voltron 

kapat
  1. türk gençliğinin gönüllerindeki dev robot olan voltran'ın orjinal ingilizce adı.
    #73762 (zall, 18.02.2006 08:08)
  2. televizyonun tek kanal olduğu dönemlerde her pazar sabahı saat onda yayınlanan ve benim uykumdan fedakarlık ederek her zaman seyrettiğim beş aslanın organizasyonundan oluşan muhteşem çizgi film...
    #754757 (crazy, 19.10.2006 16:29)
  3. küçükken çocukların arslanları kapıştığı çizgifilm...
    herkes siyah arslan olmak isterdi...***
    #754821 (gamlibaykus, 19.10.2006 16:44)
  4. çizgi film seyretme alışkalığım olmadığı halde çocukken her hafta oturup dünyayı
    kurtarmasını beklediğim , beş aslan robotun , voltron voltron voltron nidalarıyla
    birleşerek oluşturduğu süper kahraman. bugün bile herhangi bir zorluk karşısında hadi birleşip voltronu oluşturalim dedirten bir ekol. bu alemin kralı voltrondur transformers
    sadece onun taklididir.
    #914747 (pingu, 26.11.2006 23:34)
  5. beş aslanın birleşimiyle oluşacağını her defasında ümit ettiğim ancak hipna bir farenin siyah aslanın anahtarını şaka amaçlı olarak yuvasında saklamasıyla en az on beş bölüm "şindi voltran olacak" dediğim ama her defasında "aaaallllllll" (bkz: nah) dığım teknoloji harikası. bi de evrenin koruyuculuğu misyonu var bunun!
    #1074776 (albinonegroo, 29.12.2006 13:01)
  6. 2008'de filme çekilecek japon efsanesi.*

edit: 2010 olmuş çekim tarihi, haydaa dememek elde değil yahu.
    #1435011 (hakanimsi, 21.03.2007 01:26 ~ 06.01.2008 19:50)
  7. ayaklari ve bacaklari olusturun
    kollari ve govdeyi olusturun
    bendeeeee basini olusturacagim
    voltron voltron voltron
    repligi ile benligimize yer etmis cocuklugumuzun unutulmaz kahramani.
    #1435180 (Billy Shears, 21.03.2007 02:38)
  8. çizgi filmde geçen kahramanlar şöyledir;
    keith
    lance
    pidge
    hunk
    sven
    *allura
    planet doom
    #1645262 (junior, 15.05.2007 06:59)
  9. yeni ve korkunc bir tehlike galaksi barısını tehdit ettiginde....
    voltran voltran voltran
    #1853480 (antipatik oldum anne, 02.07.2007 16:26)
  10. "bende başını oluşturacağım, kimse oluşturmasın iki haftadır bir kere baş oluşturmadım, yeminle bozuluyorum, arkadaşlığımız biticek beyler bayanlar. niye kılıç ben oluyorum abi? daha korunaklı bir bölge olmak istiyorum kaporta nasıl çizik biliyomusun? insaf yaa! "

(bkz: yıllar sonra laçkalaşan dostluklar)
    #1977536 (ironny, 21.07.2007 10:02)
  11. çok yakında sinema filmide çıkacak unutulmaz anime. benim gibi 1980ler çocuklarının en sevdiği çizgi film. sonra arabalısı çıkmıştı hiç sevilmedi. daha sonrada bizde gösterilmeyen gladiotor voltron var. o dahada kötüydü.
    #2645621 (ozgunhan, 30.11.2007 09:56)
  12. samanyolu veya kanal 7 'de yayınlanan tekrar bölümlerinde "ben de Allah 'ın izniyle kafasını oluşturacağııım" repliğiyle yarmış geçirmiş, çocukluğumda bölüm sektirmeden izlediğim süpersonik çizgi dizi.

ayrıca trt 'de yayınlanan bölümlerinde şöyle bir giriş anlatımı mevcuttur :

