volver 

/ 2
kapat
  1. ünlü yönetmen ,pedro almodovarın 3 kasım da türkiye de gösterime girecek olan filmi *
    (bkz: dönüş)
    #626075 (kadıköy, 11.09.2006 19:43 ~ 19:45)
  2. içinde barındırdığı penelope cruz için de dört gözle beklememizi sağlayan film.
    #667079 (sciende, 26.09.2006 05:20)
  3. guzfest 2006 nın kapanıs fılmıdır. yonetmeni ve senarıstı pedro almodóvar. 2006 ıspanya yapımıdır. 2006 Cannes FF En iyi Senaryo ve En iyi Kadın Oyuncu Ödülleri ve 2006 San Sebastián FF FIPRESCI (Eleştirmenler) Ödüllerini almıs bır yapımdır. 16 ekım saat 19.50 ıtıbarıyle ılk olarak ankara seyırcısıyle tek seans olarak bulusmustur. fılmde kadın teması hakımdır.. ıspanyol kadınlarının yasamları suslemeden, abartıdan uzak, net olarak seyırcıye sunulmaktadır. kendısınden ne kadar hazetmesem de basrol oyuncusu penelope cruz a ıstemeden hayran olmus ne de guzelsın yahu demısımdır. oyuncuların tumu olaganustu performanslarıyla goz doldurmustur.

--spoiler--
    bir yangın esnasında öldü dıye bılınen anne nın yıllar boyu kendını saklaması ve sonradan ortaya cıkmasıyla, kızlarının hayatlarında olan degısılık anlatılmaktadır. hele bır de penolope nın ıkı gıtar eslıgınde soyledıgı sarkı ve onu uzaktan dınleyen annesının gozyasları sahnesı vardır kı en duygusuz ruhsuz ınsan bıle etkılenır.
    --spoiler--

fılm yıne 40 dakıka gec basladı ancak seyırcının bekledıgıne değdı. seneye umarım kı fılm seanslarının sarkmadıgı bır organızasyon gerceklesır dıyerek noktalayım en ıyısı.
    #746331 (painkiller, 17.10.2006 00:49 ~ 01:57)
  4. kim kimi düdüklemiş sorunsalının egemen olduğu eğlenceli ispanyol filmi. 5. uluslararası komedi filmleri festivali açılış gecesinde gösterilmiştir.
    #782123 (vernon sullivan, 28.10.2006 02:00)
  5. Almodovarın son eseri olan film hayatta sadece kadınları kalmış bir ailenin en ağır dramalara konu olabilecek yaşamlarını sadelikle ve abartıya kaçmadan seyirciye anlatıyor. Bu sadelik içinde ortaya komedisi ve duygusallığı doğallığından gelen tam anlamıyla bir yaşam filmi ortaya çıkmış.
    #790766 (örümcekkafalı, 30.10.2006 06:04)
  6. penelope cruz un oyunculuğu ve güzelliğiyle göz kamaştırdığı almodovar filmi. bu kadar iyi bi oyunculuk ortaya koymasında sanırım anadilinde oynamasının etkisi de büyük. bi de filmi izlerken ispanyolların adetlerini bizimkilere çok benzettim. özellikle de sürekli birbirlerini öpmeleri *ve cenaze sahnesi.
    #819590 (a dying wish, 05.11.2006 21:17)
  7. Kanaatimce bu film; almadovar'ın herkesten farklı bir renk takıntısı olduğunu ve kırmızıya olan yaklaşımını daha bir gösteriyor. Bunun üstüne klasik olarak feminen bir bakış açısıyla yaklaşmış. Filmde oyuncular birbirlerini öperken çıkardıkları abartı ses dikkatlerden kaçmıyor.
    #929147 (gofs, 30.11.2006 09:09)
  8. annesini kaybetmis insanlari herkesten daha cok etkileyecegini dusundugum film. zira cok uzun bi' sure "geri donmus" bir anne izliyorsunuz, hele ki annenin ilk goruldugu sahnede ve bagajdan cikip da kizina sarildigi sahnede gozyaslarinizi tutmaniza olanak yok. kisacasi almodovar yine yapmis yapacagini diye ozetlenebilecek bir hikaye. usta yonetmenin kokusu carpik iliskiler yumagi ustune sinmis ve kesinlikle annem hakkinda her sey ile konus onunla kadar etkileyici olmus bir film.
    (bkz: almodovar ne yapsa izlerim)
    #932986 (dmjoes, 01.12.2006 01:00)
  9. sıcak ve kırmızı bir film. tam anlamıyla bir kadın filmi. kadın dayanısması, annelik, ensest, yanlıs anlasılmalar ve donus uzerine konusu. oldukca basarılı bir kurguyla orulmus eser olmus. sahnelerin vuruculugu film bittikten sonra insanın aklından cıkmıyor.

