x den y cikmaz gideriz komsuya 

kapat
  1. ilkokulda gösterilen çıkarma işleminde üstteki rakamın sayı değerinin alttakinden düşük olması ihtimalinde diğer sayıdan bir "onluk" alma şeklinde tezahür ettiği varsayılan, bizlere bu şekilde anlatılan olgu.
    #770572 (grand ekinoks, 24.10.2006 18:43)
  2. ding dong
    -evet yavrum
    +şey,beni annem gönderdi de. misafir mi ne gelmiş çıkarma işlemi yapacaklarmış bizde de hiç onluk kalmamış.koş şu neriman teyzelere de bir onluk al dedi, var mı sizde.ahaa,bu da fincan.
    -dur bi bakayiim yavrum.olacaktı.
    #817999 (grand ekinoks, 05.11.2006 14:43)
  3. zırr zırrr
    _kimooo?

-benim, ben ablacıgım ?
    kapı açılır;
    suratı çekingenliginden renk degiştiren çocuk gelir,

_çocuk;ablacıgım bir saat sonra matematik sınavım var.

-abla;ee...sorularınmı var? gel yardım edeyim..

_çocuk;bende x den y yi çıkaramıyorum,bütün umudum senin çıkaracagında:)

_abla;(vicdanı git demeye el vermeyen)anladım başım belada!
    #818068 (setene y, 05.11.2006 15:00)
  4. benzer bir söylem de "1 den 4 çıkmaz" üzerine söylenmiştir ama bunu duyan bir anaokulu öğrencisi "oluy mu ööyetmenim bizim 1 kedimiz vardı doğurdu 4 tane yavyusu oldu" diyerek sağlamından ayarı vermiştir.
    #2033240 (olursem beni sana gomsunler, 29.07.2007 18:13)
  5. (bkz: x sensin y de sana girsin)

* *
    #2033243 (yaraka, 29.07.2007 18:14)

© 2008 - uludağ sözlük

x den y cikmaz gideriz komsuya başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. x den y cikmaz gideriz komsuya ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu x den y cikmaz gideriz komsuya nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» alanya » bomba imha uzmani » cehennem » joseph ngwenya » henry domercant » bosalmak yerine isemek » anam kacin abazalik salgin olmus » fernando torres » ttnetmuzik com » turkiye ye donuste turk kizlari faktoru a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci