wahayra 

1. yeni turku'nün son albümünde yorumladığı bir çerkez şarkısı. afesij emin bestesidir. sözlerini turgay fisekci yazmıştır.

gümüş kamam parlar güneşte
    kafkas dağları gibi
    daha da parlak başak saçlı
    sevdiğimin gözleri

muhabbete geldim wahayra hayra
    sofranıza geldim wahayra hayra
    oynamaya geldim wahayra hayra
    seni almaya geldim

siyah kirpik düşer önüne
    batan güneşler gibi
    düşümde gördüm ah sevdiğimi
    bağlanmış yüreği
    #655751 (vernon sullivan, 22.09.2006 02:34)
  2. çerkezce sözleri:

sıqefenu sıqek'uaşh

qafqas mezijhım, a marje mığue
    wesışxuer k'eroseri
    a khıcebz daxer, a marje mığue
    si guş'em qınosıri.

sıqefenu sıqek'uaşh, 'a hayre hayre hayre
    sıceğunu sıqek'uaşh, 'a hayre hayre hayre
    sıpselhıkhu sıqek'uaşh, 'a hayre voreyda
    qesşenu sıqek'uaşh wéy.

si dijhın qamer,
    zepolıdık' ıri
    zepelıdıj guşher,
    si daxets'ık uraşh.

wi nejhğuts fıts'er,
    wi nek'uşhham qıtohe,
    wi nek'uşhha mı'erıser
    si pş'ıhım qıxohe.

si pşıne fıts'er,
    'agu je'eri melha'ueri,
    mı si nıbjheğuxer,
    cegu jari melha'ueri.

orjinal dilinde dinlemek için ;
    (bkz: http://www.youtube.com/watch?v=u-y8o2zhrn8&e +)
    #2150832 (gosemef, 17.08.2007 21:09)
  3. kaşenlerin karşılıklı kafe oynadıkları şarkı.
    #2150840 (lepitap, 17.08.2007 21:11)
  4. dinlediğim en güzel çerkezce şarkı, zaten bi bunu dinlemişim farkettim de.
    #4081874 (koca haydar, 13.10.2008 01:14)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

wahayra başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. wahayra ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu wahayra nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about wahayra. Copyright of the articles are belong to their authors.

» sevmek » umit karan » universitede fotokopi ceken eleman » imedi tv » sozlukte sik yazmanin serbest olmasi » sentenced » bayhan gurhan » cekilen sifona iseyerek yardim etmek » kisa yoldan olum teknikleri » yeni devrimcilerin her hareketinin falso olmasi » garanti nin 2009 da 40 yeni sube acmasi » feristah ruh » oscari kaldirmak » nokia 8210 » kurt degil kurdistan dusmani olmak » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » sabri bogday » nurettin veren » askin baslamadan bitmesi » futbolcu » yillarca bok atip bir gun converse giymek » yilbasinda saglik mutluluk huzur dilemek » mete tuncay » kim arti oyladi lan beni » pilotmont » erdal celik » pelus hayvanat bahcesi » hic oy vermemis yazar » ayrilik teni » yeni zengin islamcilarin gorgusuzlugu » ben bu yaziyi sana yazdim sonrada sildim