yagami raito 

kapat
  1. death note isimli animenin baş karakterlerinden biri.

(bkz: kira)
    #2201970 (sara nobetcisi, 26.08.2007 12:56)
  2. (bkz: iori yagami)
    #2202046 (yasakani, 26.08.2007 13:14)
  3. death note nin baş karakteri. bir olum tanrisinın düşürdüğü death noteyi bularak kendisini suçluları öldürmeye adamıştır. halk tarafından kira olarak bilinir.

yaptığı hatalar nedeniyle ryuzaki tarafından tam yakalanıcak kendisini ele verecekken zekası ile kurtulmuştur. o da ryuzaki gibi zeki ve farklı metotlar kullanır. kiz tavlama sanatiüzerindeki uzmanlığına diyecek yoktur. ryuzaki gibi karizmadır. seri katil olduğunuda belirtmek gerekir.

ilk başlarda kendisini adalet olarak gören bu şahsın bakış açısı zamanla saparak kendisini tanri olarak görmeye başlamıştır.

anime dünyasının en karizmatik karakterlerindendir.
    #2288508 (btpugur, 09.09.2007 17:52)
  4. --şiddetli spoiler--

ryuzaki daha ilk bölümlerde raito'yu değerlendirirken "çocukça hislere sahip, ve kaybetmeyi sevmiyor. ben de çocukça hislere sahibim ve ben de kaybetmeyi sevmiyorum." diyor.

son bölümde raito hazin bir şekilde ölürken ryuzaki'nin siluetini görüyor. raito'nun her zaman kan kırmızısı bakan hırs dolu gözleri o anda öyle çocuksu, öyle masum bir hal alıyor ki; binlerce insanı öldürmesine rağmen içim içim acıyorsunuz kendisine. "yazık ettin be kendine" diyorsunuz. çünkü çok çaresiz, aciz, bitap ve harap duruyor, gözlerinden sadece pişmanlık okunuyor; ne kaybetmenin acısı ne de dinmeyen hırsı, sadece pişmanlık. ve hüzün dolu son bir bakış atıyor dünyaya.

çünkü kesinlikle kötü biri değil, iyi bir dünya kurmayı kendine amaç edinmiş, ama gözünü hırs bürümüş biri. ve 23 yaşında ölmesine rağmen hala bir çocuk. suratının son ifadesi insanı yıkar eritir, bitirir. ağlatır, bunalıma sokar.

--spoiler--
    #2791763 (karin, 05.01.2008 01:09)
  5. zeka küpü, duygularından çok mantığına güvenen bir psikopattır.

ancak sizi kendine hayran bıraktırır.
    #2791820 (vanthonis, 05.01.2008 01:27)
  6. --spoiler--
    babasını bile amaçları doğrultusunda kullanabilmiş, sevenlerini en ufak bir merhamet duygusu duymadan öldürebilme potansiyaline sahip, gözünü tanrı olma hırsı bürümüş ama bir o kadar da zeki ve temiz ruhlu şahıs. suçsuz insanların bulunduğu temiz bir dünya yaratmak istemiştir fakat hırsının kurbanı olmuştur.
    --spoiler--
    #3089274 (antisocial, 03.03.2008 19:47 ~ 20:07)

© 2008 - uludağ sözlük

yagami raito başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. yagami raito ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yagami raito nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» orospulugu unvan olarak algilamak » austin reed » sweet child o mine » helal olsun dedirten entryler » apo nun asil mesleginin tapu kadastro olmasi » ritalin » mahkum » kendimizde actigimiz yaralar » atam izinde degiliz calisiyoruz » maca sonradan giren futbolcu tavirlari a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games