x in y dunyasina armagani 

kapat
  1. rusların, almanların, avrupalıların, latinlerin, ortadoğuluların... matematik, sanat, spor, sinema... dünyasına armağınır şeklinde söylenen klasikleşmiş bir kalıptır. bence çok saçmadır. misal sen kalkıp, pele brezilya'nın futbol dünyasına armağınıdır dersen abest olmaz mı? ulan sanki tüm brezilyalılar seferber oldu adamı çocukken futbolcu yapmak için. veya son zamanlarda ünlenen biliminsanları için de çok geçer bu kalıp. düşünsenize adam çok süper bir icat yapsın insanlık için ama sen kalk bunu, bilim dünyasına biz armağan ettik de. sen yatakta osura osura uyurken o adam gecesini gündüzüne katmış çalışıyordu, gerçekten garip değil mi?. ve ayrıyeten her zaman için iyi olan kişiler için söylenir. düşünsenize adolf hitler için almanların faşizm dünyasına armağanıdır dendiğini. ama schumacher için almanların yarış dünyasına armağanıdır deniliyor, bildiğin ikiyüzlülük.
    bir de türkiye için düşünelim. genelde başarılı insanlarımızı yurtdışına kolayca kaçırdığımız için, bizim ülkemizde pek tutmayan bir kalıp. veya kaçırtmak için özel bir çaba harcadığımızdan dolayı bizle pek bağdaşmıyor bu kalıp. sonra beyin göçü niye oluyor diyolar, işte bundan oluyor.
    #3098014 (ben hep 17 yasindayim, 05.03.2008 17:43)
  2. (bkz: iki bilinmeyenli denklem)
    #3098023 (objebi, 05.03.2008 17:45)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

x in y dunyasina armagani başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. x in y dunyasina armagani ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu x in y dunyasina armagani nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about x in y dunyasina armagani. Copyright of the articles are belong to their authors.

» chp nin kara carsaflilari temsil ediyor olmasi » kurt cobain olunce bizde olmus sayildik » malum olmak » fare imleci » sedir adasi » hasta ruh » boxer yazilari » vados su » yari turbanli kadin » gulse birsel » yapilmis en aptalca dalginlik » ergenekon davasinin iyice suyu cikti » ismi ogrenilen kiza aa en sevdigim isim demek » ben sizofren degiliz » sagat » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » the first cut is the deepest » hastayken burundan gelen islik sesi » uyurken sutyen takmayan kadin » olanca » fok baligina vok baligi demek » hot n cold » bir erkekten beklenenler » dingil ruh » lancel » fantastik facebook gruplari » velev ki got olduk » uzun esek oynayan kizlar » am paparasi » ya rock ye rap » galatasaray fenerbahce derbisi zaman anketi