yad ellerin gelini 

kapat
  1. söyleyenini ve yazanını aratıp bulamadığım, anonim olması muhtemel bir türkü.

bilseydim hasreti, olur muydum yâd ellerin gelini,
    verir miydim yabancıya el değmemiş elimi,
    korkarım ki bükecek hasret benim belimi, gelini, gelini yâd ellerin gelini,
    demedi ki zalim felek gurbetin zor halini.
    kökü sılamda değil, istemem çiçeğini, gülünü,
    özledim ben köyümün rüzgârını, selini
    bahtsız anam görür müyüm bir kez daha yüzünü?
    gelini, gelini yâd ellerin gelini,
    niye verdin yabancıya el değmemiş elini?
    #2368151 (aura, 23.09.2007 21:04)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yad ellerin gelini başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yad ellerin gelini ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yad ellerin gelini nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yad ellerin gelini. Copyright of the articles are belong to their authors.

» dayan koca adam » nocturne » seyh riza » levis reklamlari » hercai » 15 kasim 2008 fenerbahce ankaraspor maci » her aksam icmek » yalcin kucuk » kiz ile ilk bulusmada kafa tokusturan ulkucu » cassio de souza soares lincoln » elit sovenizmi » sarhos diyaloglari » migfer » mustafa » olum tatli bir turkudur » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » soktum girdi » the way » ilker akman » kurt degil kurdistan dusmani olmak » arti oy vermenin huzuru » sisirdim abdominalleri » ben sizofren degiliz » state of play » hocaniz mancini golcunuz oliviera » 0532 » ruyalardaki kadar gercek insan » asiri makyaj yapan kadin » ideoloji ve devletin ideolojik aygitlari » yarock hasan » quantum