paco'nun olumunden sonra cesedi temizlerken olusan kan lekesi ve yakın cekimler, restauranttaki sebzelerin olaganustu renkleri, ruzgar gulleri, ve penolope'nin siyah goz makyajı, maskarası ve kıyafetlerinin desenleri.. o kadar guzel goruntuler cıkmıs ki ortaya bir film ancak bu kadar guzel yonetilir.

her kadın annesinin kaderini yasarmıs diye bir laf vardır ya, ben film bittikten sonra boyle hissettim. basta annenin hayalet olup olmadıgını tam anlayamadım fakat bagajdan annenin cıkıp solie'ye sarılması kanlı canlı karsısında durması icimi rahatlattı. annemi ozledim izlerken.

ayrıca eglenceli oldugu kadar aslında anlatmak istedigi her seyi iyi anlatan bir film olmus. anne ile iliskilerimiz, eve donme istegimiz, ask, tek basına bir seyler yapabilme cabalarımız, ve aile. dimdik ayakta kalabilme ugrasımız..

burdan bu filmi izlememe olanak tanıdıgı icin o kendini bilir' e tesekkur ederim.
    #1041413 (kabaktadi, 23.12.2006 02:50)
  10. sırf penelope cruz'un şarkı söylediği sahne için bile gidilebilecek olan, oldukça etkileyici bir film.
    #1053835 (peyderpey, 25.12.2006 14:22)
  11. elif şafak 'ın baba ve piç romanına benzettim filmi.

Kamera kullanımı açısından ilginçti. Yukarıda bahsedilenlerin haricinde şunu ekleyebilirim.
    Televizyon programında sunucu kadının tavırları, izleyicilerin merakı, özel hayatların ayan beyan ortada olması hiç yabancı gelmedi.
    Zaten agustina "iyiki herşeyi anlatmadım.Zaten hepsi bizi ilgilendirir" diyordu.

raimunda'nın söylediği şarkıyı aslında estrella morente söylemiş şarkının adı da volver

ayrıca olaylar la mancha'da geçiyor. önce tesadüftür dedim sonra yel değirmenlerini görünce don quijote 'ye gönderme yapıldığını farkettim.
    #1059554 (risorder pejmurder, 26.12.2006 15:24 ~ 15:32)
  12. penelope cruz'un filmde playback yaptığı, for exportalbümünde yer alan carlos gardel şarkısıdır.

sözlerinini hem kopyalayım hem de yapıştırayım da yahşi olsun.

Yo adivino el parpadeo
    de las luces que a lo lejos
    van marcando mi retorno.

Son las mismas que alumbraron
    con sus pálidos reflejos
    hondas horas de dolor.

Y aunque no quise el regreso
    siempre se vuelve
    al primer amor.

La vieja calle
    donde me cobijo
    tuya es su vida
    tuyo es su querer.

Bajo el burlón
    mirar de las estrellas
    que con indiferencia
    hoy me ven volver.

Volver
    con la frente marchita
    las nieves del tiempo
    platearon mi sien.

Sentir
    que es un soplo la vida
    que veinte años no es nada
    que febril la mirada
    errante en las sombras
    te busca y te nombra.

Vivir
    con el alma aferrada
    a un dulce recuerdo
    que lloro otra vez.

Tengo miedo del encuentro
    con el pasado que vuelve
    a enfrentarse con mi vida.

Tengo miedo de las noches
    que pobladas de recuerdos
    encadenen mi soñar.

Pero el viajero que huye
    tarde o temprano
    detiene su andar.

