bugün

yabancılara TOPRAK satışı:

Anayasa Mahkemesi, yabancılara toprak satışına ilişkin Turgut ÖZAL döneminde yapılan iki yasal düzenlemeyi 1985 ve 1986 yıllarında, ;toprağın bir devletin kurucu unsuru olduğu; gerekçesiyle iki kez iptal etmiştir. Konuyu, tüm açıklığı, gerçekliği ve hukuksal boyutları ile gözler önüne seren Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararında şu görüşlere yer verilmiştir (ders verir gibi).

Ülke, devletin aslî ve maddî unsurlarından biridir. Ülke olmadan devlet olamaz. Ülke, devlet otoritesinin geçerli olacağı alanı belli eder. Devlet, sahip olduğu koruyucu unsur niteliğini taşıyan üstün kudretine dayanmak suretiyle ülkede yerleşik olan ve devletin diğer aslî- maddî kurucu unsurunu oluşturan insan topluluğunun güvenliğini ve yararını gözetlemek durumundadır. Bu aslî görevi nedeniyledir ki, ülke üzerinde, egemenliğe dayalı üstün bir hakka sahiptir. Toprak ile ilgili konuda insan haklarına saygılı, ölçülü, adîl bir sınırlama, devlet için bir nefs-i müdafaa niteliğindedir.

Ülkede yabancının arazi ve emlak edinmesi, salt bir mülkiyet sorunu gibi değerlendirilemez. Toprak, devletin vazgeçilmesi olanaksız temel unsuru, egemenlik ve bağımsızlığının simgesidir.
Ülke ile ulus arasında bağlantı vardır. Ülke, bu ulusun bireylerine aittir.

Belli bölgelerde toprak alacak yabancılar bu hükümlerden yararlanarak çoğunluk sağlayarak etkinlik kazanabilecektir. Bu yöndeki bir gelişme ile satılan, yabancılar tarafından mülk edinilen ülke toprağı ülkeden kopma durumuna gelebilecektir.

Tarihte böyle olaylar yaşanmıştır. Arap topraklarında Yahudiler bu yolla etkinlik sağlamış ve bunun sonucu olarak da burada israil Devletini kurmayı başarmışlardır. Bu nedenle ülke topraklarının satışına cevaz veren her iki madde de anayasamızın devletin ülkesi ve ulusu ile bir bütün olduğunu saptayan başlangıç hükümlerine de aykırı bulunmaktadır.

Yabancıya TOPRAK Satışında diğer ülkeler NE yapıyor?

ABD; Güney Karoline, Oklohoma, Filorida, Wayami ve Missisipi eyaletlerinde yabancılar toprak satın alamıyor. Diğer eyaletlerde ise bazı sınırlamalar var. New York şehrinde yabancıların emlakçılık yapmasına müsaade edilmiyor.

iSViÇRE; Yabancılara toprak satışı yasaktır.

ŞiLi; ülke sınırlarının 50 mil içine kadar olan bölgelerde yabancıların toprak satınalması yasaklanmıştır.

iSRAiL; Toraklarının yüzde 80'i devlete aittir. Devlet toprakları israil vatandaşlarına bile satılamıyor.

POLONYA; Tarım ve orman arazilerinin yabancılara satışı 12 yıl boyunca yasaklanmıştır.

iNGiLTERE; Toprakların Kraliçeye ait olması nedeniyle bir süre için sadece kullanma hakkı veriliyor. ingiliz vatandaşının dahi bir mülk edinmesine izin yoktur.

iSVEÇ: Yabancıların tarım arazisinde taşınmaz mal edinmesi yasaklanmıştır.

YUNANiSTAN: Yabancıların sınırında, sınıra yakın bölgelerde ve adalarda toprak satın alması yasaklanmıştır.

FRANSA: Yabancılara, nihai alıcısı saptanmadan taşınmaz satılamıyor.

MACARiSTAN, SLOVAKYA, ESTONYA, LETONYA, LiTVANYA gibi ülkelerde en az 7 yıl daha A.B. vatandaşlarına tarım ve orman arazileri satılmamaktadır.

BULGARiSTAN: Yabancılar tarım arazilerini satın alamamaktadır.

ROMANYA: Yabancıların mülk edinme hakkı yoktur.

UKRAYNA: Toprak satışına izin yoktur.

RUSYA: Toprak satışına izin yoktur.

HIRVATiSTAN: Toprak satışına izin yoktur.

Dünyada hiçbir ülkede yabancılara tarım arazisi satılmamaktadır.

Dünya üzerinde yabancıların taşınmaz mal edinmesi ile ilgili yapılan düzenlemelerin özellikle 1980 sonrasında hızlandığı görülmektedir. Bu hızlanmanın, tarihsel olarak neoliberal ekonomi tezinin ortaya konulması ile örtüştüğünü tespit etmek mümkündür. Dünyadaki, özellikle sermayenin serbestçe dolaşması için hukuki engellerin de kaldırılmaya çalışıldığı görülmektedir. Uluslararası alanda konuya ilişkin henüz bir düzenleme bulunmamakla birlikte, bölgesel güç birlikleri açısından bir takım düzenlemelerin yapıldığı görülmektedir. Bunlara A.B., NAFTA örnek gösterilebilir.

YABANCIYA TOPRAK SATIŞINDA KARŞILIKLILIK;.

Karşılıklılık (mütekabiliyet), öğretide en az iki devlet arasında uygulanan ve her birinin ülkesinde diğerinin vatandaşlarına aynı kapsamdaki hakları, karşılıklı tanımalarını belirten bir ilkedir. Bu ilkeye göre bir yabancının Türkiye’de bir haktan yararlanabilmesi, T.C. vatandaşlarının da yabancının ülkesinde aynı tür ve nitelikte haklardan fiili ve hukukî eşitlik aranarak yararlandırılmasına bağlıdır. Karşılıklılık ilkesinin varlığı için kanunî düzenlemenin yanında, bunun fiilen uygulanabilir olması da gereklidir. Kanunî karşılıklılık fiilî durumu göstermemektedir. Bir yabancı ülke vatandaşının ülkemizde taşınmaz edinmesi, T.C. vatandaşlarının da o ülkede taşınmaz edinmesine kanunla hak tanınmış olmasına ve bu hakkın da fiilen uygulanabilmesine bağlıdır. Örneğin bir ingiliz vatandaşı Türkiye;den toprak alabiliyorsa Türklerin de ingiltere;den fiilî ve hukukî olarak toprak satın alabilmeleri gerekmektedir. Eski Tapu Kadastro Genel Müdürü Orhan ÖZKAYA’ya göre yeni yasanın getirdiği karşılıklılık ilkesi hiçbir şekilde uygulanmamaktadır. 1914 yılında savaş sırasında yasaklanan yabancılara toprak satışı 1923 yılında yapılan Lozan Antlaşmasının imzalanmasıyla farklı bir boyut kazanmış ve taraf devletlerin vatandaşları için karşılıklılık ilkesi kabul edilmiştir. 1934 yılında 2644 sayılı Tapu Kanununun 35. maddesi ile yabancıların taşınmaz edinmeleri karşılıklılık ilkesine bağlanmıştır. 2005 tarihli 5444 sayılı yasa ile Tapulama Yasasının Anayasa Mahkemesince iptal edilen 35. maddesi yeniden düzenlenmiş, ancak gerçek ve tüzel kişiler lehine tapu sicillerinde aynî hak tesisinde ;karşılıklılık ilkesi; de gözetilmemiştir.

Böyle yaşamsal konuda halkın görüşüne başvurulmalıdır. Halk, karşılıklılık ilkesinin ne olduğunu dahi kavramış değil. 76 ülke vatandaşı ülkenin topraklarını çekirge sürüleri gibi yağmalarken, bizim halkımızın o ülkelere gidişi dahi vize uygulamasına ;bî. Onlar ellerini kollarını sallayarak ülkemizden toprak alıp gidiyor. Halkımız o ülkelere giremiyor bile.Ayrıca, ekonomik uçurum buna en büyük engel. Bir takım varlıklı insanların oralardan mal-mülk edinmeleri halkı hiç ilgilendirmemektedir.

