yagmur sularinin tamamini barajlara akitma projesi 


kapat
  1. üzerinde aylardır kafa yorduğum, istanbul'un su sıkıntısını çözecek mühendislik harikası proje. küresel ısınma sebebiyle mevsimlerin kafayı yediği şu dönemde yapılması durumunda dengesiz yağan yağmurların heba olup kanalizasyonlarca denize dökülmesini engelleyeceği muhakkak. fikir babası olarak discovery channel'daki extreme engineering programı gösterilebilir. sistem şu şekilde işliyor;

    şehrin dört bir yanı boyları 200 metreye kadar ulaşan yüzlerce sağlam kazıkla donatılacak önce. kazıklar arası mesafeler olabildiğince kısa tutulup sağlamlık garanti altına alınacak. sonrasında kazıkların tepelerine bağlanacak şekilde devasa bir branda gerilecek şehrin üzerine. branda da kalın ve sağlam olmalı. yamaya mahal vermemeli. brandayı kazıklara sıkı sıkıya bağladıktan sonra barajlara denk gelen yerleri özenli bir biçimde kesilecek. şehre yağan yağmur önce brandamıza oradan da delikler sayesinde barajlara dökülecek susuz günler gelmeden gidecek.

    biliyorum biraz masraflı ve zor bir iş ama kafa yormuşum en azından. sizin daha iyi bir projeniz varsa söyleyin de bilelim. *
    #2487315 (arjen robben, 18.10.2007 23:45)
  2. en azından kafa yorulduğu için saygı duyulması gereken proje. saygı duyarım.

    ama üzerinde uçan kuşları, güneşini gök yüzünü görmediğim bir istanbulun da afedersiniz amına koyarım.
    #2487359 (osiris, 18.10.2007 23:52)
  3. (bkz: şehiri karanlığa gömmek)
    (bkz: suç oranı)
    (bkz: büyüyen ağaçlar)
    (bkz: ormanlar)
    (bkz: branda üzerinde biriken kar ağırlığı)
    (bkz: yollar)
    (bkz: park sorunu)
    (bkz: inşaat halindeki yapılar)

    (bkz: gider)
    #2487369 (double cross, 18.10.2007 23:53 ~ 23:55)
  4. yağmur suyunu bencilce kullanmaktır zira yağmur suyunun denize dökülmesi bile oradaki canlıların oluşturduğu ekosistem için çok önemlidir.
    #2487400 (batis, 18.10.2007 23:58)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yagmur sularinin tamamini barajlara akitma projesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yagmur sularinin tamamini barajlara akitma projesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yagmur sularinin tamamini barajlara akitma projesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yagmur sularinin tamamini barajlara akitma projesi. Copyright of the articles are belong to their authors.

» sigircik » rachel de queiroz » sevgiliye hediye alirken saticiya kur yapan insan » tutkuyla sevdigim yalniz ve guzel ulkem turkiye » izbatur » zippo » dost sen mi geldin » diogo luis santo » turk futbol tarihini yakan sozler » hat 4 » altkitap oyku odulu 2008 » anadoluyum ben » tombul ile tombis arasindaki farklar » love is wicked » tracy chapman » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » yasamaz » sozlukte reklam yapmak » klostrofobi » kathryn bigelow » dave mustaine » kendi sildiklerim » hasan vezir » kurt cocuklarinin ebeveyn ozgurlugu » turbo » haybeden gercekustu ask » the road » yalnizlik » recep tayyip erdogan » turkiye nin en komik kadini » 20 lerde cocuk olmak