"Uzun yıllar önce, evrenin bilinmeyen köşelerinden, bir efsane...(burası duyulmuyor)
    Evrenin koruyucusu Voltran'ın efsanesi. iyilerin sevdiği, kötülerin korktuğu, güçlü bir robot olan Voltran'ın efsanesi büyüdükçe, galaksinin her yanına barış geldi. Dünya gezegeninde bir galaksi birliği kuruldu. Güneş sistemindeki diğer barışsever gezegenlerle birlikte, evrenin her yanında barışı kurup geliştirdiler. Ancak, yeni ve korkunç bir tehlike galaksi barışını tehdit ediyordu. Voltran'a yeniden ihtiyaç duyulmuştu.
    Bu, Uzay Kaşifleri denen süper gücün hikayesidir. Galaksi birliği tarafından özel olarak eğitilen bu gençler Voltran'ı, evrenin koruyucusunu, geri getirmekle görevlendirilmişlerdi "
    #2766686 (sirius black, 30.12.2007 14:19 ~ 14:24)
  13. 2010 yılında sinemaları şenlendirmesi beklenen 80'lerin güzel çizgi filmi.
    #3366815 (cehennemi kundaklayan, 07.05.2008 08:45)
  14. Ulan ne gudubet şeylerdi ya tek başına bi tikim yapamazlardı.
    #3366834 (Davutsu, 07.05.2008 09:16)
  15. (bkz: voltran)
    #3857877 (kafir kesen musluman kedi, 23.08.2008 02:57)
  16. her seferinde 5 aslan ın dayak yiyip madara olup "senin şimdi mına koycaz" denip
    5 robot aslanın birbirine girme aktivitesidir.
    voltran oluşturulur kılıç kuşanılır ve düşman yerle bir edilir.
    hezeyan içersinde olan bu düşman "ben kendime iki 85 bi woofer bide amfi taktırıyım o zaman hesaplaşırız" der ve olay yerinden uzaklaşır.
    #3857932 (bozukparatamircisi, 23.08.2008 03:18)
  17. bir bölümde "kötü kalpli" lotor, prenses alura'yı kendi gezegenine kaçırdıydı da heder olduyduk. yıllar sonra evine gittiğim ve bilgisayardan kafasını kaldırmayan bir arkadaşıma (adam oyuna dalmış, hiç bir dediğime kulak asmıyordu.) "lotor alura'yı sikti, bundan haberin var mı?" dediydim de, adam sandalyeden yere düşmüştü. (abartmıyorum) voltron böyle bişeydi işte ve biz bir çizgi kıza aşıktık. işitme engelliler haber bülteninin izlenme rekoru kırdığı zamanlardı. çocuktuk ve herşey, herşeye rağmen güzeldi.
    #4104333 (salamander, 18.10.2008 11:00)
  18. Voltron'nun genel yapısını oluşturan elektronik aksam:

CPU (Central Process Unit) Merkezi işlem birimi,

Rectifier (Power Unit) AC gerilimleri DC gerilime çevirerek Driver unitelerine gönderir.

Driver Unit Rectifier tarafından doğrultulmuş gerilimleri SERVO motor kullanımına adapte eder, CPU Yönlendirmesiyle Tork, Moment gibi faktörlerin kontrolünü sağlar.

Axis Computer (Pilotlardan gelen konum bilgilerini CPU nun anlayabileceği dile çevirir)

SMB (ABB) RDC (KUKA) : Serial Measurement Board (ABB) Resolver Digital Converter (KUKA) Servo Motorlara entegre yada harici halde bulunan Resolver adı verilen enkoderların gönderdiği analog konum bilgisini Voltron Axis Computerin anlayabileceği dile çevirir.

Digital I/O Unit: Dijital Input-Output kartlarıdır. Voltron'a pilotların gönderdiği sinyalleri denetler ve bunu sistemin anlayabileceği biçime çevirir. Girdi- Çıktı kontrolcüsüdür.

Voltron'un elektronik yapısı genel olarak bu parametreler üzerine kurulmuştur.
    #4107886 (aljamiadoramadi, 18.10.2008 23:32)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

voltron başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. voltron ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu voltron nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about voltron. Copyright of the articles are belong to their authors.

» crypto » celim » papagan » uzun esek oynayan kizlar » become a legend » kabrero » ahmet kanneci » sevgilinin olmesi » berk oktay » sentenced » seyin seysinin seysi » ust kesimin chp yi desteklemesi » tumay » bikinili hanim gorunce tahrik olmak » deniz gezmis » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » ajax cape town » gerceklesmesi imkansiz olan hayaller » mis kokulu osuruk » erkegi evlenmeye ikna etme teknikleri » real love » garanti bankasi » fraizer campbell » eski koye yeni lanet » tematik entry » pvh19 » hatiralar sarmis 4 1 yanimi » ko gotune rahvan gitsin rahsan gelsin » john leshiba mosheou » yayli yatak » turuncu sacli kadinlar