y harfini g okuyan insan 

kapat
  1. not: "y harfini ğ okuyan insan" başlığının şapkasız halidir.

genelde nedendir bilinmez sürekli camide hocaların yaptığı iştir. örnek verecek olursak:

"sevgili "mugmin"* kardeşlerim akşamları erken "yatmağa" sabahları erken "kalmağa" özen gösteriniz..."
    #2946686 (minik mavi balina, 04.02.2008 02:56 ~ 03:01)
  2. doğrusu öyle olduğu için, doğrusunu yapan insandır.

kalmağa, yatmağa, anlamağa...vs. (mügmin saylanmaz. o, 'ayn' ile yazıldığı için öyle gibi çıkabilir. "mü'min" )
    o insanlara örnek vermek gerekirse; prof dr mehmed kaplan, prof dr ahmet hamdi tanpınar, prof dr haluk ipekten vs. vs.

edit: bu saydığım isimlerin bunu böyle kullanmadığına dair herhangibir kanıt gösterin eyvallah diyeceğim. ama gösteremezseniz size seri eksi oy veren ibneler demek istiyorum.
    #2946695 (ehl i dil, 04.02.2008 02:58 ~ 17:41)
  3. y harfini ezip geçerek hiç okumayan insandan hallice olan insandır. y harfini modifiye edip kelimeyi yeni bir forma sokmaya çalışır, nitekim başarılı da olur sanırım.
    #2946704 (portakalda vitamin, 04.02.2008 03:00)
  4. r'leri de y seklinde okuyorsa bug'li insandir.

public class bugli_adam{
    public static void main(String[] args) {
    String str=new String(" Alicilarinizin ayariyla oynamayin yavrum.\n Tek problemim r\'leri soyleyemiyorum, ama para diyebiliyorum.");
    System.out.println(str.replaceAll("r","y").replaceAll("y","g"));}
    }

output:

Alicilaginizin agagigla ognamagin gavgum.
    Tek pgoblemim g'legi soglegemigogum, ama paga digebiligogum.
    #2946876 (revolter00, 04.02.2008 04:15)
  5. "beyenmeye" yi doğru olarak "beğenmeye" okuyup, "beğenmeye" yazan insandır.
    #2992518 (ehl i dil, 12.02.2008 15:40 ~ 13.02.2008 01:07)

© 2008 - uludağ sözlük

y harfini g okuyan insan başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. y harfini g okuyan insan ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu y harfini g okuyan insan nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» asker kuyrugundaki 350 turk kadini » fernando torres » msn de selam verilenin baskasi olmasi » benni mccarthy nin galatasaray a transferi » 13 agustos 2008 fk partizan fenerbahce maci » feyzbuk hodologu » limanla kavgali isyankar kaptan » uf guzelmissin be cicim » uludag sozluk e isinma nedenleri » darbeli matkap a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci