ya tutarsa diye iman etmek 

kapat
  1. sağda solda çok karşılaştığım veya genel bir tanım olması için karşılaştığımız bir inanç şeklidir bu. ulan der kendi kendine şimdi tanrı/allah/yaratıcı/güç var mı yok mu diye düşüneceğime şöyle köşesinden namazımı niyazımı kılayım ne olur ne olmaz diye bir dine mensup olmaktır bu.
    şimdi tanrı yoksa bir şey kaybetmiş olmam hiç yoktan namaz kılarkn spor yapmış olmuş olurum düşüncesiyle kendilerini avutur bu tür düşünceye sahip beyinler. değişiktir.
    ya olduğun gibi ya da göründüğün gibi geyiklerine girmek istemiyorum. akıl ihsan diyorum, vicdan diyorum. doğru olan bildiğindir diyorum. bitiriyorum.
    #3850133 (Kechi, 21.08.2008 17:54 ~ 17:57)
  2. (bkz: iki yüzlülük)
    (#3850078)
    #3850184 (nobran ne ya, 21.08.2008 18:03)
  3. bu şekilde bir inanca sahip olan birisi bildiği tüm dinlerin ibadetlerini mümkün mertebe yerine getirmeye çalışır. cumaları camiye, cumartesileri sinagoga, pazarları kiliseye gider. kurban bayramında koç, dolunayda kedi keser. boynunda haç, cebinde tespih taşır, evinde buda heykelleri olur, inek eti yemez, hayatında bir kez hacca gider, en azından bir defa da ganj nehrine girer.
    #3850205 (kamasutra denedim begenmedim, 21.08.2008 18:06)
  4. hz muhammedin mekkeyi ele gecirmesinden sonra pek cok insanın siyasi-cıkar
    gerekcesiyle musluman oldugunu gosterir durum. muslumanların sıkıntısı
    kendi bolgelerinde cogunlugu ele gecirene kadardı. o cagda o kosullarda
    laiklikten bahsedilemeyecegine gore insanların muslumanların galibiyeti uzerine
    guclunun yanında yeralmak icin islam dinine gectiklerini soyleyebiliriz.
    en basta canın kurtuluyor. herhangi bir tehdit ve zorlama olmasa bile
    ekonomik ve siyasi cıkar geregi guclunun yanında yeralma psikolojisi
    devreye giriyor, insanlar kitleler halinde musluman oluyorlar.
    zaten islamdaki munafıklık kavramı da oradan cıkıyor. hani gercekten
    inandıgından-iman ettiginden degil de cıkar geregi islama gecilmesine
    vurgu yapıyor munafıklık kavramı.
    #3850257 (enelhakki, 21.08.2008 18:16 ~ 18:17)
  5. (bkz: göle maya çalmak)
    #3850328 (annabell lee, 21.08.2008 18:29)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

ya tutarsa diye iman etmek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ya tutarsa diye iman etmek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ya tutarsa diye iman etmek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ya tutarsa diye iman etmek. Copyright of the articles are belong to their authors.

» gelgelelim » avea » abhaz » gercek takim taraftarlari » after laughter » darryl roberts » recep tayyip erdogan in sertlesmesi » nokia 6210 » kose yazarligi yapmak » the curious case of benjamin button » unv ye giremeyen basortululerin chp ye girebilmesi » entry ye cevap niteliginde entry girmek » futbola siyaseti karistirmak » en pasakli yazarlar » 17 kasim 2008 karsiyaka diyarbakirspor maci » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » sanri » bim in insanliga kazandirdiklari » tkp » robinson crusoe nun cumaya gitmesi » dokunulan heykelin birden canlanmasi » kuru laf » gadjo » alnac » chp nin kara carsaflilari temsil ediyor olmasi » inheritance vice » bilgisayar basinda omurunu curutmek » butona kopca demek » silik hayta » ikindi » karl malone