Karşılıklılık ilkesi israil, Yunanistan, Rusya, Suudi Arabistan, Arap ülkeleri, ABD, A.B. ülkelerinde bulunmamaktadır. Yunanistan, kendi vatandaşlarına sınır bölgesinde, adalarda, sahillerde toprak satmamaktadır. Bizim vatandaşımız ise vizesiz ayak basamamaktadır. Küçücük adalara; Midilli, Susam, Rodos, Meis gibi adalara vizesiz gidemiyor. israil toprakları devletin malı. Kendi vatandaşlarına dahi toprak satmıyor. ingiltere toprakları Büyük Britanya Kraliçesine ait. Karşılıklılık ilkesi halkımızı ilgilendirmiyor. Ülkemizde 78 ülkeye taşınmaz edinme hakkı tanınmış bulunmaktadır.

YABANCIYA TOPRAK SATIŞINDA TARiHÇE.

1867 yılı: Osmanlı imparatorluğunda yabancılara gayrimenkul alma hakkı ;Safer Kanunu; ile tanındı. Bu kanuna göre yabancılar kutsal topraklar dışında gayrimenkul edinebiliyorlardı.

1914 yılı: Savaş sırasında yabancılara toprak satışı yasaklandı.

1923 Lozan: Yabancılara karşılıklılık esasına göre toprak alabilmeleri Lozan;da yer aldı.

2644 Sayılı Tapu Kanunu: Yabancıların taşınmaz edinmeleri ;Karşılıklılık ilkesine bağlanmıştır.

Köy Kanunu: Köy Kanunu ile yabancıların (gerçek ve tüzel kişi) köylerde arazi ve emlâk almaları yasaklandı.

Uzun bir süre 60 yıl sonra;

21. Haziran. 1984 - 3029 sayılı yasa: Bu yasa ile gerçek kişilerin Türkiye’de gayrimenkul edinmelerinin yolu açıldı.

Turgut ÖZAL dönemi

13. Haziran. 1985: Anayasa Mahkemesi bu yasayı iptal etti.
1986 (22 Nisan) ; 3298 Sayılı kanun: Yabancılara toprak satışı yeniden getirildi.

1986 yılı.: Anayasa Mahkemesi iptal etti.

Uzun süre... 17 yıl sonra; 19.Temmuz. 2003, 4919 sayılı yasa: Bu kanunla Tapulama Kanununun 35. - 36. maddeleri değiştirilerek yabancıların T. C. sınırları içinde 30 Ha. (hektar);a kadar taşınmaz mal alımlarına olanak sağlanmıştır. 30 Ha!ı geçen durumlarda Bakanlar Kurulu yetkili kılınmıştır.

Yabancı gerçek ve tüzel kişilere köylerde taşınmaz alımı serbest bırakıldı.

14.03.2005 Ana Yasa Mahkemesince iptal: Anayasa Mahkemesi 3.kez açılan iptal davāsı sonunda yeni bir karar ile Tapulama Kanunun35. maddesinin (Anayasa’nın 2., 7., 16. maddelerine aykırılığı nedeniyle) iptaline karar verdi. Gerekçede karşılıklılık ilkesinin bulunmadığına yer verildi.

29.12.2005 5444 sayılı yasa: Bu yasa ile Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen 35. maddesi yeniden düzenlendi. YABANCI TiCARET ŞiRKETLERiNiN TAŞINMAZ MAL EDiNEBiLMELERi MÜMKÜN HALE GETiRiLDi. 11.Nisan. 2007 Anayasa Mahkemesince iptal: Anayasa Mahkemesi, Adalet ve Kalkınma Partisinin çıkardığı yasanın yabancı gerçek kişilere satılacak taşınmazların 2,5 Ha.’dan 30 Ha.a kadar çıkarmaya ve bir ilin yüzölçümünün binde 5i kadar bir alanın satışına Bakanlar Kurulu YETKiLiDiR hükmünü iptal etti. (Yasanın yetkili olduğu) satışlar sürüyor. Aslında bu kararın satışlar üzerinde bir yaptırım etkisi söz konusu değildi. Zira yabancılar, 25 da'ın üzerinde bir alana gereksinim duyduklarında birkaç kişi bir araya gelerek bu durumu aşmaktalar. ŞiRKET ALIMLARINDA5444 sayılı yasada hiçbir kısıtlama yok. Şirketler binlerce, yüz binlerce dekarlık toprak alımı yapabiliyorlar. Onlara (Yabancı Şirketler) bir ilin yüzölçümünün BiNDE BEŞini geçmemeleri gibi bir koşul da yasada mevcut değil. iptal edilen her iki hüküm de yabancı GERÇEK KiŞiLEREilişkin.

