vur ulan kopek dolu 

kapat
  1. grup yorum'un marşlarımız albümünde yer alan bir şarkıdır. soz ve müzigi anonim olarak geçmektedir.

vur ulan köpek dölü
    vurduğun her bir ölü canlanır çiçek açar
    her çiçekte bin tohum
    her tohumda vurduğun bin yiğit doğar yaşar

işte bak en öndeyiz
    halkız biz tükenmeyiz
    tarihler yazar bizi
    biz tarih yazanlarız

top tüfek ateş ölüm vız gelir bize
    gömüyoruz şehitleri kalplerimize
    istemez vaad etmeyin cenneti bize
    dünya cennet olacak ellerimizle, alınterimizle

bir değil beş on değil
    bir değil milyon değil
    beşbuçuk milyarız biz
    kovmak ile gitmeyiz kırmak ile bitmeyiz
    her diyarda varız biz

biz birgün çalışmasak
    çarklar durur sular kurur
    toprak küser biz ekmesek
    çağlar döner hayat durur
    #1227389 (adini unutan adam, 29.01.2007 13:25)
  2. milyonlarca emekçinin birleşmesi ile neler yapabileceğini anlatan marş.

dünya cennet olacak ellerimizle, alınterimizle

dizeleri ile anlatılmaktadır bu.
    #1408730 (kisil, 13.03.2007 23:56)
  3. neden beş buçuk milyarız da altı milyar değiliz diye sordurtan şarkıdır..
    #1408737 (peceteye recete yazan doktor, 13.03.2007 23:58)
  4. iscilik yapmadan isciyi kurtarmaya calisan,
    emek nedir? ekmek nedir? bilmeyen,
    hayati "tey tey yey yakalim, yikalim devrim yapalim" diye yorumlayan kopek dollerine "turku bar"larda meze olmus teyyarre.*
    #1408777 (mese odunu, 14.03.2007 00:08)
  5. insana emekçilerin yapabileceklerini anlatan marş. hayır insanın illa işçileri anlamsı için işçi olması mı gerekiyor? sen açların halini yalnızca açken mi anlıyorsun ya da onlara yalnızca açken mi yardım etmek istiyorsun gibi sorularda insanın aklına gelmiyor değil."hobaa önüne geleni sömürenlere destek çıkayım, belki bana para verirler, iki de vatan millet dedim mi tamam" diyen zihniyet ne yazıktır anlayamaz bunu.
    #1408804 (kisil, 14.03.2007 00:15)
  6. zeki alasya-metin akpinar ın oynadığı bes milyoncuk borc verir misin isimli filme (YTL den önce) ahaa 5 milyonu ben vereyim diye aklınca eğlenenlerin anlamayacağı sözdür,

biz birgün çalışmasak
    çarklar durur sular kurur
    toprak küser biz ekmesek
    çağlar döner hayat durur

mısralarıyla proleteryanın sınıfsal gücünü ortaya koyan şiir, şarkı, marştır. sınıfın hangi güçlere sahip olduğunu ve bu gücü kullandığında nelere sebebiyet vereceğini anlamayan zihniyetin başka bir çok şeyde de oynayabileceği "tey tey çekebileceği" aşikardır, ki inandıkları varlıkların adını bağırarak hemen ardından küfredenler hali hazırda bunu çok iyi yapmaktadırlar.
    #1408819 (kolibandı, 14.03.2007 00:19)
  7. " tarihler yazar bizi
    biz tarih yazanlarız "

tarihi yazanların şarkılarından..
    #1409605 (brcyzdm, 14.03.2007 09:12)
  8. Ulumalar eşliğinde kahpece insan vuran kurt döllerinin, vurulan insanların yitip gideceğini sanarak aldanması dillendirilmektedir ve vurulup da düşenlerin düştükleri yerdeki toprağa hayat veren kanlarından kök bulup güneşe selam edeceklerine, her bir kökten bir değil binlerin doğup tekrar yola düşerek, göğüslerini kurt sürülerinin hayasızca akınlarına siper etmek için yaşamaya devam edeceklerine ant içilmektedir.

Devrim yolunda yürüyenlere yol gösterip bu yolu halkın yolu yaparak, halkla ve haklıyla birlikte en önde yürüyenler dillendirilmektedir, tükenmişlik sarmalına kapılmaya çeyrek kalmışken tükenmişlere nazire yaparcasına halkın tükenmeyeceğini ve tükenecek olanın halkı tüketmek isteyenler olacağını, devrim yolunda verilen mücadelenin tarihleri nasıl bundan önce yazdıysa bundan sonrada yazacağını ve aslında, bu tarihi bizzat, tarihin onları yazmak suretiyle bir bakıma kendilerinin yazdığı, ifade bulmaktadır.

