yagli boya 

kapat
  1. ressamların tablolarını yaparken kullandıkları boya.

(bkz: bob ross)
    (bkz: vincent van gogh)
    (bkz: leonardo da vinci)
    (bkz: picasso)
    (delgado, 25.02.2007 01:27)
  2. bazen cikarmak icin tinerin de yetmedigi boya turu.
    (bilmem, 12.09.2007 20:14)
  3. avantajı, boyanan yerin üzerinin boyanabilmesi ve değişik renklerin birbirlerinin üzerine ıslakken sürülebilmesidir. renkler birbirlerine karışmadığı için gölgeler yapmak kolaydır.
    dezavantajı, kuruma süresinin çok uzun olmasıdır.
    (preghiera, 27.09.2007 04:35 ~ 04:36)
  4. berksan ın şarkısıdır.

eski bir valiz gibi şu kalbim
    doldurmuş tıkıştırmışım
    yollarda yarıştırmışım
    aşkın en baharatlı kısmından ısırmış koparmışım
    ne çıksa yakıştırmışım
    tam buldum sanıyorum
    en başa dönüyorum kimin elini tutsam kolunun kırıyorum
    vazgeçtim istemedim gönlümü yenemedim ah şu aşkın elinden kendime gelemedim
    kördüğümmüyüm karabüyümüyüm
    sakın yaklaşma bana
    bulaşır karışmam ha
    demedi deme ama
    değmesin yağlı boya.
    (mersa, 13.10.2007 19:54)
  5. en eglenceli ama en zor resim yapma yontemidir.
    (bilmem, 07.11.2007 17:20)
  6. en zevkli resim yapma sanatlarından bir tanesi. bir çok avantajı var: beğenmediğiniz yeri kuruyunca değiştirebilirsiniz.hatta beğenmediğiniz resmin üzerine bambaşka bir resim yapabilirsiniz.ayrıntılarla fazla boğuşmanıza gerek kalmaz karakalemin aksine. çok değişik teknikler deyenebilirsiniz.bob ross gibi tuvale istediğiniz şekillerde kağıtlar yapıştırabilirsiniz. böylece kocaman bir elma şeklinde tuvaliniz oluverir:) resmi yaparken sınırlarınızı istediğiniz kadar zorlayabilirsiniz de.spatulayla bile boya sürebilirsiniz...
    kuruması ise biraz(cık) uzun sürdüğünden dezavantaj olarak sayılabilir.bir de eğer aralıklarla çalışan biriyseniz her seferinde paleti temizlemek ve yeni boya kullanmak suretiyle epey bir boya israfı yaparsınız..
    (arrzu, 08.05.2008 17:20)
  7. başlamak ürkütür önce. sanki bu el hiç fırça, kalem tutmamış sanırsın. ama başladın mı da artık vazgeçemezsin.
    (ess ess, 08.05.2008 17:29)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» sozluk yazarlarindan aforizmalar » iftira atma lan » gamovver » anka kusu » sabri sarioglu nun saclari » jansoldier » tus » kitap okumuyorum hayatimi yaziyorum » baga vir aykut » somewhere over the rainbow » kurdistan » gebze » analar gunu » msn de bulunan kizla sevismeye ta erzurum a gitmek » cakma nostradamus dortlukleri » evlenecegi kizda bekaret aramayan erkek » fakir sozluk yazarlari » a 101 » ella » arkadas kalalim » the missing » asi » yarin » ben anlamadim kim kime kaymis » topkapi muzesi kuran muezzini » ruhu olmus bir ulkeden can alamazsin » f1 turkiye » az cok » aysem a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa