wikipedia da turklere yapilan saygisizlik 

kapat
  1. wikipedia da bulunan şu anda dünya üzerinde yaşayan türklerin gösterildiği haritada türkiyenin doğusunda türklerin var olduğunun gösterilmemesidir.

buyrun kendi gözlerinizlen görün:

http://tr.wikipedia.org/wiki/Uygur_Devleti
    (malum harita ortalarda bulunmaktadır)

(bkz: neyse lan ben bi şey diyemiyorum)
    ayrıca wikipedia ya ulaştırmak istediğiniz sevgi ve iyi niyet mesajları için:
    info-tr@wikimedia.org

edit: (bkz: bambaşkaymışsınız)
    #1941695 (kasgarli tost, 15.07.2007 22:07 ~ 16.07.2007 10:42)
  2. wikipedia 'da yazarlık yapan birinin derhal değiştirmesi gereken maddedir.
    #1941713 (dogancan, 15.07.2007 22:11)
  3. umarım bir yanlışlıktan dolayı yapılmış hatadır diyebileceğimiz harita. **
    #1941717 (silte, 15.07.2007 22:12)
  4. kürt bölgesi olarak gösterilmemiştir. türklerin yaşadığı bir bölge olmadığı söylenmiştir. ayrıca söylenen doğrudur, o bölgede kürtler yaşamamktadır. ama türkiye topraklarıdır. ikiside değişmiez bir gerçektir.
    #1941728 (kendime donmeye artik cok gec, 15.07.2007 22:13)
  5. olay siyasi ve sosyolojik yerleşke olarak ele alınmadığı için gocunmaya ve "türklerin anasına küfür etttiler msn'e gül koyuyoruz" tiplemelerine gerek yok.

alışmak lazım artık bunlara. türk de dunya daki diğer ırklar gibi, diğer devletler gibi sıradandır. herkesde bir "kimse türklere birşey diyemez" polimleri, tripleri..

noluyoruz ?

bırakınız yapsınlar, bırakınız etsinler efendim.

isterlerse manhattan'ın en ihtişamlı kulelerine assınlar. baş etmeye kalkarsan olan başına olur, yontula yontula birgün erir gidersin.

youtube'u kapattıralım.
    wikipedia'yı kınayalım..
    misyoner faaliyetleri durduralım..

osmanlı'nın son zamanları geliyor aklıma. bir tanede vahdettin bulduk mu "tekerrür" etmemesi için bir neden yok.

(bkz: ömrü benzemez inşallah)
    #1941751 (nietzsche, 15.07.2007 22:18)
  6. keşke türk insanı yapılan saygısızlıkları sayacağına, evinin hanesinin bilançosunu tutsa dedirtecek kadar kanlı bir çatışmaya mahal vermiş edepsizlik. pis herifler biz bütün dinyada yaşıyoruz lan. sarı yermiş. sarı yeri mi var lan. dünya türkündür.
    #1941769 (tankut kabza, 15.07.2007 22:20)
  7. tıpkı atatürkçü kesimden "halkın küçük bir kısmı" diye söz etmek, tekke ve zaviyelerin kapatılmasını eleştirmek ve bunu tasavvufun unutulmasına sebep göstererek kötü bir şey olarak lanse etmek gibi bir saygısızlıktır.

--spoiler--
    http://tr.wikipedia.org/w...rin_kapat%C4%B1lmas%C4%B1
    --spoiler--
    #1941790 (thor, 15.07.2007 22:24 ~ 12.03.2008 20:25)
  8. hiç bir zaman kabullenmeyeceğim saygısızlıktır.bunun adı kesinlikle cahillik falan değildir.her ne kadar malum sitenin işleyişi münferit eklemelerle de olsa o harita bilinçsiz,masum bir vaziyette çizilemez,boyanamaz artı sanırım o dönemlerde almanyaya işçi göçü yoktu hmm.ha olmayacak mıdır bu olaylar olacaktır dediğimiz sadece sustukça sıra bize gelir hatta sırayı geçirirler.
    #1941803 (kasgarli tost, 15.07.2007 22:26)
  9. işin garibi bu wikipedi'ye bunları yazanların da türk olması.
    türk'ün daha kendisine saygısı kalmamışki milletine olsun..
    #1941834 (4ever pvd, 15.07.2007 22:30)
  10. birbirimizi kandırmayalım dediğim olaydır. yapılan saygısızlık değil doğruları yüze tokat gibi çarpmaktır. biz türk diyoruz, orada kürtler yaşıyor. peki orada oturan kürtler kendilerini türk diye adlandırıyor mu? hayır.. oradaki kürtler kendilerine "ben kürt'üm!" demekteler.

eğri oturup doğru konuşalım...
    #1941926 (herostratos, 15.07.2007 22:45)
  11. *

"kardeşim gösterilen bölünmüş türkiye haritası değil, etnik türklerin yaşadığı yerleri gösteren haritadır" denilmesi gereken, saygısızlık falan olmayan, neden saygısızlık olduğunu anlamadığım olaydır. ha tabii bunları yazdım diye türkçüler tarafından "kürtçü", kürtçüler tarafından "ırkçı faşist" diye yaftalanacağımdır. temennim ülke sınırlarıyla antropolojinin pek bir alakasının olmadığını en kısa zamanda öğrenmeleridir bu güruhların.

yani demem o ki, rusya'nın içindeki türkiler de gösterilmiştir bu antropolojik haritada. bağımsız bir devletten falan bahsetmemektedir.

tekrar ediyorum:

(bkz: bahsi geçen antropolojik bir haritadır)
    #1941952 (soul forged sin, 15.07.2007 22:49 ~ 22:50)
  12. harita çizilirken o bölgelerdeki renk tonlamasına dikkat edilmemiş veya tam da o bölge boyanırken sarı renk tüpü bittiği için o bölge zemin renginde bırakılmıştır.

teknik bir hatadır o. en kötü ihtimale de (bkz: kedidir o kedi) *
    #1941993 (arcadian, 15.07.2007 22:55)
  13. (bkz: bütün dünya türklere düşman)
    #1942009 (nietzsche, 15.07.2007 22:58)
  14. artık olmayan, tarafımdan düzeltilen saygısızlık. ancak resmi sarıya boyamak mümkün değildi -ya da ben yapamadım- bu nedenle bir not yazdım.
    #1942133 (headacheda, 15.07.2007 23:12)
  15. wikipedia da aynen bu sözlük türevleri gibi herkesin bir şeyler ekleyebileceği bir sitedir. yalnız amacı farklıdır. ansiklopedi mantığı esastır yani bilgi içerir. bildiğim kadarıyla bir denetleme mekanizması da var. ancak türkçe vikipedide pek çalışmıyor bu mekanizma. öznel içerikli yazılara çokça rastlanabiliyor. mesela morientes'in galatasaray'a transfer olduğu yazılmıştı dün. yanlış olduğunu düşündüğünüz bir yazı varsa girer objektif bir şekilde düzeltirsiniz. eleştirmek daha kolay geliyor tabi insana.
    #1942156 (dersini almis da ediyor ezber, 15.07.2007 23:15)
  16. ilk bakıldığında saygısızlık gibi durmayan bir olay. güneydoğuda kürt kökenli türklerin(birilerine kapak olsun bu ifâde) sayısı çok daha fazla. adamlar da orada türkler az sayıda yerine yok gibi algılayıp, sınırları daraltmış olabilir. ha bir iki il fazla çizilmiş, bundan rahatsızlık duyulmuşsa, korkmayın küçücük bir haritadaki bir santimlik eksik bölmez bu ülkeyi. yiyorsa uygulamaya geçsin bölücüler.
    #1942178 (gothic evil, 15.07.2007 23:18)
  17. Fiziki haritayla birleştirip bakıldığında dağların tepelerinde Türklerin yaşamadıklarını gösteren haritadır. Bu kadar acele karar vermemek gerekir dedirten durumdur.
    #1942222 (sakizzz, 15.07.2007 23:23)
  18. haritanın altındaki:

"Not: Doğu Anadolu'da içe bükülen bölüm de sarı kabul edilecektir."

ibaresi ile saygısızlık etmeyelim derken komik duruma düşülmüştür.

o notu ekleyene sesleniyorum:

imkanın varsa haritanın o kısmını da sarıya boya arkadaşım, ya da toptan kaldır, onu da yapamıyorsan olduğu gibi bırak, her halukarda şu anki trajikomik halinden daha iyi olacağı kesin...
    #2009738 (reverse engineering, 25.07.2007 21:20)
  19. (bkz: ironidir o ironi)
    #2009810 (devilscry, 25.07.2007 21:28)
  20. başlığın aksettiriliş biçiminden yola çıkarak ruslar başta olmak üzere birçok millete haksızlık yapıldığını öne sürebiliriz. ben olsam bütün haritayı sarıya boyardım, böylece kimse rahatsız olmazdı. ayrıca dünya türk olsun, evet.
    #2009881 (hodbin, 25.07.2007 21:35)
  21. haritadaki konu 'türk'ler( altını hayvanlar gibi çizdim) olduğundan yalnızca onları ilgilendiren haritadır. misal başlık, Günümüzde nikaragualıların yaşadığı yerler olsaydı o zaman anadoluda nikaragualıların ikamet ettiği yerler sarı renkte olurdu. kavramak bu kadar zor mu hakkaten?
    #2009972 (kasgarli tost, 25.07.2007 21:45)
  22. "You created this yourself, it is all your own work and release it to public domain." şeklinde bir açıklamaya sahip haritayı barındıran saygısızlıktır.
    #3718394 (arabaciarabayatasget, 25.07.2008 13:58)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

wikipedia da turklere yapilan saygisizlik başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. wikipedia da turklere yapilan saygisizlik ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu wikipedia da turklere yapilan saygisizlik nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about wikipedia da turklere yapilan saygisizlik. Copyright of the articles are belong to their authors.

» 17 kasim 2008 karsiyaka diyarbakirspor maci » biat etmek » hayal kahramanim » kiz arkadasiyla konusan erkege pandik atmak » otobuste sadece kendi yaninin bos kalmasi » the fall » sabribey » justin timberlake » ben bu yaziyi sana yazdim » seyin seysinin seysi » sut ile sigara icmek » ask degil » uludag sozluk te oylama rezaleti » almadigi dersin sinavina giren adam » suzuk » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » pasa selim » idmanli » yapilmis en buyuk aptallik » fenerbahce sevgisi sinir tanimaz » kuru laf » sentenced » pvh19 » gabry ponte » fatih carsamba da yapilan dev ataturk heykeli » sezen sarkilarinin icine zican sarkicilar » kadinlarin haz noktalari » osmanli nin 3 kitaya hukmettigi sanrisi » ben kucukken sarisindim sonradan kumral oldum » madame » osmanli turk degildir