x hatta y 

kapat
  1. bu kalıptaki cümlelerde y anlam olarak x'den daha s.kicidir. evet tam olarak s.kici.

mesela;
    "kızım sen varya çok adi hatta orospusun"
    çok adi - orospu ---> anlam olarak orospu daha kıvamlı yani.

mesela 2;
    "olm varya çok gıcık hatta yavşaksın"
    çok gıcık - yavşak ---> yavşak olmak daha kötü tabi.

kime gore neye gore diye düşünebiliriz tabi. tam olarak cümleyi kurana göre.

mesela 3;
    "ya sen varya çok ibne hatta kelsin"
    çok ibne - kel ---> cümleyi kuran arkadaşa göre kel olmak çok ibne olmaktan daha kötü bir şeymiş demek ki. buradan bunu çıkarabiliriz.
    #2588581 (the kene, 14.11.2007 01:10)
  2. "isin icine x girdi ben anlamamaya basladim, hatta kafam karisti." tumcesinin formatidir.
    #2588589 (revolter00, 14.11.2007 01:12)
  3. (bkz: haha puhahah hatta zuhahah)
    #2588595 (justinank, 14.11.2007 01:14)

© 2008 - uludağ sözlük

x hatta y başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. x hatta y ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu x hatta y nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» gammaz bilgilendirme servisi » keramos » raziye » kucukken kendini supermen sanmak » sikerim ben yatmaya gidiyorum » turk kizlari » dus bahceleri » geleneksel gay oyunlari » vbulletin » hazal a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci