voleyi vurmak 

1. gerçek anlamı;

bir futbol müsabakasında, genellikle, yandan yapılan ortalarda top yere düşmeden, gelişine ayağın üst yüzü ile sert vuruş yapmak.

mecazi anlamı;

şansını iyi kullanıp fırsatları çok iyi değerlendirerek, karlı çıkmak. son zamanlarda eş anlamlısı koseyi donmek deyimi daha çok kullanılır olmuştur.
    #4084087 (liberalisticcommunist, 13.10.2008 17:14)
  2. top yere düşmeden, ayak üstü ile vurma tekniği.
    #4084090 (hendrix, 13.10.2008 17:15)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

voleyi vurmak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. voleyi vurmak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu voleyi vurmak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about voleyi vurmak. Copyright of the articles are belong to their authors.

» uskup yoresi » enes kanter » erkence » turk futbolunun dunyadaki yeri » reddedilemeyecek teklif » climax » online olanlari alt alta okumak » catania calcio » ben deli sen benden deli yakariz gemileri » chp nin kara carsaflilari temsil ediyor olmasi » ruyalardaki kadar gercek insan » vangelia pandeva dimitrova » blod » schindler s list » facebook a bikinili resim koymak » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » ruyalarin kadini » yalnizliktan devren kiralik » vakit tamam » arkadasi kizlarin ustune itelemek » yaran facebook gruplari » gemlik fayi » acilin ben maxfaktor uzmaniyim » to love a woman » almanyada bulunmus yasli amcalar » esantiyon » tahsildaroglu peyniri » quantum » izmit » kurtlar vadisi yemekteyiz » yemekten cikan kili herkese gosteren insan