w 

/ 2
kapat
  1. çift u olmasına rağmen fransızların yaptığı hatayı aynen kopyaladığımız için, bizde de ikive şeklinde okunmaktadır...
    #2499587 (demolay, 21.10.2007 15:53)
  2. u ile v harfleri tarihsel olarak birbirinden farklı harfler olmadığı, ikisinin de roma imparatoruğu zamanındaki ilk şekli büyük v harfi olduğu için (o zamanlar küçük harf diye bir şey de yoktu zaten. u, v ve w farklılığı ortaçağda meydana gelmiştir), çift u demekle çift v demek arasında doğruluk bakımından bir fark olmadığı harftir. ingilizler dabılyu diyor ama dallama fransızlar dublöve demiş o zaman onlar hatalıdır diye kafadan sallamak yersizdir. sonuçta w harfi v gibi köşeli olduğu için iki adet v harfinin yanyana gelmişidir ve çift v demenin görüntü itibariyle daha isabetli olduğu bile söylenebilir.
    #2499664 (dedirten durum, 21.10.2007 16:06)
  3. osmanlı zamanındaki ismi için (bkz: çiftevav)
    #2499673 (dedirten durum, 21.10.2007 16:09)
  4. ibranice de 6 anlamına gelen harf. www - 666
    #2521340 (havada suursuzca dolasan poset, 26.10.2007 20:54)
  5. oliver stone un 2009 da gösterime girmesi planlanan yeni 'the president of the united states' filmi. george w bush'un hayatını anlatıcakmış. oliver stone tarafsız görünüp yağlayan bi yönetmen olarak böyle bi filmi çekebilecek tek isimdi, ki jfk ve nixon tecrübeleri de var. şık bi film olacaktır. imdb de yayınlanan cast şu şekilde:

josh brolin ... george w bush
    elizabeth banks ... laura bush
    thandie newton ... National Security Advisor turned secretary of State condoleezza rice
    ioan gruffudd ... tony blair
    ellen burstyn ... barbara bush
    jeffrey wright ... general colin powell
    james cromwell ... george herbert walker bush
    rob corddry ... ari fleischer

tek sorunum şu: josh brolin i bush un insan ırkını utandıran rezilliklerini canlandırırken görmek bana ağır gelebilir. zira anthony hopkins nixon ile beni baya bi korkutmuştu.

ayrıntı isterseniz: http://www.imdb.com/title/tt1175491/
    #3340738 (KIDD, 30.04.2008 22:10)
  6. Akaretler projesi kapsamında açılacak olan Amerikan Stargate Otelleri zincirinin Türkiye'deki ilk halkası...
    #3340875 (manoflines, 30.04.2008 22:42)
  7. Latin alfabesinin yirmi üçüncü harfi. "Dabıl yu" (double u) sesletimin de anlaşılacağı üzere iki tane u sesinin yan yana gelmesi ile oluşur.
    #3364588 (Capellanight, 06.05.2008 17:54)
  8. gemilerde kulanılan sancak flamalarında ; 'tıbbi yardım istiyorum' anlamına gelen harftir kendisi.
    #3456958 (limanla kavgali isyankar kaptan, 27.05.2008 23:32)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

w başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. w ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu w nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» mutluluk » maske » ekolali » siyasetsizligin kirliligi » tatar gorunce altina iseyen anglosakson » ankaragucluler saraba dustuler » ben ve yalnizlik » karisina kahvalti hazirlayan erkek » hasan bulent kahraman » dayi yiyen diyaloglari » recep tayyip erdogan in akrabasi olmak » tasima turklerle degirmen donmez » plzen » brick top » the ship song » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » feridun duzagac » uyakli cagrisim » guitar flute and string » deniz harp okulu » yolgezer » o degil de bir bayhan vardi ne oldu ona » atm den makbuz isteyen anarsist genc » yemek yemeyince karnim acikiyor » hic gelme gideceksen » ask yakar » engin ceber » folie a deux » hela yerine wc diyen vatan haini » hiperfaji » kadinlarin her seyi hatirlamalari