yakışıklı olmak 

/ 4
  1. lanet bir duygudur, sokakta yürüyemez hale gitirir insanı parktan geçersiniz laf yersiniz hele birde utangaçsanız allah allah yerin dibine girersiniz, barda bir bira içmeye yeltenirsiniz yanınıza hemen bir bayan tüner
    -merhaba yalnız mısınız?
    sanane diyesiniz gelir ancak dekolteyi görünce istem dışı evet dersiniz ve hayat sizi kötü yollara iter kendinizi kadınlara adarsınız.

yakışıklı olmaz zordur ama eğlencelidir. çok seveniniz olur sevmesini bilemezsiniz kimi sevsem diye düşlersiniz oysa size uygun biri yoktur jolie bile vız gelir efendim ha brad ha ben!...

(bkz: işte bu)
    #1620433 (beyniolmayankafa, 08.05.2007 11:54)
  2. (bkz: YAKISIKSIZ OLMAK)

BIR DE; (bkz: YAKSIKLI OLMAK)*
    #1620438 (baris baris, 08.05.2007 11:55)
  3. kel ve şişman olmanın aksidir.
    #1631336 (LocK, 11.05.2007 14:28)
  4. türkiye'de yakışıklı olmanın pek bir artısı yoktur. istediğiniz kadar yakışıklı olun hiçbir kız sizin yanınıza gelip de tanışabilir miyiz diye sormaz. ayrıca siz dünyanın en yakışıklı adamı bile olsanız ucube bir kızın yanına gidip merhaba tanışabilir miyiz diye sorarsanız bunların dişilik hormonları devreye girer ve sizi reddederler bir de sapık mısın diye sorarlar ve sapık mısın sorusunun cevabını beklemeden uzaklaşırlar. madem sordun bari cevap vermemize izin ver.

ayrıcana yakışıklı olup da gül gibi hatunların öküzlerle takıldığını görüp keşke ben de öküz olsaydım diye içinizden geçirebilirsiniz. 30 yaş üstündeki zengin adamlarla çıkan güzel kızlara orospu demekten kendinizi alamazsınız. olayın devamı daha vahimdir, genelde insanlardan soğur ve asosyal karakter bozukluklarına yelken açarsınız.

evet kendimden biliyorum..sw..
    #1631360 (karamsar kelimeler, 11.05.2007 14:36)
  5. münasiplilikle bi'şekilde münasebeti olmaktır.

"ne saçlılar, ne zayıflar gördüm; münasebetsizin önde gideniydiler."
    #1631369 (mintiminti, 11.05.2007 14:39)
  6. insanın kendine güven duymasını sağlamaktan başka pek de bir işe yaramayan durum.
    #1631386 (whitewind, 11.05.2007 14:48)
  7. agzin laf yapmadıktan sonra brad pitt olsan bir işe yaramayan durum.
    #1632049 (orn wan kenobi, 11.05.2007 18:35 ~ 18:36)
  8. (bkz: ağzın laf yapması)
    #1708203 (yoga yapan mistiq kedi, 31.05.2007 15:55)
  9. karşıdaki insanın zevklerine göre değişkenlik gösteren olgu.
    #1708240 (elmalicilek, 31.05.2007 16:04)
  10. neye yaradığını gerçekten merak ettiğim matematiksel bir durum.
    #3290137 (alone with everybody, 19.04.2008 11:30)
  11. insanoğlunun erkek olan kısmından olanların bazılarına allah tarafından verilen özellik. doğuştan geldiği için bazıları şansını doğuştan kaybetmiştir.

(bkz: kedisever satanist)
    #3290145 (kedisever satanist, 19.04.2008 11:33)
  12. girişkenlik ve sosyal ortam insanı olmakla bütünleşince, erkeği skortmen bir kişilik haline dönüştürecek artıdır. aynı zamanda iş görüşmelerinde veya devlet dairelerinde de çok işe yarar.

çokta fazla göreceli değildir. yakışıklı adam yakışıklıdır. ama örneğin bir dişilerde olduğu gibi 90-60-90 şeklinde belli standartları yoktur. hem kel hem göbekli yakışıklılar olduğu gibi*, sırma saçlı bebek yüzlü yakışıklılarda vardır*.

hitap edilen kadın tipi zamanla ortaya çıkacak, yakışıklı insan ortama girdiğinde götürebileceği hatunu tek bakışta tanıyacaktır*.

kendine güvenini sağlarsa daha yakışıklı olacak (bkz: erkeklerde kendine güven meselesi), sağlayamaz ve ezik olursa umutsuz, azgın* kadınların gözbebeği olacaktır.
    #3290151 (luke skywalker, 19.04.2008 11:34)
  13. zordur, bilirim, tecrübeyle sabittir.
    #3560088 (ersin, 19.06.2008 23:54)
  14. Güzel olmakla aynı statüyü sağlamaz hayatta. *
    #3560099 (heathcliff, 19.06.2008 23:55)
  15. (bkz: hiç sorma nurettin bir ben bilirim bir de allah)
    #3560106 (hyperion, 19.06.2008 23:56)
  16. kızlarla iyi iletişim kurabilmek açısından daha ilk dakikada gol atmaktır. lakin kişilik, hayat şartları, maddiyat ve benzeri şeyler bunu yeterli bir avantaj olarak kılmamaktadır.
    #4082350 (Lynx, 13.10.2008 04:52)
  17. yakışıksız olmaktan daha iyi olan durumdur.
    #4082363 (msd, 13.10.2008 05:28)
  18. çok ciddi bir avantajdır. zira kişilerin sadece karşı cinsle olan münasebetlerinde değil hemcinsleriyle olan münasebetlerinde de fiziksel görünüm büyük önem arzetmektedir. kişinin sahip oldukları/yaptıkları bu çerçeveden değerlendirilmektedir.