Anayasa Mahkemesi iptale ilişkin yapılan diğer istemlerin hiçbirini dikkate almamış. Bu nedenle, yasanın DiĞER HÜKÜMLERi KESiNLEŞMiŞ OLMAKTADIR. Yeniden bir iptal davası söz konusu olamayacak, bir neden de bırakılmamıştır. Bu iptal, iktidar için bir engel teşkil etmemekte olup SATIŞLAR SÜRMEKTEDiR. Mahkemenin gerekçeli kararı durumu değiştirmeyecektir. Ülke topraklarının binde 5'i yabancı gerçek kişilerin eline geçecek (388 000 Ha.) ve tapulu mülkleri olacaktır. Yaklaşık eşit 4000 km2. Bu alan da, 3600 km2. olan Kuzey Kıbrıs T.C. topraklarından büyüktür. 5444 sayılı yasa kapsamında yabancı şirketler isterlerse bu toprakların tapusunasahip olabilirler. Yani, karşılıklılık ilkesi şart koşulmamaktadır. Anayasa Mahkemesi bütün bu konulara değinmemiştir. Ocak-2008 Anayasa Mahkemesi iptal (Gerekçeli iptal) : CHPnin başvurusu üzerine yabancıya satış yasasının bazı maddelerini” iptal eden Ana Yasa Mahkemesi'nin GEREKÇELi KARARINI açıkladı. 19.07.2008 (Genelge): Yabancılara Gayrimenkul satışı ile ilgili yeni yasal düzenlemenin uygulanmasına ilişkin genelge yayınlandı. 16.Nisan.2008 de DUYURULAN SATIŞLARIN ÖNÜ AÇILDI. Satışlar DEVAM EDiYOR.

35. madde. 29.12.2005

Tapu kanununun yeni şekli ( 5444 sayılı Kanunla değişik). Yabancı uyruklu gerçek kişiler karşılıklı olmak ve kanunî sınırlamalara uyulmak kaydıyla uygulama imar planı (% 10 = 80 bin km2.) veya mevzîi imar planı içinde bu amaçlarla ayrılıp tescil edilen taşınmazları edinebilirler. Sınırlı aynî hak tesis edilmesinde de aynı koşullar aranır. Yabancı uyruklu gerçek kişinin ülke genelinde edinebileceği taşınmazlar ile bağımsız ve sürekli nitelikte sınırlı aynî hakların toplam yüzölçümü iki buçuk hektarı geçemez. Bu fıkrada belirtilen koşullarla, yüzölçümü miktarını otuz hektara kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir.

Karşılıklılığın tespitinde hukukî ve fiili durum esas alınır.

Yabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketlerinin, sulama, enerji, tarım, maden, sit, inanç, ve kültürel özellikleri nedeniyle korunması gereken alanlar, özel koruma alanları ile flora ve fauna özelliği nedeniyle korunması gereken hassas alanlar ve stratejik yerlerde kamu yararı ve ülke güvenliği bakımından taşınmaz ve sınırlı aynî hak edinemeyecekleri alanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının tescile esas koordinatlı harita ve planları içeren teklifi üzerine belirlemeye ve yabancı uyruklu gerçek kişilerin il bazında edinebilecekleri taşınmazların illere ve il yüzölçümüne göre binde beşi geçmemek üzere oranını tespite Bakanlar Kurulu yetkilidir.

TÜRKiYEDE YABANCIYA TOPRAK SATIŞI.

Tapu Kadastro

Genel Müdürlüğü

Kasım / 2007 verileri: 68 419 yabancı gerçek kişi. 57 541 taşınmaz 36 015 dekar = 3601 Ha.

