yabancilara turkce ogretmek 

kapat
  1. sadece türkçe öğrenen yabancılar için geçerli olmayan, yabancı dil öğrenirken "merhaba, nasılsın" dan önce bir kaç küfür öğrenilir, sonra sıradan, öylesine şu nedir bu nedir diyerek asıl amaç olan küfürün öğrenilmesidir amaç.
    #2249745 (casualper, 02.09.2007 20:32)
  2. ispanyollara ogretmek cok kolay zira onlarda da bizim gibi yazildigi gibi okunuyor.
    #2504078 (chemicalali, 22.10.2007 15:59)
  3. (bkz: ben var sana turkce ogretmek)
    #3515099 (dalton ana, 09.06.2008 14:47)
  4. son derece zordur. zira, türkçe deyim ve atasözü bakımından inanılmaz zengin bir dildir ve yabancı bünyelerin de ilgisini en fazla deyimler çeker ve açıklanmasında ısrarcı olurlar. birebir çeviri kimi durumlarda kurtarsa da kimi zaman "esprit"nin kavranmasında zayıf kalır.

sonracığıma... zaman kayması denen olay, acayip güçleştirir işi. bir yandan da kitaptan öğreniyorsa yabancı kişi türkçeyi, hepten zor olur kiplerde kaymanın pratikte kullanımı.

bir de şey var... neydi? hah; "motive" sözcüğünün türkçesini soruyor eleman. aynı diyorum türkçede de. yemiyor; pek de cin mææşallah. diyor ki "enteresan" sözcüğü de çok kullanılıyor ama "ilginç" diye de bi' sözcük var.
    en okumuş yazmışımız bile zayıf kalıyor türkçe öğretiminde. bahsettiğim kursta mursta öğretim değil tabi; arkadaşa markadaşa öğretirken, pratikte yaşanan sorunlar.
    #4306524 (yasakani, 01.12.2008 22:48)
  5. (bkz: hastır pezevenk osman)
    #4306533 (jikase, 01.12.2008 22:49)
  6. küfür ile başlar daha sonra eğer bayana öğretiliyorsa "bir bardak daha" öğretilir. kız söyledikçe bir bardak daha içki konur ve zil zurna sarhoş edilip kendisile alay edilir. anladınız siz :P
    #4306649 (catlamis misir, 01.12.2008 23:05)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

yabancilara turkce ogretmek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yabancilara turkce ogretmek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yabancilara turkce ogretmek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yabancilara turkce ogretmek. Copyrights of the articles are belong to their authors.