bir örnekle soyutu somuta dökmek gerekirse espritüel iki kişiden yakışıklı olan sempatik, espri yeteneği olduğu için zeki olarak addedilebilirken ötekisi ise sulu olarak kabul görebilir. aksi karakter özelliği yönünden ele alacak olursak insanlarla arasına mesafe koymayı yeğleyen bir kişilik yapısında yakışıklı olan cool, karizmatik olarak nitelendirilebilirken ötekisi soğuk hatta odun olarak da kabul edilebilir.
    #4082367 (grand ekinoks, 13.10.2008 05:34)
  19. yakisikli olunmaz, dogulur.
    #4082613 (beyazin gorunmez hali, 13.10.2008 10:40)
  20. başa beladır (mıdır?).
    #4082621 (paranoyak sizofren, 13.10.2008 10:42)
  21. herhangi bir bünyede salt olarak bulunduğunda bir anlam ifade etmeyen hal. sadece görüntüden ibaret olup, oturmayı kalkmayı bilmeyen, zeka parıltıları saçmayan bir erkek ne kadar yakışıklı olursa olsun çekici değildir, olamaz da zaten. halbuki zekası, karakteri, kariyeri ve fiziksel güzelliği ortalamanın üstünde olan bir erkek, yanlızca çok yakışıklı bir erkekten çok daha mükemmeldir.
    #4082627 (lumpiya, 13.10.2008 10:45)
  22. erkegin guzel hali. ayrica sozlukteki erkeklerin neredeyse hepsinin muzdarip oldugunu ogrendigimiz durumdur. bende bir tek ben varim saniyodum. allah bu yakisiklilikla bizlere kolaylik, kizlara sabir versin ne diyelim.*
    #4082629 (oneydilan, 13.10.2008 10:46)
  23. yakışıklı olmak bazı gına getirici klişe muhabbetlere sebep olur bazen;

-kardeşim hatun durumları nasıl?
    -şimdilik bi durum yok hacım be..
    -olum bu tiple düşüremiyo musun hala
    -iyi be böyle şimdilik **
    -lan sende ki tip bende olucaktı mına kordum ortamın ( işte bu küçüklükten beri duymaktan bıkılan fakat arkadaşların söylemekten bıkmadığı laftır -sendeki tip bende olucaktı- yeterin lan artık)

sevgilinden ayrılırsın ;

-noldu canın sıkkın gibi?
    -eceyle ayrıldık..bitti..
    -sktr et bee olum sana kız mı yok bu yakışıklılıkla. ( ama ben diğer kızları istemiyorum eceyi istiyorum..nasıl olcak o şimdi..bu mu lan tesellin senin.. yörü lan hadi )

bunlar dışında bir kızla tanışırsın iş döner dolaşır sevgilin var mı muhabbetine gelir yok dersin kız bir türlü inanmaz uzattıkça uzatır. kız arkadaşın olur eğer hafiften kompleksliyse sıçtığının adıdır. bara girersin, başka bir ortama gidersin, herhangi bir kalabalık mekanda dakikasında başlar ; bu kız sana niye bakıyor, daha önce tanıştınız mı, tanımasa niye böyle baksın, sen şu kıza mı bakıyosun gibi, bi bok anlamazsın gittiğin yerden.içtiğin burnundan gelir. artık sorun çıkmasın gerilim olmasın diye böyle yerlerde ne bok yiyeceğini şaşırır duruma gelirsin. ha hiç mi iyi yanı yok var lan olmaz mı var. hatunlar bol bol keser seni, ondan bundan duyarsın falanca kız senden hoşlanıyormuş falandır filandır egon okşanır ama genelde iş yine sana bakar gidiceksin tanışıcaksın damarını bulup giriceksin. işte asıl olay burdadır başlarda kız dış görünüşünü beğenerek sana zaman ayırır konuşur ama senin zekan vasatın altındaysa belli bir entelektüel altyapın yoksa zorlanırsın tabi biraz. gerçi bazı kızlar için pek değerli değildir bu konular, dış görünüşün yeterli olabilir. ama bazıları karşılarında birçok konuda yeterli bir erkek isterler ki asıl önemli olan kız tipi bunlardır. işin özeti yakışıklı olmak pekte öyle matah bir durum değildir aslında. ortalama bir dış görünüşün olması, hafiften sosyal bir varlık olmak, kendine güven yeterlidir.

cümlemize gelsin;
    (bkz: allah başka dert vermesin)
    #4082962 (rolans, 13.10.2008 12:21 ~ 22:47)
  24. kültür-görgü yoksa bi boka yaramayan durumdur.
    #4082969 (cake on the dabak, 13.10.2008 12:24)
  25. yakışıklı ve duygusal olmak, yakışıklı ve piç olmak üzereye ikiye ayrılır. yakışıklı ve duygusalsanız hatun kişi tarafından yalancı yahut yapmacık olarak karşılanabilirsiniz.* yakışıklı ve piçseniz ozaman içinde bulunduğunuz durum gayet hoştur.*
    #4083080 (abidas, 13.10.2008 12:55)
1 2 3 4 sonraki»

/ 4
Copyright © 2010 - uludağ sözlük

yakışıklı olmak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yakışıklı olmak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi doğru olmamakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yakışıklı olmak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yakışıklı olmak. Copyrights of the articles are belong to their authors.