1923'den 2002'ye kadar yabancılara satılan taşınmaz miktarı 12 milyon m2. iken 2002-2007 döneminde yabancılara satılan taşınmaz miktarı 25 milyon m2dir. AKPnin 5 yıllık iktidarında satılan miktar 79 yılda satılanın 2,5 katına ulaşmış bulunuyor.
Ülkemizde yabancıya toprak satışı sıralaması; 1.Yunanlılar 2.Almanlar 3.ingilizler 4.Suriyeliler 5.Hollandalılar

Bu illerde ne işleri var?

Tunceli: Almanya : 73 taşınmaz. Diğer : 2 taşınmaz Toplam : 75 taşınmaz.

Batman: Yunanistan : 2 Alman : 6 Toplam : 8

Afyon: Yunanistan : 1 Almanya : 2 Hollanda : 2 Diğer : 1 Toplam : 6

Çankırı : Almanya : 106 Diğer : 2 Toplam : 108

Yozgat: Almanya : 35 Diğer : 26 Toplam : 61

Nevşehir: Yunanistan : 5 Almanya : 31 ingiltere : 19 Hollanda : 6 Diğer : 116 Toplam : 177

Türkiyede iki Vatikan büyüklüğünde bir toprak kaybının yaşandığı görülüyor. Yunanlıların Trakya Bölgesinden, Suriye vatandaşlarının ise Kilis, Mardin ve Gaziantepi tercih ettiği görülüyor.

GAP bölgesinde YABANCILAR ADINA TÜRKvatandaşlarının almış oldukları taşınmazlar var ki asıl sorunburada. Yapılan bir araştırmaya göre GAP Bölgesinde sadece israillilerin almış oldukları taşınmaz yüzölçümü 450 000 dönümcivarındadır. Bu tapuların üzerinde şimdilik Türk vatandaşlarının ismi yazıyor. israilin suyun ve petrolün kontrolünü ele geçirmek içinarazi satın aldığı ortadadır.

Ancak ülkemizde sadece toprak satışı ile kalınmamış Köy Kanunu, Vakıflar Kanunu, Yabancı Yatırımlar Kanunugibi kanunlarda değişiklik yaparak ülke topraklarının % 15i 20 adet ABD, Kanada ve Anglo-Amerikan kökenli Çok Uluslu şirketlere maden arama imtiyazı sınırsız ayrıcalıklar tanınarak verilmiştir.

Fethiye, Alanya ve diğerleri bölgelere ayrılıp paylaşılmış gibi. Didim ingilizlere, Alanya Almanlara, Antalya Ruslara, Ege Yunanlılar, Fethiye ingiliz ve Almanlara, Kaş Alman ve ingilizlere verilmiş gibi. Didimde 9 bin su faturası ingilizcedir. Sokak isimleri dahi ingilizcedir.

Yahudiler 1914 yılında kurdukları fonlarda biriken paralarla Filistinlilerden alınan topraklarda 100 bine yakın kişiden oluşan Yahudi kolonisikurdular. Bunu yeni koloniler izledi. Son nokta ise satın alınan bu topraklarda yavaş yavaş oluşturulan bir Yahudi devletinin adını koymak oldu. Ve bu da 1948 yılında Yahudi soykırımının ardından ortaya çıkan Yahudi sempatisiyle çok kolay oldu.
Devlet Denetleme Kurulunun raporuna göre, Hatayın % 2;si (satışlar yasaklandı), Mardinde % 0,6 , Kiliste % 0,40, (satış devam ediyor), Gaziantepte %0,6, Urfada %0,6, Aydın, Muğla ve Antalyada %0,6 sınırına yaklaşmış bulunmaktadır.

Didimde 18 500 taşınmaz ingiliz- irlandalı,

Fethiye 12 000 taşınmaz ingiliz- alman

Kuşadası 3 500 taşınmaz ingiliz- irlandalı,

Alanya 12 000 taşınmaz Alman ağırlıklı,

Kaş 9 000 taşınmaz ingiliz-Alman

Bodrum ABD, Alman, ingiliz,

Çeşme Alman, ingiliz,

Urla, Hollanda

Milas, ingiliz- Alman

Sevda Tepesini Suudi Kralı, Karayolları arsasını Arap Şeyhi almıştır. Fener Rum Patriği tarafından Balatda Rum vatandaşlara yüzlerce konut aldırıldığı yine basına yansıyan rakamlar.

