ya kover beni 

kapat
  1. genelikle trabzonlular ve rizeliler tarafından kullanılan, " (yeter artık)beni rahat (yalnız)bırak" anlamındaki cümle. kover = koyuvermek yani bırakmak,bırakıp gitmek anlamındada kullanılır.
    #1068096 (ofli hoca, 28.12.2006 00:41 ~ 00:43)
  2. babaannemin fiks lafı.

- babanne, yirmi lira versene ya.

- var ise vollahi...

- hadi hadi o fistanına diktiğin cebi bilmiyorum sanma.

- ya kover beni allah aşkuna...
    #3926728 (gulce, 06.09.2008 22:20)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

ya kover beni başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ya kover beni ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ya kover beni nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ya kover beni. Copyright of the articles are belong to their authors.

» izbatur » kablettarih » polisin demir cop kullanmaya baslamasi » bir tikkynin namaz kilmasi » alanya daki abazanlar » kendini hicbir yere ve hicbir seye ait hissetmemek » tiki » ekspertiz » lucarelli99 » aslinda bir konu var » pasta kesmek » kriz miriz bahane gider kismak sahane » ben deli sen benden deli yakariz gemileri » altkitap oyku odulu 2008 » 17 kasim 2008 karsiyaka diyarbakirspor maci » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » normalden daha kucuk olan mandalina dilimi » evde kalmaya mahkum yazarlar » quantum » sozlukte reklam yapmak » hasta ruh » taninmamak icin turuncu giymisler ama yine tanidik » hayata dair ic burkan detaylar » cekilen sifona iseyerek yardim etmek » rachel de queiroz » zenci » cimcime » turk futbol tarihini yakan sozler » galatasaray fenerbahce derbisi zaman anketi » sezin akbasogullari » like a bird