ya hayir soyle ya sus 

kapat
  1. bir hadis-i şeriftir. ya hayir soyle ya sus, Konuşmadan önce söz senin esirindir, konuştuktan sonra sen onun esiri ...' sözleri ile ifade bulur tam anlamıyla. kişi biliyorsa konuşmalı ,bilmiyorsa sükutu daha hayırlıdır...

edit:arapçası'' fel yekul hayran evliyesmud ''tur...
    #556334 (white pages, 19.08.2006 12:57 ~ 23:37)
  2. aydınlanmaya giden yolun ilk çalışmasını özetleyen basit bir alıştırma da böyle özetlenebilir. bu alıştırma kişinin hiçkimse için kötü hiçbir şey söylememesini gerektiren bir nevi oruçtur. bu terbiyeyi almış insan, kendinde olmayan kötülüğü karşısındakinde tanımlayamayacağını da bilir hale gelir.
    #557859 (CATY Blake, 19.08.2006 22:28)
  3. sabahtan akşama kadar boş laf eden, hiçbir icraat üretmeyen, ağzından köpükler çıkan kişiye söylenmesi gereken hadis-i şerif.
    #557871 (palta, 19.08.2006 22:33)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

ya hayir soyle ya sus başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ya hayir soyle ya sus ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ya hayir soyle ya sus nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ya hayir soyle ya sus. Copyright of the articles are belong to their authors.

» kusurat » bir orospuyla bir pezevengin evlenmesi » naro » yesil » esat korkmaz » insan hatalariyla yasar » hanimaga » functional analysis » unique » kapuska » nukleer » kriz vurunca issiz kalmak » filoz » cok guzel hareketler bunlar » sizleri tokatlarsam beni daha da seversiniz » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » fenerbahceliyim ama tedavi goruyorum » pain of salvation » oscari kaldirmak » aglatan sarkilar » army men world war » barcelona » geldiler » alternatif cinsel organ lakaplari » onceki gunun begenilen entryleri » hamam bocegi » umit karan » fadik sevin atasoy » harlem de i hate niggas tabelasiyla dolasmak » okuma yitimi » kurt kizlari