yalan 

/ 9
kapat
  1. gün gibi güneş gibi ortada iken kişinin şahsiyetinden şüphe ettiren şey.

"sadece sensin dedi.
    ve değildi bu kadar açıktı ki ve kanıtlanabilir. su kadar gerçek.

koca bir yalan söyledi beni içine aldı kendi dışarda kaldı ve bitti... "
    #3455048 (blonde mermaid, 27.05.2008 17:44)
  2. "bana yalan söylemiş olman değil, sana artık inanmamam sarsıyor beni."
    nietzsche
    #3455137 (lanetlizeynep, 27.05.2008 18:02)
  3. pembesi de olan.
    #3547921 (evraka, 17.06.2008 00:01)
  4. söylenen bir önermenin doğru olmamasını ifade eder. bu eylemin uygulanması dahilinde kişi toplumda kabul görmez ve görmemesi de gerekir. çünkü kim yanı başında bir yalancıyla yaşamak ister ki ?
    #3547938 (archytct, 17.06.2008 00:08)
  5. kafamı çok fazla kurcalayan.
    bilmiyorum neden ama bunun bir güzelliği var, bana değil, ona değil de kime? düşünmekten beynimi dahi yakabilirim memnuniyetle...
    #3548004 (sifa otu, 17.06.2008 00:26)
  6. bassları hoş olan f.d şarkısı.
    #3548024 (balta, 17.06.2008 00:29)
  7. en çabuk unutulan sözdür bizzat söylenence sonrası gayrisi yalan. nevi şahsına münhasır tadıda vardır, sigara gibi garip alışkanlık yapmışlığıda.
    #3548058 (mrs lautrec, 17.06.2008 00:34)
  8. bir eylemin diğer şahıslar tarafından bilinmesini istemen birincil tekil şahıs tarafından kıçından uydurulan o anı kurtarmak için sıkılan hede hödölerdir.
    #3548180 (aksakalercan, 17.06.2008 01:03)
  9. insanların belli veya belirsiz bir durumda, örneğin; sevgiliyi aldatırken yakalandıkları anda. başvurdukları gerçeğe dayanmayan söylemlere verilen genel isim.
    #3548193 (tripanazomigambiyetsiz, 17.06.2008 01:07 ~ 01:10)
  10. maruz kalan kişi, farkına vardığında, söyleyen kişinin yüzüne vurmaya utanırken, söyleyenin yüzünü hiç kızartmayan gerçek dışı söz. bir yalanda çok şey vardır. utanmazlık, umursamazlık, bencillik, gaddarlık ve bunların toplamı olan değer vermeme. bundan çıkan sonuç çok daha kötüdür. bunlar, tek bir amaçla yapılır, "çıkar" için. değer verilen birinden menfaat umulmaz ve değerin olduğu yerde, menfaat ve dolayısıyla yalan olmaz. yalan, menfaat demektir, kötüyü gizlemektir. değer verilen insanın arkasından, ondan gizlenecek kadar kötü, gizli kapaklı işler çevrilmez zaten. bu da demektir ki, yalan, değersiz insana söylenir ve mutlaka menfaat vardır. *
    #3548241 (sandalye, 17.06.2008 01:20 ~ 01:44)
  11. 'yalan olsan severim seni' lafına malzeme olan kötü, kaka şey. çok seven birisi için bu geçerlidir ama yanlıştır.
    yalan da olsa yalan yalandır.
    #3557759 (dunyanin en mutevazi adami, 19.06.2008 14:55)
  12. fikret kızılok şarkısı bir de, diğer tüm anlamlarından azâde..:

Yalandır hep yalan
    Samanyolu geceler hep yalan
    iki korku çiçeği açar gözlerimde
    Oysa bakışların neden yalan?
    Akşam olur demlenirim
    Damla damla duman duman
    Yaprağımın üstünde
    Şebnem olursun kırağı çiğdem
    Elimi uzatsam o da yalan
    Bir gece örter üstümü
    Anlamazlarki halimi
    Yastığımdan kuşkulanırım
    O da yalan o da yalan
    Hırsız gibi düşlerimde
    Gizli gizli sevdalanırım
    Tutunurum kendime o da yalan o da yalan
    Bir bildiğim kimi hala sevdiğim
    Bir horoz öter susar içim
    Sende sabah bende geceyarısı
    Bir bildiğim kimi hala sevdiğim
    Unutmuşum yalandır
    Bir sen bilirsin birde ben..
    Söylesem başkalarına o da yalan..
    #3576093 (endless, 24.06.2008 02:58)
  13. yalanı korku yaratır. yalan kacıstır. verilecek cezadan kacıs. incinmekten kacıs.
    #3587995 (ivyy, 27.06.2008 12:13)
  14. hayati durumlar dışında samimi insanların başvurmaması gereken bir kaypaklık durumu.
    #3622429 (peter panzehir, 05.07.2008 10:13)
  15. insanın hayatını değiştirebilen bir kavramdır. bir yalan nelere mal olabilir örnekli anlatalım;

