x kadar bile olamadin 

kapat
  1. bir anne serzenişidir. sizin x'den daha iyi olabileceğinizi düşündüğü için, böyle bir serzenişte bulunmuştur. örneğin; x tıp fakültesini kazanır. fakat siz, tekrar deneme kararı alırsınız. işte bundan sonra annenizdeki halatlar kopar ve ağzından bu cümle çıkar. ayrıca hırslı anne sözüdür.

+evet anne ühühühü, gürkan çok iyiydi, ühühühü, gürkan çok iyiydi...
    #2916682 (markasiz, 30.01.2008 00:16 ~ 00:33)
  2. atlanılan çok önemli bir noktası olan serzeniştir. içinde taşıdığı "bile" kelimesi nedeniyle öyle bir nüansa sahiptir ki kelle götürür.
    buradaki x hiç bir şekilde tasvip edilmeyen, beğenilmeyen kişidir. bu cümle bahsi geçen x'in yanında veya tanıdığının yanında kullanılırsa kan çıkar.
    #2916704 (devedikeni, 30.01.2008 00:19)
  3. (bkz: rusen amcanin oglu sedat)
    #2916717 (semigod, 30.01.2008 00:22)
  4. y ve z'nin her sorunun basrolu "x" yuzunden, psikolojik sorunlar yasayarak kendilerine söyledikleri cümle.
    #2916744 (noway, 30.01.2008 00:24)
  5. yıllardır peşimi bırakmayan ben buldukça kendini kaybeden x in bok yemesi. x nedir? budur , şudur yıllar yılı birçok cevap buldum. ama yanılmışım; artık eminim: en adi şerefsizdir lan bu x.
    #2916757 (thisrock, 30.01.2008 00:25)
  6. karşıdakınden beklediği değeri bulamayan insana söylenen sözdür.üzücüdür,cesaret kırıcıdır, rencide edicidir.
    y: "hesaplanarak x'in bile değeri bilinebilirken, niçin benim değerim bilinmiyor"
    z: "bir x kadar bile olamadın"
    #2916758 (yardimci kimyasal, 30.01.2008 00:25)
  7. öss, lgs sonrası kötü sonuçla gelen çocuğa sıklıkla verilen örnek cümle kalıplarından biridir. yazıktır kıyaslamayın şu çocukları başkalarıyla.
    #2916783 (dibi dibi rek, 30.01.2008 00:28)

© 2008 - uludağ sözlük

x kadar bile olamadin başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. x kadar bile olamadin ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu x kadar bile olamadin nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kuran in ilk emri » 27 temmuz 2008 metallica istanbul konseri » her cinsel konuya sevmek yeter deyip atlayan insan » like an angel » a » ataturk ab icin elinden geleni yapardi » kendi gotunun dort kati kadar canta tasiyan kiz » hasan sas » baslik sirkulasyonunun gece daha yaratici olmasi » doodlez a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci