william thomson 

kapat
  1. mutlak sıcaklık ölçüsü kelvin'i bulan zat-ı muhterem. sanırım sayılar ile ilgili bir problemi vardı; zira electrical units of measurement adlı eserinde şöyle demiş:

--spoiler--
    I often say that when you can measure what you are speaking about, and express it in numbers you know something about it; but when you cannot measure it, when you cannot express it in numbers, your knowledge is of a meagre and unsatisfactory kind: it may be the beginning of knowledge, but you have scarcely, in your thoughts advanced to the stage of science, whatever the matter may be.
    --spoiler--

gerçi haksız da sayılmaz hani; ama bu takıntısı neticesinde, araştırmaları sonucunda elde ettiği bulguları matematiksel bir dille formüle ettikten sonra "tamam ulan buldum ehooy..." diyerekten yanlış sonuçlara da ulaşmamış değildir.

(bkz: lord kelvin)
    #1189863 (paperbackwriter, 22.01.2007 16:16 ~ 16:21)

© 2008 - uludağ sözlük

william thomson başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. william thomson ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu william thomson nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ditto » internet bagimliligi » vergil » hem alay edip hem alingansin diye suclamak » ahlakim konusunda basbakan sicil amirim degil » asus eee pc 1000 » ana gibi yar olmaz bagdat gibi diyar olmaz » ahmet cakar la geri donusu olmayan bir yola girmek » turkiyeye seriatin gelmesini istemek » ask a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games