Emeğin karşısına ölüm kusmak için emperyalist döllerin kanlı el izleri bulaşmış silahları ile meydana çıkanların, emeği vurarak ve emekçiye kıyarak katlettikleri yoldaşların yüreklerde yer edeceğine ve ölüm kusan kurt döllerinin silahlarının halk ile devrim yoluna düşenleri yıldırmayacağı, aklı bulandırmak için kurt döllerinin yanında birde başı yeşilliler tarafından dillendirilip devrim yolunda yürüyenleri, afyon olup uyuşturacak dinsel kafa yapıcılara itibar edilmeyeceği ve bilakis, yaşanılan yer yüzü parçası olan vatanın, emek ile alın teri ile ve güneşin kızıllığının sıcaklığı ile cennet yapılacağı haykırılmaktadır.

Yer yüzünde yaşayan her insanın aslında devrimci ve emekçi olduğunu, sadece bir çoğunun benliklerine yedirilen yalanlarla akıllarının çelindiği ve sosyaliter çemberin sınırsızlık ihtiva eder bir genişlikte olduğu, bu çemberin hiçbir halkasının sarsmakla, vurup kırmakla ya da öldürüp öldürtmekle yok olmayacağını, çünkü sosyalizmin bireyin doğumundan itibaren mevcudiyet bulduğunu ve bu doğumların gerçekleştiği her yeryüzü parçasında devrimcilerin ve devrimlerinde var olacağı dillendirilmektedir.

Ve nihayet emekten bahsedilmektedir, alın teri ile sulanan toprakların ya da pası silinen makinelerin yahut yoktan var edilen bir ülkenin, o alın terinin ya da emeğin sahipleri olmadan bir hiç oldukları, emeğin yüceliğinin ve ne kadar kıymetli olduğunun gözler önüne serildiği, gerektiğinde hayatı durduranında, fabrikaları susturanında, yolları geçilmez kılanın ve bugünün yarına bağlanmasına set çekenlerinde işçiler ve devrimciler olduğu dillendirilmekte olup,

her zaman güncelliğini koruyacak ve işçi sınıfının mücadelesi olan; emeği yükseltip hakim kılma gayesi sürdüğü müddetçe de, dinlenecek ve söylenecek bir ezgidir.
    #1555893 (bluevelve, 22.04.2007 23:02)
  9. (bkz: bir oğul büyütmelisin)
    #1555941 (kisil, 22.04.2007 23:09)
  10. Adamın biri, bir gün dağa çıkmak için yola koyulmuş.

dağın orta yerlerine varınca püfür püfür dağ esintisi o kadar hoşuna gitmiş ki, açmış yakasını :

"Es deli rüzgar, yiğidin kara bağrına" demiş.

Zirveye doğru yaklaştığında deli rüzgar öyle soğuk esmeye başlamış ki, üşüyen adam bu sefer demiş :

"Buldun benim gibi garip çingeneyi, eser durursun tabii..."
    #1556183 (sonkuzu, 22.04.2007 23:42 ~ 23:43)
  11. ne hoştu katlederek ilerlemek! ve katlederek kahkahalar atmak... bir isyan marşıdır...

devlet tarafından katledilip kahkaha atılanlara söylenmiş marştır!...
    19 aralıklar da hep söylenmiştir!...

"vur ulan köpek dölü
    vurduğun her bir ölü canlanır çiçek açar
    her çiçekte bin tohum
    her tohumda vurduğun bin yiğit doğar yaşar "
    #1660312 (LocK, 19.05.2007 00:41)
  12. gömüyoruz şehitleri kalplerimize
    dünya cennet olacak ellerimizle, alınterimizle dizelerinin;

