wilson hastaligi 

kapat
  1. kalıtsal bir hastalıktır.hastalığının tedavisinde özel ilaç terapisi uygulanır. diyet yemekler uygulanır.
    #1840660 (rojber, 29.06.2007 17:21)
  2. az rastlanan, bakır metabolizması bozukluğu ile ilgili kalıtsal bir hastalıktır. plazmada seruloplazmin azalırken beyin ve karaciğerde bakır depolaması artar. bu durum nörolojik bozukluklara ve karaciğer harabiyetine neden olur. bu hastalığın tedavisinde diyetle alınan bakır 1 mg a düşürülür.
    #3083312 (kanber, 02.03.2008 13:53)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

wilson hastaligi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. wilson hastaligi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu wilson hastaligi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about wilson hastaligi. Copyright of the articles are belong to their authors.

» hat 4 » chp nin kara carsaflilari temsil ediyor olmasi » habir » denize kaka yapmak » bilkent sarisi » kure » flos » hazar lenkeran kulubu » ayni kelime uzerinden seri entry girmek » catali bicak olarak kullanmak » braille » ergenekon davasinin iyice suyu cikti » sozluk yazarlarinin itiraflari » fucked » sevmek » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » yildizsozluk » quantum » deneysellemek » uludag sozluk atletico madrid taraftarlari » vakit tamam » en pasakli yazarlar » eksiltmek » mucize ilac » baykal in chp ye katilan carsafliya rozet takmasi » dtp lilerin milliyetci olmasi » gonulcelen » winston » otobuste sadece kendi yaninin bos kalmasi » ayrilik » kabadayi