ya mum ya para 

kapat
  1. an itibariyle gelişmelerde gördüğüm kahkalarla güldüğüm zamanında benimde yaptığım hatırıma çocukluğum gelen faaliyet.
    #2109119 (Crusty, 10.08.2007 23:21)
  2. günümüz çocuklarının ya parani ya canini olarak deiştirdikleri cümledir.
    #2109347 (KeviN, 10.08.2007 23:49)
  3. sene 2000 de yollar iplerle kesilmiş ve ilk defa böyle bi manzarayla karşılaşıldığında veletlerle şöyle bir diyalog yaşanmıştır.

ben: +
    veletler: -

...

- ya mum ya para...
    + o ne lan?
    - ya mum ya para...
    + ne parası olum, annen baban yok mu senin?
    - ya mum ya para abi...
    + ulan yamum ne aq, para yı anladık da...
    - ya mum ya para...
    + haaaa mum. mum neyin nesi aq, para niye istiyosunuz?
    - bu gece kandil
    + harbi mi lan? *
    - elinizi öpeyim abi.
    + yok öpme dur. saol yeğenim. alın size para.
    - saol abi. iyi kandiller.
    + hadi size de.

uzaklaşırken:
    - oleeeeeeeeeeeeeyyyy. abi bir milyon verdi...

ulan sene 2000 de 1 ytl. iyi paraydı be .. evlat acısı gibi geldi. hala unutamadım. *
    #2109409 (arcadian, 10.08.2007 23:59 ~ 11.08.2007 00:03)
  4. (bkz: kandillerde yola ip gerip para istemek)
    #2109429 (beyaz etli prens, 11.08.2007 00:01)
  5. bir kandil geleneğidir. bir kandil hiç üşenmedim gittim bakkaldan 20 tane mum aldım . bu sözü söleyen çocuklara mum uzattım. inşallah derin bir etki bırakmamışımdır çocuklar üzerinde zira fabrika ayarlarına geri dönmüş halleri gözlerinden okunuyordu.

-ya mum ya para.
    +alın bakalım.
    -abi bu ne?
    +mum.
    -onu biliyoruz tamam da para nerede?
    +seçme hakkımı kullandım.
    diğer çocuk: aga hiç uğraşma bunu yapan adamdan zırnık koparamazsın.
    #3741172 (nirolis, 30.07.2008 00:05)
  6. (bkz: mum dikmek)
    #3824693 (kamil, 16.08.2008 01:58)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

ya mum ya para başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ya mum ya para ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ya mum ya para nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ya mum ya para. Copyright of the articles are belong to their authors.

» kurt cocuklarinin ebeveyn ozgurlugu » zor gunlerden geciyoruz » yemekteyiz armagan » kreatif yazar » ordekbasi » zweistein » kusur » sinuzit » galat i his » yemekteyiz » calisilmamasi gereken sinavlar » fazla artilanmayan yazarin antipopulist kesilmesi » ozgur soylu » arka sokaklar da gece gunduz calisan bir adanali » atilla saral » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » ben aslinda yogum » tematik entry » hyundai i20 » sabah 10 daki sinava gece 2 de calismaya baslamak » headshot » zoruna gidenin borusuna gitsindeki boru » minel » alternatif vodafone reklam replikleri » turk futbolunun dunyadaki yeri » bir ogrenci sigarasi olarak winston » madame » cevap verilmesi mumkun olmayan cocuk sorulari » dresden bombardimani » metric space » sessiz kalmak