t adında bir genç, x adında bir kızdan hoşlanmaktadır. x'in de y adında bir kankası vardır. t sürekli x'le konuşmaya çalışmakta, onun ortamına girebilmek için yırtınmaktadır. derken d adında bir herif çıkagelir. d civarın abisi rolündedir herkesi tanıyan herkesin sevdiği kişi. d, t'ye x * hakkında istihbaratlar verir. kız şöyle iyidir, böyle iyidir, bunu sever, şunu sevmez tadındaki muhabbetten sonra t iyice gaza gelmiştir. derken d ertesi gün gelir ve x'in bir çıktığı olduğunu söyler, bizim t yıkılmıştır adeta, konuşamadığı için pasif kaldığı için kendini suçlamıştır aylarca. derken bir sene öyle geçer, aynı ekip gene aynı yazlıkta gene aynı dönemde toplanır. t hala x'ten hoşlanıyordur ama kendisini sallamaması ve başkasıyla çıkmasına da içerlemiştir. sonra ortaya birden x'in kankası y çıkar, y t'den hoşlanmıştır, t de öylesine bir yaz macerası diyerek kabul etmiştir, böylece x'den de ufak bir intikam alacaktır. t'yle y'nin bu ufak yaz macerası diye başlayan ilişkisi beklenmedik şekilde ciddiye biner 2 yıldan fazla çıkarlar. aynı şehirde üniversite okumaktadırlar. daha sonra x de aynı şehirden bir üniversite kazanınca t,x ve y kanka olmuştur. t x'le arasındaki eski günleri çaktırmamaya çalışır hep, ondan hiç hoşlanmamış ayağındadır. sonra bir gün t ve y ayrılır. ayrılıktan 3 ay sonra t ve x gene yakınlaşmaya başlar. hatta x teklif eder, t hem geçmişin hem de y'nin yakın arkadaşı olması nedeniyle kabul etmez, ama kabul etmeyi çok ister. aralarındaki bu aptalca ilişki aylarca süregider.

daha sonra bir gün ortaya abi dediğimiz d çıkar, t'yle eski günleri konuşurlar, d bir şey itiraf edeceğini söyler. aslında x'nin çıktığı var derken yalan söylediğini çünkü onun da kızdan hoşlandığını söyler. hatta x de t'den hoşlanıyormuş o sıra. bu durumda bir yalan yüzünden t'nin hayatı kaymıştır resmen. hayatının kadını imajındaki kızla, 2si de istemesine rağmen beraber olamamasının tek nedeni bir yalan ve yalanın getirdikleriymiş. * *

okuduğumuzdan ne anladık?

yalan kötüdür, söylemeyelim.
    #3636585 (paez, 08.07.2008 13:24 ~ 13:26)
  16. 4x4'ün insanı alıp götüren parçası. çoğu insanın ayrılık döneminde ya$adığı bunalımı harika yansıtmı$lar. sözlerini de yazalım.

Artik senin için yazmiyorum $arkilarimi
    Artik senin için dökmüyorum gözya$larimi
    Artik senin ardindan beklemiyorum kapilari
    Artik sensin diye bakmiyorum telefonlara
    Yalan hepsi yalan
    Seni sevmedigim istemedigim
    Hepsi yalan seni sevmedigim yalan
    Istemedigim yalan
    #3683123 (alien, 18.07.2008 17:07)
  17. athenanın sevilen bir parçasıdır. sanki yasli gozlerle yazilmistir, nedense öyle bir izlenim bıraktı şarkı bende.
    (bkz: ağlatan şarkılar)
    #3777753 (rex ares, 06.08.2008 10:57)
  18. fikret kızılok'tan, yanık sesli kabak kemane ve gitar ikilisi çok yakışmış.

http://www.imeem.com/outc...u7D/fikret_kizilok_yalan/
    #3819835 (fotokopini cektir git, 14.08.2008 23:03)
  19. "aşk-nefrete ne yakınsın" dizesiyle beni benden alan mal athena'nın güzel şarkısı.
    (bkz: kahpe bizans ın yiğit güzeli).
    #3889248 (13 temmuz, 29.08.2008 22:03)
  20. çok hassas olduğumuz bir konuda, sadece, bizi çıkarlarına alet etmek amacıyla söylendiğinde, "yılandan korkmam, yalandan korktuğum kadar" sözünün anlamını "daaannkk'" diye kafamıza vuran, ruh sağlığımızı darmadağın edebilecek, belki de hayatımızı değiştirebilecek kadar rezil sahtekarların iğrendiren sahte cümlesi. çok ağır bir yalanın, gerçekten "yılan" olduğunu, söyleyenin de bir değil, bin yılan olduğunu acı bir şekilde öğreten tiksindirici ders.
    #3905597 (sandalye, 02.09.2008 15:20)
  21. rezil bir gerçeği örten sözdür.
    #3907303 (sandalye, 02.09.2008 21:38)
  22. riffleriyle ön plana çıkan manga şarkısı.arkaplan gene,yine tipik turntable süsü.
    #3921912 (Dryad of the woods, 05.09.2008 21:39)
  23. kimilerine göre söylemesi en kolay olandır.
    #3962491 (iyipekimadem, 14.09.2008 17:19)
  24. ihtiyactır söylenir.dozunu bilmek lazım.
    #3962495 (summoning, 14.09.2008 17:20)
  25. karşısındakini inandırmak için önce söyleyenin inanması gerekendir.
    #3962551 (luther, 14.09.2008 17:34)
/ 9
© 2008 - uludağ sözlük

yalan başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yalan ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yalan nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» tromboanjitis obliterans » x aleyhine girilen entry ye eksi oy vermek » bursa valiligi onunde lezbiyenim diye bagiran kiz » kiz arkadasina oje suren erkek » somnambulizm » caylakgeldimcaylakgidicem » sevgili » ahlak sadece din ile insanlara ogretilebilir » deniz harp okulu » eskiya » robinson crusoe 389 » sensoryum » ramallah » second life » ihtimal » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » kisaltmalarin ek almasi » balik avlama yasagini savunan salci » facebook u olmayan uuserlar » denizde yuzerken git gide kuculen pipi » lavinya » uludag sozluk hakkinda ne dediler » frank gambale » jean claude van damme » othello » hipoestezi » depersonalizasyon » insomni » bosna hersek » alpaslan dikmen » kule bar