Ayrıca özelleştirilen kurumların binlerce gayrimenkulü, arazisi, tesisleri, depoları yabancıların eline geçmiş oluyor. Serbest bölgelerle, Endüstri Bölgelerinin arazileri, taşınmazları, tesisleri de yabancılara geçmektedir. 2B (Tapulama yasasının ardına 35. madde (Tapu yasası).

alıntıdır:http://www.addedirne.org.tr'ye teşekkürler...
yorumsuz.
http://www.facebook.com/video/video.php?v=121339777911263
hainliktir...

bu ülkenin taşını toprağını korumak için kurşun bile atamadan donan 90 bin şehide ihanettir.

deniliyor ki efendim bizim türkler de almanyadan, fransadan amerikadan falan mülk alıyor. ulan bir tane akıllı adam da çıkıp demiyor ki "ulan yarrak kafalı onlar 30 yıldır orada. onların oturma izinleri, çifte vatandaşlığı var. hiçbir ülke turiste mülk satmaz" diye.

akıllı olun gençlik dahası duyarlı olun. ıraktan, filistinden, lübnandan, irandan, suriyeden, libyadan, bulgaristandan, bosnadan, rusyadan, romanyadan kaçanlar bu ülkeye sığındı. bizim sığınacak başka bir türkiyemiz yok. kendi ülkemizde mülteci gibi yaşarız sonra. akıllı olun her şey para demek değildir. vatanı hiçbir ülkenin hiçbir parası satın alamaz-dı, almamalıydı...
yeni yasa tasarısı ile 2,5 hektar olan izin 12 kat arttırılarak 30 hektara çıkarılması mecliste kabul edilmiş. bakanlar kurulu kararı ile bu rakam 2 katına kadar yükseltilebilirmiş.

az önce öğrendim haber bülteninde, bakan birşeyler zırvalıyordu ama içimden acı bir ses geldi: iyi şatışlar sayın bakanım

bir detay daha geldi aklıma : karşılık aranmayacak. yani türk vatandaşlarına toprak satmayan ülkelerin vatandaşları da rahatça toprak alabileceklermiş. nedense artık!

--spoiler--
Ülkede yabancının arazi ve emlak edinmesi, salt bir mülkiyet sorunu gibi değerlendirilemez. Toprak, devletin vazgeçilmesi olanaksız temel unsuru, egemenlik ve bağımsızlığının simgesidir.
Ülke ile ulus arasında bağlantı vardır.Ülke, bu ulusun bireylerine aittir.
--spoiler--
hay, huy arasında paldır, küldür geçirilen yasalardan biri dahadır. belirli bir amaca hizmet etmektedir.
(bkz: 2023 e kadar vatanın parça parça satılması)
ülkenin yarısı beşiktaş-fenerbahçe maçı yarısı fatmagül'ün suçu ney'e takılırken geçirilmiş olan yasadır.
(bkz: iyi uykular türkiye)
rte emlak.
Atatürk zamanından beri var olan bir şeydir, chp başlamıştır satmaya, papağan gibi akpye karşı çıkmada Tekrarlanan en komlk ve klişe şeydir. Sol kafalı bir insanım ama azıcık yaratıcı olun yani.
yabancılara mülk satışı anap zamanında yasalaşmıştır. ulan limanlardan demiryollarına kadar her şeyi millileştiren bir adamın yabancıya toprak sattığını gerçekten inanarak mı yazıyorsunuz yoksa artık çaresizlikten ne diyeceğinizi mi sapıttınız?
daha öncede vardı gibi gerzikalıca bir söylemle savunulmaya çalışılan rezil durum.
lan hiç mi onurunuz yok. daha önce vardı diye şimdide mi olacak. kanla alınan topraklar gözünü para bürümüş iktidarın bop planına mı kurban gidecek.
babalar gibi satarım diyen rezil bir zihniyetin ürünleri bugün parsel parsel, genişletilmiş haklar ile toprak satıyor ama birileri hala ne var ya chp de yaptı gibi beyinsizlik yapıyor.
sizin yüzünüze ülkenin anası ağladı. bi kerede eleştiri, tepki diye bir erdeme sahip olunda birşeylere sahip çıkın.
yakında adamlar gelip sizi satsa ne var ya diyecek kadar çapsızlaşmış bazıları.
çoğu ülkede yabancılar için 1 apartman dağiresinden fazla ev alamama,belli bir dönümden fazla arsa alamama sınırları varken bizde varmı bilmiyorum.
bu zihniyet size derki, ''gıda alacak paranız yok'' afedersiniz, töbe töbe ''avradınızı da yabancılara siktirin çünkü onlar iyi besleniyorlar'' .. tamam yurtdışından yatırım gelsin ama arkadaşım bu kadar da arsa satışı olmaz ki. yaşama alanımız kısıtlanıyor bence.. arsa satışı az diye düşünmeyin, yabancılar bir yolunu bulur. sen sınıra yaklaştırmayacan bu işlerde. şu kadar dönüm, mönüm hikaye.

