yaban atlarini kiskirtan dionysos 

kapat
  1. hilmi yavuz'un bir şiiri.

'kışkırt yaban atlarını, kışkırt,
    dionysos!..' dediler

uzat aşkları ordan, orda fener,
    kayalar, gelirdi...
    kim kalbini sana yedirdi?
    her şey bir'di o zaman: atlar, logos
    tek olan biz'dik, çayırlar-
    sa başta sessizlikten doğma silenos
    ve birlikte çiğ yenen günler...

yapraklar, yağmurun teniyse eğer
    sen o yaprağa beden-
    sin ve tek değilsin: anababis, onbinler!..
    giderek kim neyi eksik gördüyse
    onu bütünler... gibisin: bir tören!..
    şimdi sulara gizlen ve göç,
    onlarla beraber

kül parmaklı akşam dokunurdu sana
    özenle... ve yer yer
    insanlar küldendiler... diye söyledim
    ben hangi yolcuyu izleyen gemilerdim
    ve neden
    hep söylen'dim, hep söylendim, hep söylen?

'kışkırt yaban atlarını, kışkırt,
    dionysos!..' dediler
    #729764 (amanbenburadakalmisim, 13.10.2006 00:23 ~ 14:09)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yaban atlarini kiskirtan dionysos başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yaban atlarini kiskirtan dionysos ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yaban atlarini kiskirtan dionysos nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yaban atlarini kiskirtan dionysos. Copyright of the articles are belong to their authors.

» nurhak k » sengul hamami » mahalle bakkalina acik mektup » almanyada bulunmus yasli amcalar » solmak » baska atesler » yabgu » platonik ask » sevgilinin ailesi ile tanismak » ataturk yasasaydi yargilanirdi » papagan » arkadasim seytan » ismi ogrenilen kiza aa en sevdigim isim demek » sohodo » keep the faith » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » nur cintay » ben kendime kiziyorum sana ne oluyor » astronotlarin idrar icmesi » bayan yazarlarin sozlukte ayriliga sebep olmasi » the fall » doktrin » hunger » turk kaynaklari yerine roj tv ye inanan zihniyet » dunyada gelismis musluman ulkesi olmamasi » icat cikarmayin » levis reklamlari » samsung e250 » ayrilik » 30 yas sendromu » hamidiye alaylari