yabanci kelimeleri italik yazma ekolu 

kapat
  1. özellikle eski türk romanlarında gördüğüm, sinir eden bir uygulama. şimdi nasıl anlatsam mesela adam konuşuyordur.

"sevgili maliye nazırı, kuzum, çok bunaldım çok [italic]de stressed[/italic] oldum, kendimi yollara vurdum [italic]stad de france[/italic]ye gittim [italic]le zidane[/italic]dan imza aldım ama hep vatan dedim kuzum"

örneğinde görüldüğü gibi osuruk fransızca kelimeleri italik yazma ekolü vardı. altta da kelimenin anlamını veren dip not bulunurdu. madem çok biliyorsun tüm kelimeyi fransızca yaz be dallama, niye bana her iki üç kelime için alta dipnota baktırıyorsun azap çektiriyorsun.
    #616725 (laz pacino, 08.09.2006 11:59)
  2. pek çok yazın kuralında olması gereken bir kuraldır. (biyolojide latince kelimelerin italik yazılması vs)
    #616729 (kahvekremasi, 08.09.2006 12:01)
  3. umut sarikaya'nın 3 ağustos 2006 tarihli penguen dergisinde çıkan "çile" adlı yazısında değindiği kanayan yara.

--spoiler--

...nejat girer girmez söze girdi "düyun-ı umumiye'den bir heyet yarın sizi ziyarete gelip saraya harcamalarla ilgili bir [/italic]repuert[/italic] sunacaklarmış" dedi. vasıf sinirlendi, "[/italic]repuert[/italic] mi? isabet buyurdunuz, buyursunlar gelsinler. yalnız rica edeceğim kuzum lütfen biraz daha dikkat buyurunuz. g.tünüzden kelimeler uydurup sanki fransızcaymış gibi italik yazmayınız." dedi. özel kalem içinden [/italic]squitier lan artistique[/italic] dedi ama vasıftan özür dilemeyi ihmal etmedi...
    --spoiler--
    #616802 (looser, 08.09.2006 12:31)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yabanci kelimeleri italik yazma ekolu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yabanci kelimeleri italik yazma ekolu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yabanci kelimeleri italik yazma ekolu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yabanci kelimeleri italik yazma ekolu. Copyright of the articles are belong to their authors.

» rei » chp nin kara carsaflilari temsil ediyor olmasi » reserve requirements » patik » rakamlarin dile gelmesi » yolda yururken zenci gormek » call me » disko krali » z tv » bagirsaklarini desmek » olurmuuu » nuri pakdil » son ada » oznur kalender » vucut kokulari » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » nobody likes me » cagan irmak filmleri vs gozyasi sisesi » otobus yolculuklarinda yolcular arasi etkilesim » elma sekerim » baris manco » ermeni federasyon ambleminin agri dagli olmasi » hastayken burundan gelen islik sesi » fanatik futbol taraftari olmak » sky turk » sevgilinin ailesi ile tanismak » linger » fenerli olmak ayip degil yeter ki caktirma » bir dokun bin oh isit » cete savaslari » gunes balcikla sivanmaz