yürek namlu
    yürek mermi
    yürek tank
    yürek top
    anla işte, yürekten başka bir şey yok dizelerini hatırlatan, grup yorumla ayrı bir anlam bulan şarkı.
    #1692262 (ferfecir, 27.05.2007 13:00)
  13. vur ulan köpek dölü vur...
    masumları vur,
    turistleri vur,
    canlı bomba ol vur...
    onbeş tane cocuk yap öyle vur,
    angutları ayır canlı bomba yap vur.
    #1726422 (mese odunu, 05.06.2007 00:11)
  14. vur ulan köpek dölü,
    yalnızca meşe odunuyla vur.
    #1726426 (kisil, 05.06.2007 00:12 ~ 00:14)
  15. bir çok köpek dölünün zoruna gitmiş anlaşılan. kardeşim yok benim... olmadı olmayacakta. şehit vermişim ben bu vatana.
    masum vermişim.
    kardeşlikten bahsedipte beni arkamdan vuran kardeşim yok benim..
    köpek dölleri ile hiç bir işim yok benim...
    #1726466 (mese odunu, 05.06.2007 00:22)
  16. köpek döllerinin zoruna gitmiş anlaşılan,
    kardeşim yok benim arkamdan vuran,
    arkasına ağa babalarını alıp benim canımı yakan,
    halkların kardeşliğinden dem vurup,
    şehidime sahip çikan...
    köpek dölünü siz türkü barlarda halay çekersiniz...
    ama;
    köpek dölü benim içimde...
    canımı yakan.
    #1726487 (mese odunu, 05.06.2007 00:25)
  17. ne yazıktır insanın canı yanıdığında en yakınında kim varsa ona saldırması, içgüdüsel bir hareket deniyor buna psikolojide.

ne yapsınlar kendilerini dagda gezen it sürülerinden farklı olarak tek gezen bir it türevi olarak görmüşler bir kere, ve bunlar ateşten çekiniler, ateş sıcaktır yakar ateşi harlamak için odun lazımdır, oda bizde çok.
    #1726522 (kolibandı, 05.06.2007 00:31)
  18. grup yorum'un marslarimiz albümünde yer alan müthiş marş. keşke konser albümünde de olsaydı dedirten marş.

''istemez vaadetmeyin cenneti bize
    dünya cennet olacak ellerimizle, alınterimizle ''
    #3218823 (meredith, 01.04.2008 18:48 ~ 16.06.2008 19:46)
  19. (bkz: halkımız üzerinde yeni silahlar denendi)
    #3220123 (sonkuzu, 02.04.2008 00:13)
  20. grup yorumun osman oztuncun meşhur şiirine yaptıkları zorlama naziredir.

(bkz: taklitler aslını yaşatır)

--spoiler--
    Vur çelik kolların kopana kadar
    Olanca aşkınla kuvvetinle vur
    Son düşman son gölge kalana kadar
    Olanca kininle şiddetinle vur
    --spoiler--
    #3220222 (sirin baba, 02.04.2008 00:33 ~ 00:37)
  21. 70'li yıllardan beri söylenen bir türküdür. son dönemde çıkmış özel birlik türüne güzelleme yapalınlar örnekleri aslından kopyadır. yani anlayacağınız tarihi bilmeden kafadan atmamak gerekiyor. çünkü o zaman hem yalancı oluyorsunuz, hem de kimi asıl hırsız olduğunu gösteriyorsunuz.
    #3546758 (kisil, 16.06.2008 19:41 ~ 19:42)
  22. milliyetçilerin ıkınıp sıkınıp kendi marşlarına benzetmeye çalıştığı emekçi marşı. buna da vur ulan köpek dölü, ben kolay ölmem.
    #3546762 (meredith, 16.06.2008 19:42)
  23. (bkz: hey dostum sakin ol) * *
    #3839377 (enelhakki, 19.08.2008 14:01)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

vur ulan kopek dolu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. vur ulan kopek dolu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu vur ulan kopek dolu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about vur ulan kopek dolu. Copyright of the articles are belong to their authors.

» turkiye nin en gereksiz unluleri » fizikhakkinda com » sozlukteki galatasaraylilar » desiree » kimse bilmez » kestane fisegi » diogo luis santo » sozluk yazarlarinin web siteleri » sol elle entry girmek » hayal alemi » balik burcu erkegi » osmanli hakkinda bir sey bilmeyip hayran olanlar » lancel » 16 kasim 2008 ales » mirc taki erkek nickleri » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » bana niye selam vermedin diyen insan » ordinary day » ilk gecesinde moderator olan yazar » ismi ogrenilen kiza aa en sevdigim isim demek » bir zaman bir posta bir fanatik » tematik entry mode on » iktisadi idari bilimler fakultesi ogrenci profili » dunya atmosferindeki gergin dalga » biyopolitik » masturiler » kirmizi kahve » isten ayrilma bildirimi » charmacha » butun tahminleri tersine cikan iddaa yorumcusu » marta lynch