ya 40 adim atacaksin ya sirt ustu yatacaksin 

kapat
  1. genelde yemek yedikten sonra sarfedilen bir sözdür. "o kadar yemek yedim şiştim gidip biraz yürüyeyim de eriteyim" ya da "oohh yedim doydum şimdi 2.80 uzandım mı değmeyin keyfime" gibi size iki adet seçenek sunan sözdür kanımca.
    #790017 (bettyboop, 30.10.2006 00:12)
  2. bilimsel olarak gerçek olan kelimedir. insan yattığı zaman kan vucutta daha daha rahat hareket eder. ve damarlarda ki sindirim tam anlamıyla gerçekleşir. ayrıyetten insan yürüdüğü zamanda vucuduna daha fazla oksijen çeker. ve rahata erer. oksijen besinlerin hızlı bir şekilde yanmasını sağlar.
    #790833 (markasiz, 30.10.2006 08:39)
  3. eskiler tarafından sıklıkla söylenen bir söz.
    #790866 (dancerinthedark, 30.10.2006 09:05)
  4. (bkz: kirk adimda top kek yemek)
    #790867 (kara, 30.10.2006 09:07)
  5. AKABiNDE TUMBA YATAK...
    #2149913 (handushka, 17.08.2007 17:57)
  6. eskiden nedeninin nasıl bilindiğini merak ettiğim, eskilerin yemek sonrası öğütlerinden biri.
    #2151745 (hiccup, 17.08.2007 23:57)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

ya 40 adim atacaksin ya sirt ustu yatacaksin başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ya 40 adim atacaksin ya sirt ustu yatacaksin ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ya 40 adim atacaksin ya sirt ustu yatacaksin nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ya 40 adim atacaksin ya sirt ustu yatacaksin. Copyright of the articles are belong to their authors.

» mikrofon sungeri » yeni osmanli dusuncesinin dogusu » baskaca » balik burcu erkegi » meric erkan » sikilmis gotun davasi » aslantepe » trollere duyulan yapmacik nefret » devletime katil dedirtmem » hayata dair ic burkan detaylar » ben kucukken sarisindim sonradan kumral oldum » okul asilan gun onemli olaylarin gerceklesmesi » dib sahne » ekonomik krizin sozlugu vurmasi » sabanci » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » ilter turkmen » the visitor » garabet ten inciler » turkiye is bankasi » evde kalmaya mahkum yazarlar » felicita » unique » musliman » hepimiz goril gibi killiyiz » mahalle bakkalina acik mektup » internet solculugu » o ne ola ki » cekirdeksel » personel servisinde uyuyan adam » ergenekonyalovankara