yabancilardan nefret etmek 

kapat
  1. salt kendi düşüncelerim ışığında söylediğimde birileri tarafından'faşist' olmakla suçlandığım için başkalarının düşünceleriyle birlikte açıkladığım, her zaman da yerinde kalacak olan milli duygumdur.
    bu ülkeyi oluşturan etmenlerin içinde bulunmayıp, devamlı ülkeyi karışıklığa sürüklemeye çalışan artık klişeleşmiş olsa da gerçekliğini koruyan abd, rusya, avrupa' nın tümü kısacası günümüz dünyasının gelişmiş toplumlarına karşı duyduğum duygudur.
    ha unutmadan bu fikri dile getirirken, bunları okuduğunda en büyük tepkileri verip 'faşist' yakıştırmasında bulunacakların ilahlaştırdıkları deniz gezmis' in de bu şekilde düşündüğünü belirtmemde fayda var:

--spoiler--
    ...
    Sana ben her zaman için müteşekkirim. Çünkü Kemalist düşünceyle yetiştirdin beni...Küçüklüğümden beri evde devamlı Kurtu­luş Savaşı anılarıyla büyüdüm.ve o zamandan beri yabancilardan nefret ettim. Baba, biz Türkiye'nin ikinci Kurtuluş savaşçıla­rıyız. Elbette ki hapislere atılacağız, kurşunlana­cağız da... Tıpkı Birinci Kurtuluş Savaşı'nda ol­duğu gibi... Ama bu topraklan yabancılara bırak­mayacağız. Ve bir gün mutlaka yeneceğiz onla­rı... Düşün baba; Bugün hükümet işini, gücünü bı­rakmış bizimle uğraşıyor. Çünkü bizden başka gerçek muhalefet kalmamış durumda. Ve hepsi Kemalist çizgiden sapmışlar. Ve tarih önünde hüküm giymiş durumdadırlar. Biz çoktan onları tarihin çöplüğüne atmış durumdayız.

28 Ocak 1971 Deniz Gezmiş *
    --spoiler--
    #3036536 (stratosfer, 20.02.2008 22:03 ~ 22:09)
  2. genelde bağırarak konuşan ve yüksek sesle kahkaha atan yabancıları kapsayan durum.
    #3036641 (Heretique, 20.02.2008 22:33)
  3. (bkz: xenophobia)
    #3036792 (mykalkan, 20.02.2008 23:03)

© 2008 - uludağ sözlük

yabancilardan nefret etmek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yabancilardan nefret etmek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yabancilardan nefret etmek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» fuksasyon » baslik entry ve nick uyumu » sabahtan aksama kadar sevismek sevismek sevismek » psikojen koma » uyukusuz ruyasiz » eski sevgiliyi unutmak icin lambada yapmak » baba parasiyla insanlari hor goren insan » isleri kotu giden gammaz » kirgizistan milli futbol takimi » bana yapilmasin kardesim » benim hemen evlenmem lazim baba » toby marks » the richest man in bayburt » zeka » eski sevgiliye takmis yazar » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » circle referee » in brudges » jerusalemm » mfo » allah seni top etsin » dimitar ivankov » cez basketball nymburk » lsd » unlu birine benzemek » gerdek gecesi diyaloglari » wireless nargile » ogretmene asik olmak » mattoni » ayabakan » kizil