wide screen 

kapat
  1. 16:9 oranlamaya sahip bir görüntü birimidir. ayrıca sinemaskop ya da geniş ekran olarak da bilinir. bir çok sinema filminde kullanılmakta ve bu görüntü birimini destekleyen ekranlarda cillop gibi görünebilmektedir.
    teknoloji dünyasına apple cinema display gibi bir aygıtı da kazandırmıştır aynı zamanda.
    #2809458 (faaip de oiad, 08.01.2008 20:57)
  2. (bkz: geniş ekran)
    #2809492 (cnkt, 08.01.2008 21:05)
  3. felaket bir şekilde yayınlaşmış olan görüntü formatı. monitör üreticileri bile artık 4:3 çözünürlüklü cihaz sayısını iyice azalmış durumdadırlar. ne yapayım kardeşim ben yamuk yumuk 16:9 görüntüyü yahu? 4:3'e alıştık biz...
    tv kartıyla bir kanal ya da 4:3 olarak encode edilmiş bir dvd, bir divx izleyin bakalım izleyebiliyor musunuz? 4:3 lazım memlekete.
    #3617445 (milistr0ke, 04.07.2008 03:58 ~ 17.08.2008 13:44)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

wide screen başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. wide screen ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu wide screen nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about wide screen. Copyrights of the articles are belong to their authors.