır ya da apartman görevlisi çöpleri almaya gelmiştir.

iş yerindeyken evi düşünürsünüz, yalnız olacağınızı bildiğinizden olabildiğince geç çıkarsınız. Kapıyı artık hep kendi anahtarınızla açarsınız. Zile bassanız içerden duyacak kimse yoktur. kapi duvar deyimini daha sık hatırlamaya başlarsınız.

Özenerek yemekler yaparsınız. Tek başınıza olduğunuz için iştahınız yoktur, yiyemezsiniz. Gün be gün biraz daha zayıflarsınız. Evi temizlemezsiniz, dağınıklığın içinde canınız daha çok sıkılır.

Her gün annenizi ararsınız, pişmanlığınızı söylemezsiniz ama. "evet yalnız yaşamak çok güzel" dersiniz. içiniz kan ağlarken.

Hasta olduğunuzda sürüne sürüne ilaç almaya çıkarsınız. Konuşmak istediğinizde aynaya bakarsınız.

Bir gece yarısı yalnızlığın kendini en çok hissettirdiği anda böğüre böğüre yüreğiniz parçalana parçalana "ben çok yalnızım" diye ağlarsınız. Ertesi sabah karşı komşunuz "dün gece çok ağladın, gelmek istedim ama çekindim" der. yalnızlığınızı sadece sizin bildiğinizi sanarken başkalarının da bildiğini öğrenmiş olursunuz.

Zordur yalnız yaşamak, sessiz evde oturmak...
    #3483700 (arzoom, 02.06.2008 18:00 ~ 18:02)
  18. YALNIZ YAŞAYıP SENELERCE SONRA AiLENLE YAŞAMAK DAHA ZORDUR...
    #3483738 (crazyhodja, 02.06.2008 18:07)
  19. sosyal bir çevren,arkadaşların, ve yoğun bir işin varsa bir evde yalnız yaşıyor olmak sorun değildir,eve gelir kafanı dinlersin,evinin işini yapar ,yemeğini yer,tv seyreder ,yatar uyursun,ertesi gün yine iş güç telaşı ,haftasonu arkadaşlar falan filan günler böyle gelip geçer. ama kalabalıklar içinde yalnız kalmak en korkunç yalnızlıktır.
    #3537280 (fugie, 14.06.2008 15:21)
/ 2
Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yalniz yasamak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yalniz yasamak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yalniz yasamak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yalniz yasamak. Copyright of the articles are belong to their authors.

» lise yillari » chris stephenson » kotermek » ayriligi beklemek » sokaga cikma yasagi » yildizlar » macit ayral » 4 yilda 24 sinavla gecilen ders » yag » terorizm » ales » cirilciplak entry girmek » ergen » bos gecmeyelim » i am sasha fierce » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » gocuk » hakiki tosun pasa benim » converse giyen turbanli kiz » three to tango » 57 nci alay » sayman » sari biber » imf ile anlasmanin kriz demek olmasi » guardado » basbakanin geometri bilmemesi » icimdeki deniz » nika diyor baska birsey demiyor » real » en guzel mavi » sick the red » globallesen dunya ve sikilen insanlar » ankara da bir surrealist melih gokcek » kakule » can yucel » vucut gelistirme