x ten hic almadin evladim 

kapat
  1. genellikle anneyle birlikte sofrada oturuluyorsa yemek sonunda sofradan kalkma anında annenin evladına söylediği cümle. çok sinir bozucudur yediğiniz şeyi yememiş muamelesi yapar, sakin olmak lazımdır lakin annedir.
    #1253185 (to madeira, 03.02.2007 18:38)
  2. (bkz: bir değişken olarak x)
    #1253190 (mini mini bir nick konmustu, 03.02.2007 18:40)
  3. yüzünde kocaman bir gülümsemeyle başımızın tacı annelerin biz sofradan kalkmaya yeltenirken söylediği cümledir. bunu söyleme sebebi de biz yemeden doymamalarıdır. kendisini düşünüyor yani.

(bkz: canım annem)
    #1253201 (headacheda, 03.02.2007 18:42)
  4. - bakkal amca bana şu 10 ytl ile 3 tane y, 1 tane de z verir misin?
    + x ten hic almadin evladim!
    - işin içine x girdi ben anlamamaya başladım.
    + ben de z'den bir şey anlamadım.
    - ne olacak zeytinyağı.
    + hasktr. hemen vereyim.
    #1253202 (larker, 03.02.2007 18:42)

© 2008 - uludağ sözlük

x ten hic almadin evladim başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. x ten hic almadin evladim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu x ten hic almadin evladim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» yusuf mecek » lublin » sonika » dark shadows » hilafet gazi medresesi » bi tanesinden bi tanesine » 42 » dudak okumak » satranc oyununun bokunu cikarma yontemleri » sozlukteki kurtculer a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci