waking life 

kapat
  1. Gerçek karakterlerle çekildikten sonra üzerinde oynanarak çizgi film haline getirilmiş ilginç bir izlence. Ancak filmin felsefe ve insan ilişkileri üzerine yoğunlaşması ve sürekli içeri dışarı zoom yapılıyormuş gibi bir efektle işlenmesi filmi izlenmesi zor bir hale sokuyor.
    #310902 (impayatoy, 04.06.2006 02:49)
  2. 2001 yılında gösterime girmiş, dünya üzerindeki en muhteşem filmlerden biri. çekimi, (film gerçek karakterli çekimden sonra üstüne animasyon eklenerek sunulmuştur. fakat bazı karakterler ise sadece animasyondan ibarettir.) kurgusu, senaryosu, müzikleri vs vs.. hepsi birbirinden başarılıdır.

rüya, gerçeklik, varoluş temalarını, karakterler arasındaki vurucu dialoglarla izleyiciye sunmustur filmin yönetmeni ve yazarı richard linklater. müziklerde filmle inanılmaz bi bütünlük içindedir.

rüyayla uyanıklık arasında geçen bi film. kesinlikle zaman geçirmek için izlenmemesi gerekir hatta mümkün olduğunca zihin açıklığının tavana vurduğu sıralarda izlenmelidir.

dream is destiny cümlesi görüldüğünde herşey başlamıştır.. *
    #390752 (it s way too late, 02.07.2006 01:48)
  3. mutlaka tek başına ayık kafayla ve mutlaka sabırla izlenmesi gereken muhteşem bir animasyon.
    #643691 (ulassbora, 17.09.2006 21:08)
  4. 2001 yapımı richard linklater filmi. Daha sonra a scanner darkly 'de kullanacağı rotoscop tekniğiyle düşsel görüntüler eşliğinde, lucid dreaming halindeki bir gencin felsefi sorgulamalarını anlatır.
    #803152 (madruga, 02.11.2006 13:48)
  5. diyalogların asırılıgı ile izleyeni yoran filmdir. yönetmenin bu tavrı gerci diger filmlerinde de hissedilmektedir.. sakin kafayla izlenmesini tavsiye ediyorum. hepsini paylasılacak kadar kayda değer bulsam da bunu sectim. *

...
    Akıntıya karışmak istersin.
    Deniz ırmağa hiç hayır der mi?
    Bir yere varmaktansa hep yola çıkmak en güzeli..
    Tanışmalardan ve elvedalardan tasarruf etmiş olursun.
    ...
    #1558914 (shinobi, 23.04.2007 16:35)
  6. filmde de geçen bir diyalogdan hareketle söylenebilir ki bu film, senaryo halinden çok da fazla bir sinemasal değer taşımamaktadır. metinler hakikaten hakkını vermektedir, fakat metin olarak kalmış olsaydı çok kayıp olmazdı kanımca.

direğin üzerinde çaresiz duran yaşlı adamı gördükten sonra "onunki kuramsız eylem, bizimki ise eylemsiz kuram" tesbiti vurucudur.

(bkz: resullerin işleri)
    #2097644 (stalker, 09.08.2007 04:22)
  7. bu filmde before sunrise ve before sunset'ten hatırlayacağımız ethan hawke ve julie delphy de karşımıza çıkar yine bir çift olarak. ve yine before sunrise ve before sunrise'da olduğu gibi karşılıklı hayat memat üzerine konuşurlar.
    #3508364 (peter panic, 07.06.2008 22:32)
  8. bi dakka filmi durdurup not ediyim ben bunları...ne demişti?hımm evet mantıklı...çok doğru bunu bu kadar kolay başka nasıl anlatabilirdim ki...yaz yaz bitmiyor en iyisi bir daha izliyim ben bu filmi...en iyisi bir daha izliyim ben bu filmi...en iyisi bir daha izliyim ben bu filmi...bir daha izlemesem benim için daha iyi olcak gibi...
    #4064316 (sophie kowalski, 09.10.2008 01:43)
  9. yazarın felsefe bitirme tezini sunuş şekli olduğu rivayet edilir.
    #4064332 (sophie kowalski, 09.10.2008 01:47)
  10. "eylemsiz kuram, kuramsız eylem" sahnesini tenzih ederek söylüyorum...

son sahnedeki rüya ve zaman konulu diyalog dışında aslında çok kuvvetli metinleri olmadığına ikinci, üçüncü izleyişten sonra kanaat getirdiğim bir filmdir.
    #4064348 (stalker, 09.10.2008 01:52)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

waking life başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. waking life ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu waking life nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about waking life. Copyright of the articles are belong to their authors.

» imkb » 9 kasim 2008 fenerbahce galatasaray maci » kul ve kil » to love a woman » carsi » tunceli » erkan ocakli » icmal » bir an icin kimsenin entry girmemesi » mahmut yildirim » dua etmek » cocukken yapilan salakliklar » ikinci ogretimin sinavinin sabah olmasi » fok katliami » yolda yururken zenci gormek » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » mainz » testosteron » nukleer » sozlugun isim sehire donmesi » cassio » nazan ile izzet in cocuklari » her gun odev yaptirmaya gelen komsu kizi » 2076 » 7 subat 2001 fenerbahce galatasaray maci » dunya bir gundur o da bugundur » tool dinliyorum cok coolum abi » catali bicak olarak kullanmak » kars » 6 milyona cay satan adamin hakli olma sebebi » cekirdeksel