ya sev ya terk et 

/ 6
kapat
  1. gereksiz faşist, ırkçı söylem.
    #3658889 (wings for marie part 2, 13.07.2008 16:20 ~ 20:22)
  2. "bir yerde çiçekler yetişiyorsa orayı çiçek bahçesine çevirebiliriz. bizim amacımız bu ülkeyi terk edip kaçmak değil, bu ülkeyi mutlu yarınlara taşımak."* bu sebepledir ki bu ülke: sevilmeyip, terkedilmezdir.
    #3672104 (kuantum, 16.07.2008 14:05)
  3. söyleyebilmek için öncelikle sözde bahsedilen yere sahip olunması gereken bunun yanında da beynini kullanmama özelliğinin aynı insanda bulunması durumunda söylenebilecek, gayet yanlış söz.

-sen kim oluyorsun da kimi nereden kovuyorsun?
    -kovduğun kişi gittiğinde sana bu ülkede kalma hakkını kim veriyor?

gibi sorularla karşılacaktır aynı zamanda bu bilinçsiz söylemde bulunan bilinçsiz kişi.
    bilmiyordur ki bunu söyleyen kişi aslında hizmet ettiğini sandığı amacın tam tersi amaçlara hizmet ettiğini.
    #3672152 (sekerpinar, 16.07.2008 14:16)
  4. valla faşist sözümüdür kimin sözüdür bilmem ama şu molotof kokteylleri atıp ortalığı karıştıranları , esnafa zorla kepenk kapattıranları gördükçe her vatandaş gibi sevmiyorsan içimden siktir çektiğim ve katıldığım sözdür.
    #4128472 (kurabiyecanavari, 23.10.2008 16:42)
  5. seven insan terk etmez. terk etmek isteyense, terk etmek için bahaneler bulur karşısındakine. terk eden insanda zaten sevmemiştir. kadir kıymet bilmemiştir.
    #4129875 (karanlikelfperisi, 23.10.2008 22:04)
  6. az, öz ve anlamlı söz öbeğidir..

"ya yaşadığın toprakları sev; ülkene sahip çık ve sadık kal, ihanet etme, kalleşlik yapma; kalleşlik yapacaksan da defol git; bu ülkenin havasını soluyup yaşamını bu ülkenin nimetleriyle sağlama " anlamına gelir.

bugünlerde birilerine söylenesi laftır... *
    #4130121 (gecee, 23.10.2008 23:02 ~ 25.10.2008 20:41)
  7. her türkiye cumhuriyeti vatandaşının Atatürkü sevmek zorunda olduğunu iddia eden solcu mübareklerin içlerinden geçirdikleri ama " aman içimizde beslediğimiz totaliter duygular gün ışığına çıkmasın" korkusuyla söyleyemedikleri slogan.

milliyetçi olduğunu iddia edenler vatan üzerine " ya sev ya terket" diyince faşist oluyorlar , ama solcu üstadlar " bak şu başı sargılıya ,atatürkü sevmeme hakkım var mı diyor , sevmiyorsan git iran da oku " diyince laiklik ve cumhuriyet savunucusu kesiliyorlar.

(bkz: adaletinize sokayım)

edit : Atatürk'ü severim ama kimsenin sevmek zorunda olmadığını , sadece saygı duymak zorunda olduğunu düşünüyorum.
    tıpkı humeyniyi seviyorum gibi laflar edip başörtülü insanlar üzerine tepki çekenleri sevmediğim ama saygı duyduğum gibi.

edit 2 : milliyetçi olduğunu iddia edenlerden kastımın kimler olduğunu tahmin edebilmektesiniz de , neden solcu üstadlar tamlamasıyla işaret ettiklerimi görememekte ısrarcısınız.
    biraz objektiflik,ricalen!
    #4130161 (comengineer, 23.10.2008 23:10 ~ 23:37)
  8. (bkz: ya sev beni ya öldür geçip gidiyor bak bir ömür) *
    #4130284 (yazici, 23.10.2008 23:32)
/ 6
Copyright © 2008 - uludağ sözlük

ya sev ya terk et başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ya sev ya terk et ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ya sev ya terk et nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ya sev ya terk et. Copyright of the articles are belong to their authors.

» djeep » eski sevgililerle simit oynamak » dark father » cikolatali pasta » dost sen mi geldin » quantum » ruh hastasi » god is a dj » guneysu » isim sehir » aksak tirtil cumhuriyeti » topshop » 30 yas sendromu » znsrky » seytan taslarken gaza gelip terlik firlatmak » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » insan dusunen bir hayvandir » cagimizin en buyuk hastaligi humanizm » 7 kisilik sozluk » i belong to che » her kusu optuk bir kaldi haci leylek » kusurat » basliga gore oy vermek » metric space » sabr i cemil » g4l4t4s4r4y » turk modernlesmesi » madame » is arkadasindan hoslanmak » serbest cagrisim » elma sekerim