yahya kemal beyatli 

/ 3
kapat
  1. ece ayhan'ın pek hazzetmediği şair.. devletin şairi gibi yakıştırmaları vardır beyatlı için..
    #3288923 (zajo, 19.04.2008 00:40)
  2. en sevdiği aruz vezni:

mef'ûlü - mefâ'îlü - mefâ'îlü - fa'ûlün
    - - . . - - . . - - . . - -

olan büyük sanatçı. şiirlerinde bu kalıbı sıkça kullanmıştır.
    #3352565 (eternal moonlight of autumn, 03.05.2008 19:12)
  3. edebiyatımızın öncü şairlerindendir. yazdığı şiirlerle bir çok şarkıya söz olmustur. şiirlerni bir kitapta buluşturmamıştır. öldükten sonra kurulan Yahya Kemal Beyatlı Enstitüsü tarafından şiirler kitap haline getirilmiştir.

yazarın notu; benim gerçek anlamda bir ışıktır. onun şiirleri sayesinde şiire merak salmış biri olarak, okumayanlar için mutlaka okumasını tavsiyed ederim. bir de şiirini koyalım... herkes bir şey bulacaktır eminim.

AŞK HiKAYESi

Âh o akşam o tirenden gülüşün!

O gülüş kalbime aksettiği an

Duymadım ilk ateşin düştüğünü;

Şavka benzer bir ışık zannettim.

Macera başlamak üzereymiş o gün.

Sürecekmiş bu ateş yıllarca.

Bir taraftan Yakacık, mor dağlar...

Bir taraftan da deniz, şûh adalar...

O gün ömrümde, kader,

Geçecek aşkı resimleştirmiş

Bu güzel çerçevede.

Yine dün geçtim o yoldan;

Aynı raylarda tirenler geçiyor...

Karşı dağlar, hep o dağlar...

Kıyı hep aynı kıyı

Ve deniz aynı deniz;

O gülüşten bir eser yok yalnız;

O güzel çerçeve bomboş!

Belki kalbim daha boş!
    #3647043 (sebarstian, 10.07.2008 17:36)
  4. milli edebiyat döneminde saf siirler yazan istanbul aşığı şair.
    #3647188 (kazmanot, 10.07.2008 18:30)
  5. "cehalet mükteseptir" [ kazanılır ] demiş beni bana vermiştir.
    #3647264 (haz istasyonu, 10.07.2008 18:57)
  6. gercek adı ; ahmet agah'tır
    #3647273 (aclik kader olamaz, 10.07.2008 18:59)
  7. ölmek değildir, ömrün en feci işi
    müşkil budur ya! ölmeden evvel ölür kişi.

yürü son maviliğin bittiği hadde kadar
    insan bu alemde hayal ettiği müddetçe yaşar

dizelerinin sahibi şair.
    #3770094 (conspirator, 04.08.2008 18:57)
  8. hazan bahçeleri

Kalbim yine üzgün, seni andım da derinden
    Geçtim yine dün eski hazan bahçelerinden
    Yorgun ve kırılmış gibi en ince yerinden

Senden boşalan bağrıma gözyaşları dolmuş
    Gördüm ki yazın bastığımız otları solmuş
    Son demde bu mevsim gibi benzimde kül olmuş
    #4061706 (seus, 08.10.2008 15:59)
  9. yahya kemal, üniversite eğitimi için fransaya gider. sosyal bilimler okumaktadır. maddi sıkıntılar yaşar. bölümünün yeterlilik imtihanlarını veremez ve mezun olamaz sonra aynı okulun edebiyat bölümünü bitirmeye calısır orayı da bitiremez ve 1912 de yurda döner.
    #4068753 (siham i kaza, 10.10.2008 04:50)
  10. Dizelerin peygamberi derler kendisine. Türk şiir dilini yeni baştan oluşturan derin tarih bilgisine sahip olan büyük şair. nazım hikmet'in şiire büyük bir yeteneğinin olduğunu görüp onu cesaretlendirmiş. bu cesaretlendirme celile hanımdan dolayı mıydı bilinmez...
    #4102344 (strategy, 17.10.2008 22:19)
  11. nazım hikmetin üvey babasıdır.
    #4162615 (uypaciyakoverbeni, 30.10.2008 19:08)
  12. vefatının 50. yılında saygıyla andığımız büyük şairimiz...
    #4182175 (protest sanayici, 03.11.2008 22:44)
/ 3
Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yahya kemal beyatli başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yahya kemal beyatli ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yahya kemal beyatli nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yahya kemal beyatli. Copyright of the articles are belong to their authors.

» fok baligina vok baligi demek » gkb marsi » uludag sozluk atletico madrid taraftarlari » 29 kasim 2008 » vok baligi » 0532 » hvarf heim » iktisadi idari bilimler fakultesi ogrenci profili » kurt cobain silahi » sacmalamada sinir tanimamak » baskaca » film yerine altyazi indirmek » dost sen mi geldin » mekkare » keep the faith » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » klug » patik » dalli gullu » victor hugo » yalnizlik » fucked » yapilmis en buyuk aptallik » dark father » balik burcu erkegi » mirc taki erkek nickleri » pante rei » climax » soverek ayrilanlar » supernatural » nur cintay akoz