yakup aga kulliyesi 

kapat
  1. * Kastamonu Alaca Mescit Mahallesi'nde bulunan Yakup Ağa Külliyesi'ni Kanuni Sultan Süleyman'ın Kilercibaşısı Yakup Ağa 1547 yılında yaptırmıştır. Yapı topluluğu cami, medrese, sıbyan mektebi, imaret ve misafirhaneden meydana gelmiştir.

Külliyenin camisi, kesme taştan kare planlıdır. Üzeri pandantifler üzerine oturmuş, merkezi bir kubbe ile örtülüdür. Caminin önünde üç kubbeli bir son cemaat yeri bulunmaktadır. Son cemaat yerinden cami içerisine açılan portal dikdörtgen çerçeveli olup, silmelerle sınırlanmış, yuvarlak kemerli ve üzeri stalaktitlidir. Kastamonu camileri arasında gösterişli portali olan bir yapıdır. Portalin üzerinde de kitabesi bulunmaktadır. Caminin kapıları ve pencere kapakları Kastamonu'ya özgü ağaç işi örneklerindendir.

Caminin yanındaki taş kaide üzerinde yuvarlak gövdeli, tek şerefeli minaresi bulunmaktadır.

Caminin kuzeyinde bulunan medrese, kesme taştan yapılmış, avlu etrafında sıralanmış odalardan meydana gelmiştir. Bu plan üslubu Osmanlı mimarisinde belirli bir tipe uymamaktadır. Avluyu çeviren revaklar mermer sütunlu ve yuvarlak kemerlidir. Medrese girişinde üzeri kubbeli dört oda, güneyinde de tonoz örtülü sekiz odası bulunmaktadır.

kaynak: http://kastamonu-abdulhal...12/yakup-aa-klliyesi.html
    #3583207 (ashtarte, 26.06.2008 00:34 ~ 00:35)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yakup aga kulliyesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yakup aga kulliyesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yakup aga kulliyesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yakup aga kulliyesi. Copyright of the articles are belong to their authors.

» hyundai i20 » bugun e basacakken faka basmak » hep bana rabbena » mucahit baykal » eski sevgilinin sevgilisinden ayrilmasi » streng » amsukatif » kara kuvvetleri komutanligi » psikolojik yipratmanin ataturk e sicramasi » keske stadyumda da spiker konussa » gecmiste alay edilen insana simdi asik olmak » fethullah gulen » 17 kasim teror orgutu » ahmet turan alkan » max payne » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » ben sizofren degiliz » pvh19 » grand gumus otel » burun deliklerinden birinin tikali olmasi » houston rockets » robinson crusoe nun cumaya gitmesi » cassio ramos » 16 kasim 2008 recreativo huelva fc barcelona maci » gecmeyen hickirik » eurimages » cinas » kadinligimi hatirlatacak erkege ihtiyacim var » mondstern » turk futbolunun gelismislik gostergeleri » ayse sule bilgic