Y aunque el olvido
    que todo destruye
    haya matado mi vieja ilusión,

guardo escondida
    una esperanza humilde
    que es toda la fortuna
    de mi corazón.

Volver
    con la frente marchita
    las nieves del tiempo
    platearon mi sien.

Sentir
    que es un soplo la vida
    que veinte años no es nada
    que febril la mirada
    errante en las sombras
    te busca y te nombra.

Vivir
    con el alma aferrada
    a un dulce recuerdo
    que lloro otra vez.
    #1104225 (peyderpey, 04.01.2007 14:33)
  13. isp. dönmek, geri dönmek
    #1104274 (tatzo, 04.01.2007 14:45)
  14. özetle pek bi hoş olmuş diyebileceğimiz film.
    penelope cruz un oyunculuğu ve şayet filmdeki şarkıyı o söylemekteyse sesi mükemmel.
    iddasız gibi görünen iddialı bir film.
    kasmamış, abartmamış, allayıp pullamamış sadece anlatmış.
    ben de dinledim.
    gerçekten güzeldi.
    #1112741 (sıçtırtma lamasına, 06.01.2007 01:00)
  15. geri dönüş üzerine bir film...tamam iyi de nereye? şöyle; geçmişe, yapılan her yanlışa, tutulamamış her bir söze , yapılan süründürücü hatalara vs. tahribatlar üzerinde tamiratlar yapmaya...
    küçük kasaba, sıcak insanlar, güzelim dil ispanyolca ve kadınlar...

üzerinden zaman geçtikten sonra * en çok ve belki de sadece, penelope cruz'un şarkı söylediği sahneyi hatırlayacağım almodovar filmi..
    ki o sahne de muazzamdır, penelope da her yerde göstermese de, güzel kadındır...
    #1435327 (nickless cage, 21.03.2007 05:33)
  16. filmin ortasında penelope cruz'un playback yaptığı * parçayı dinlemek isteyenler için:

http://www.youtube.com/watch?v=LLAMO_rVJIc +
    #2130208 (yasak merve, 14.08.2007 12:24)
  17. (bkz: revolver)
    #2130229 (tata, 14.08.2007 12:27)
  18. filmde son yarım saatte makaralar kopuyor ve bir buçuk saat boyunca sabırla izlemenize değiyor. penelope cruz'u anlatmaya gerek var mi?
    #2648975 (kratostol, 01.12.2007 01:51)
  19. almadovar'ın ensestliği özendirdiği ya da güzelleştirdiği ya da - daha iyimser konuşuyorum hadi - kendince cinsellik tabusunu yıkmayı denediği rengahenk film; " kadın olmak " filmi bir kere.

başlangıç sahnesinde, mezarlıklardaki çiçekler; kırmızı araba, penelope'nin annesinin saç rengi, kanserli kadının giydiği triko kazak; penelope'nin kızının içine giydiği külotlu çorap. hepsi renk renk, desen desen.
    #2659685 (zinani, 04.12.2007 00:22 ~ 00:23)
  20. kaderi kızında dönüş yapan bir anne, kadın dayanışması, sımsıcak bir film. izlenmeye değer. penelope cruz un lokantada volver ı söylediği, annesinin gizlice onu izlediği sahne güzeldi.
    #2739406 (tepetaklak, 24.12.2007 13:44)
  21. çok gereksiz bir zaman kaybı. çok gereksiz.
    #2820526 (yarteles, 11.01.2008 00:42)
  22. empire in bu ay* verdigi iki dvd den biri.
    #2933718 (bilmem, 01.02.2008 21:06)
  23. (bkz: wolverine)
    #2933724 (ELeCTrO, 01.02.2008 21:08)
  24. carmen maura' yı yıllar sonra, yeniden, almodovar' da izlemenin keyfini yaşatan film.
    #2958101 (Hayzuran, 06.02.2008 01:22)
  25. penelope cruz'un süper oynadıgı film.bu kadar doğal olunabilir.
    #2982551 (vi0La, 10.02.2008 16:14)
/ 2
Copyright © 2009 - uludağ sözlük

volver başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. volver ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu volver nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about volver. Copyrights of the articles are belong to their authors.