x abinin selami var 

kapat
  1. genelde mafya filmlerinde kullanılan replik. sağlam bir sopanın veya topuğa saplanacak bir merminin habercisidir. bu x salim olur, idris olur, asım olur. isim fazla mühim değidir. mühim olan selamı getiren kişinin kararlılığıdır. selamı söyler, façayı atar ve gider.

gerçek hayatta karşılaşılmaması dileğiyle...
    #1694662 (nikim yok benim, 27.05.2007 23:41)
  2. + ali abinin selamı var.
    - hangi ali?
    + şehirler arası otobüs terminali
    - ???

şeklinde espri yapılan cümle.
    #1694752 (shinoda, 27.05.2007 23:58)
  3. (bkz: aleyküm selam)
    #2569011 (mulayim, 08.11.2007 11:37)
  4. -selamun aleyküm
    -aleylüm selam?!
    -x men in selamı var..
    -olum sen yanlış geldin kötü amerikan karakterleri hemen sağda..
    -eywallah abemm .
    -hay mınnnaaa
    #2569018 (kaytanbiyikliprens, 08.11.2007 11:39)
  5. "oraya git selamımı söyle yardımcı olurlar" önerisinin hayata geçirilişinde kurulan cümledir.
    #2569443 (sezo, 08.11.2007 14:27)

© 2008 - uludağ sözlük

x abinin selami var başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. x abinin selami var ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu x abinin selami var nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» yaran gora replikleri » minibus arkasi yazilari » baris » renny vicente vega fernandez » siham i kaza » polislerin yanindan gecerken masum rolu yapmak » lisede hoslanilan kizi yemekhaneye kosarken gormek » cin » metal gear solid 4 guns of the patriots » hitman a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci