yagmur yagacak gibi olup yagmamasi 

kapat
  1. "tamam ulan" tanımı: gökyüzüne bakılınca her an yağabilir hissini insana vermesine rağmen, bir türlü o eylemin gerçekleşmemesi durumu!!!

insan hakikaten de psikolojisini havaya göre şekillendirebiliyor..

şimdi önce başlıktaki ve entrydeki ayar kapılarını kapatalım.. ayar arzusuyla yanıp tutuşmamış kimseler "***" işareti ile belirttiğim paragraftan itibaren okuyabilirler, önce şu ibnelik yapacakları halledelim..

"havan" değil; "hava".. zira bildiğin üzere hava yağmaz.. ha "hava bugün yağışlı" denildiği zaman kastedilen şey yağmurun yağmasıdır doğru; ama havan yağmaz; onu geçtim hava bile yağmıyor, havan nerden yağsın breh.. -havan yağmaz ulan-

ikinci olarak da aramaya inanmak ayarinin yersizligi.. bu aralar hani ara butonu işlevsiz ya; rica edicem bu ve türevi basit ayarlarla muhattap etmeyin beni, ayrı ayrı, birer birer hepinizle polemiğe girerim, tatmin ederim.. -ederim-

üçüncü ve son olarak da "insan" derken, şahsımı baz aldım.. ben ne kadar insansam, o kadar bir insan bu.. yine de aynı görüşteki nice arkadaşımın desteğiyle yazıyorum tüm bunları.. -kalabalığız döveriz-

***efenim insanı ikilemde bırakan bu duruma değinmek için burada toplanmış bulunuyoruz.. hasan bey, siz isterseniz ortamı terkedin.. sebebini millet içinde açıklatmayın bana; sadece "bir dost" diyorum, anlayın artık.. -hasan adlı yazarlar, sözüm size değil, hatta şu an size bir sempati duydum lan-

cıvımadan devam edelim.. hava kapalı olduğu günler, bir basık, böyle bir iç karartısı, böyle hani insanın kimseyle görüşmeyi arzu etmediği demler oluyor genelde.. hatta bakın bunun bir de şarkısı var;

"bugün de evden çıkaaasım yok,
    teleefonuu açaasım yok
    cee cubbab cubabba cubbab
    cee cubbab cubabba cubbab" -bu gerçek bir şarkıdır-

aynen, psikoloji de bu doğrultuda işte.. insan 2 metre ileride zangır zangır titreyen telefona ebleh bakışlar atabiliyor, cevap vermeye tenezzül bile etmeyebiliyor bu anlarda..

evde oturma gereği hissediyor insan hava muhalefetinden korunmak için, ama bir yandan da ara ara "gösterip vermeyen" güneşin tahriklerine kapılabiliyor.. "acaba"lara, efenime söyliyim "dilemma"lara kapılabiliyor..

dahası şakır şakır yağsa, zilyon çeşit küfür hakkı olan şahıs; bu durum karşısında çekingen de bir hal alıyor, ak ile bok arası bir durum..

sözün özü; bir türk büyüğü zamanında demiş ki;
    "yağıyorsan yağ küfrü bassınlar
    yok yağmayacaksan aç görüp azsınlar"

biz de ne bok yiyeceğimizi kestirelim bilader.. sana 10 dakika mühlet..

edit: 10 dakika geçti, değişen bir şey yok.. naaaalet
    #736444 (hidrojen, 14.10.2006 16:05 ~ 16:42)
  2. doğa'nın bizlere fake atması durumu.
    #736461 (Eqin, 14.10.2006 16:12)
  3. (bkz: havanın gösterip elletmemesi)
    #736478 (pencaplı yesil panter, 14.10.2006 16:19)
  4. bulutlar havayı kaplayıp başınç gereken değere ulaşmazsa, bulutlar yorgan görevi görüp havayı bunlatıcı bir hale getirir. baskındır, boğar.
    #736482 (zlatan1937, 14.10.2006 16:19)
  5. insandaki kabızlık durumunun doğadaki hali, yansıması.
    #2051534 (ethempertevefendi, 01.08.2007 17:01)
  6. doğum öncesi sıkıntıya benzer.
    #2051591 (araf, 01.08.2007 17:08)
  7. özellikle bu kuraklık zamanında insanın çok canını sıkan olay. (bkz: barajlarda su kalmaması)
    #2051603 (kartal, 01.08.2007 17:10)
  8. gökyüzünün göz kırpıp hehe nasıl yedin ama durumudur.
    #2051610 (desifreolmusdisiuuser, 01.08.2007 17:11)
  9. sanki hava yağsa kişide ağlayıpta açılacakmış gibi hisseder. ama o hava yağmaz o sıkıntı atılmaz.
    #2052400 (purplegoddess, 01.08.2007 19:40)
  10. insanın psikolojisini yok yere kavga çıkartacak kadar bombok eden hadise...
    (bkz: evde bile huzur yok)
    #2052405 (angelina, 01.08.2007 19:42 ~ 19:43)
  11. yeterli yağmur bulutu olmasına rağmen havanın sıcak olması sebebiyle yağmurun yeryüzüne ulaşmadan havada buharlaşması hali. *
    #2052414 (fata morgana, 01.08.2007 19:43)
  12. yöredeki insanların süretlerini sarartıp, gülmeyi unutturan, anlamsız bakışlar yükleyen doğa durumudur.
    #2052598 (dusunenadam, 01.08.2007 20:25)
  13. "aha aha aha yağacak abi bah valla bulutları görüyon mu çarpar şindi bunnar birbirine" şeklinde cümlelerin kurulması Allah'ın emridir. nitekim yağmaz.*
    #2053491 (bok var, 01.08.2007 22:41)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yagmur yagacak gibi olup yagmamasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yagmur yagacak gibi olup yagmamasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yagmur yagacak gibi olup yagmamasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yagmur yagacak gibi olup yagmamasi. Copyright of the articles are belong to their authors.

» oz kizina tecavuz eden baba » klostrofobi » ali guncar » pusi takan cakma sosyeteyi daglara davet ediyoruz » osmanli nin 3 kitaya hukmettigi sanrisi » methismeni politia » sevilay yukselir » sanabirciftsozumvar » haber7 com » adres cubuguna you yazilirken olusan gerginlik » doktor yazarlar » sen bekle sen gec » akbank » bla bla entry ile kendisini belli eden yazar » turkiye de ekonomik kriz olmadigina dair veriler » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » guneysu » alnac » papagan baligi » karim benzema » osmanli turk degildir » ekspres » yanlis anlasilmis sarki sozleri » kurtlar vadisi unutulmaz sozler ve diyaloglar » garabet ten inciler » turku cigirmak » iman » cassio ramos » kaka » ersun yanal » bantumi