vitezslav nezval 

kapat
  1. 20. yüzyılın en önemli Çek şairlerinden biri sayılan Vitezslav Nezval, 26 Mayıs 1900'de
    Moravya bölgesinde Biskupovice köyünde doğdu. Prag'da hukuk ve edebiyat öğrenimi gördü.
    1920'den başlayarak yoğun bir şiirsel üretim sürecine girdi. 1920'lerde ülkesinde
    Jeroslav Seifert ile birlikte Poetizm (Şiircilik) akımının önderi oldu. 1924'te Çekoslovak
    Komünist Partisi'ne girdi. 1933'te gittiği Paris'te André Breton'la tanışınca Gerçeküstücülük
    akımına bağlandı. 1934'te Moskova'daki I. Sovyet Yazarları Kongresi'ne, 1935'te Paris'te
    Uluslararası Tazarlar Kongresi'ne katıldı. Nazi işgali altında ülkeyi terk etmedi. 1944'te
    bir süre tutuklu kaldı. 1945'te ülkesinin özgürlüğe kavuşmasından sonra Kültür Bakanlığı
    Sinema Sanatları Bölümü'nün başına getirildi. 1953'de ulusal sanatçı seçildi. şairliğinin
    yanısıra romancı, besteci, ressam, fotoğrafçı, gazeteci ve çevirmen olarak da etkinlik
    gösterdi. 6 Nisan 1958'de yazmakta olduğu otobiyografisini tamamlayamadan öldü.
    *
    http://www.kurecik.7p.com/vitezslav-nezval.htm
    #2919863 (chacal, 30.01.2008 16:28)
  2. "... Sen benim maça kızım Ey benim güzel kadınım
    Ey Maria
    Dinle piyanomun sesini senin içindir çaldığı
    arya ..." dizelerinin sahibi 20. yüzyılın en önemli Çek şairlerinden olan şair.
    #3937968 (I belong to che, 09.09.2008 02:55)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

vitezslav nezval başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. vitezslav nezval ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu vitezslav nezval nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about vitezslav nezval. Copyright of the articles are belong to their authors.

» akiskanlar mekanigi » adana ya gelip sirdan yememek » vize » jeff murdock » adayim abdullah gul kardesimdir » said nursi » besiktas in ucuncu buyuk takim olmasi » kontorlu hat kullanan yazarlar » ankara 7 cadde cafe classic » motherload » yuregini torpulemek » is as ekmek yok ama din var isinize geliyorsa » rurouni kenshin » ahmet turk un annesinin adinin turkiye olmasi » seattle supersonics » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » need for speed undercover » ben iyi bir iliski hak etmiyorum » rahatca dondurma yenebilecek ulke istemek » globallesen dunya ve sikilen insanlar » louis isadore kahn » the stones » 4 8 15 16 23 42 » eski sevgilinin nikahini kiymak » tosun pasa » red hot chili peppers » oklahoma city thunder » macta sortunu indirene kirmizi kart gosterilmesi » prettygirl17 » beyaz tavsan » elegy