sonra özelleşme o kadar iyi değil. bir insan biraz miskin olabilir ama öyle diye işten çıkartılıyor, şirket özelse. almanya da falan devlet oranı az değil. bizi satılmış yazarlar zamanında aldattı ve özelleşmelerin yapılmasını sağladı . şimdide akp hükümeti iyice satıyor. tamam iyi şeyler yapıyor ama bu yaptıklarını hiç tasvip etmiyorum. hakkımızda hayırlısını diliyorum..
bugün toprak satan yarın götünü satar. yabancılara topraklarımızın para karşılığında verilmesidir.
(bkz: mütekabiliyet yasası/#26846448)
filistin e döndüğümüzde vatan toprağının satılmaması gereken bir şey olduğunu anlarlar satanlar.
ülkemizin ciddi olarak üzerinde durması gereken konudur.Her geçen gün daha çok araplaşıyoruz.Zengin araplar özellikle turistik her yeri parsellemeye başladı.Türk toplumuna kültürel olarak hiç uyum göstermeyen bu zengin arapların ilerde ülkeyi karıştırma riski bile vardır. Herşeye maddi gelir açısından bakılmamalıdır.En azından bu satışlara bir sınırlama getirilmelidir.
(bkz: kanla kazanılan toprakların dolarla satılması)
Şerefsiz hain bir örgüt tarafından yasallaştırılan üstüne teşvik edilen, ileride Türkleri çok zor durumda bırakacak satışlardır.
Para için vatan satılmaz bu kanunu çıkaranın...derhal iptal edilsin nedemek ya arazi ev satılması.geliyorlarsa kirada otururlar.birde milliyetçi vatanperver geçinirler.yerli ve milli.
E hani vatan toprağının bir karışı bir çakıl tanesi bile verilmezdi,para olunca bi mahsuru yok heralde.
Türkiye’de Cumhuriyet’ten günümüze (1923-2003) geçen 80 yılda sadece 425 yabancıya,
11 milyon metrekare toprak satılmıştır.

Buna karşılık 10 yıllık AKP döneminde (2003-2013) ülkemizde tapu sahibi olan yabancı
sayısı 112 000’e, satılan toprak ise 136 milyon m2’ye tırmanmıştır.

) T0PRAKLARIMIZI KiMLER SATIN ALIYOR?

Ülkemizden en fazla gayrimenkul satın alanlar 36 bini aşkın müşteri ile ingilizler…
Bunları sırasıyla Almanlar ve Ruslar izliyordu. 2013 yılında Ruslar atak yaparak
ingiliz ve Almanları geride bıraktı. Almanlar ise her zaman ilk üç arasındadır.
Toprak deyince, karşımıza israil mutlaka çıkar. israil vatandaşları AKP döneminde
Türkiye'de rekor düzeyde toprak alımı yaptı.

http://www.usiad.net/inde...37:bildiren&Itemid=72
Ali Mahir Başarır Yabancılara 115 Milyon Metrekare Toprak Satıldı .

https://www.youtube.com/watch?v=xgK-yuNad4Y
görsel
sokağa düşen türklerin şarkısı ....

Tanju Okan -Parkta Yatıyorum
https://www.youtube.com/watch?v=h1asMoiXoho
Ucuz bir chp zırvası.