vites 

kapat
  1. otomobilin devrine göre değiştirilen nesne.. değiştirmeyince motor acayip boğulduyo..
    çok gerekli olarak (bkz: boğuldamak)
    #574485 (the kene, 25.08.2006 00:59)
  2. araçlarda motor ile difransiyel arasında bulunan aktarma organı. (bkz: şanzıman)
    #575708 (sparkhan, 25.08.2006 14:39 ~ 14:42)
  3. araba kullanmaktan alınan zevki arttırmak için düzünün * kullanılması makbul olan hede.
    #575743 (lilith, 25.08.2006 14:49)
  4. adana'da bir kesim tarafindan fites olarak soylenen hede.

+ lan olum su fitesi duzgun at , tekliyor
    - abi gene fites dedin ya
    + lan sen de dogru duzgun at o zaman fitesi, ben de fites demem
    - abi allahini seversen su teklemeyi unut da sen bana bunun (vitesi gostererek) ne oldugunu soyle
    + fiiteesss
    - vites abi vvviiiiitesss
    + ben ne diyorummm lan, fites diyorum iste
    - abi bosver uzatmayalim istersen okuyucunun da sabrini zorlamamak baabında,ha ne dersin?
    - ?!?!?!

(bkz: geri vites)
    (bkz: anarya)
    #829328 (micomania, 08.11.2006 02:12)
  5. arabayı artan bir hızla kullandıktan sonra eğer hala değiştirmemişsem babamdan güzel laflar işittiğim hede.
    -oğlum araba "anam sikildi at artık şu vitesi" diye bağırıyo duymuyomusun?
    #2681769 (ligoferon, 09.12.2007 23:58)
  6. motor ve tekerlekler arasındaki dişli oranlarını değiştirerek. moment ve hız ayarlama imkanı sağlayan mekanizmadır.
    birinci viteste moment yüksek, hız düşüktür. bu yüksek moment sayesinde durgun haldeki araç rahatça harekete geçirilir.
    daha sonra ise araç hareket halinde olduğu için moment ihtiyacı azalır, hızlanma ihtiyacı artar. bu da vitesin uygun dişlileri secmesi ile mümkün olur.
    #2681798 (pilotmont, 10.12.2007 00:04)
  7. arabayı yeni öğrenen kişiler için kavranması ve hakim olması en zor aparat. yıllarca osbir çekmiş adamlar bile sorun yaşıyor lan, kontrol edemiyorlar doğru düzgün..

seyir halinde, vites değiştirirken vitese mi bakacaksın, yola mı.. yoksa yanda höyküren babayı ya da hocayı mı sakinleştireceksin. tam bir düğümlenmedir bu durum. elin ayağın dolaşır birbirine..

babanın, sevdiği bir iç anadolu türküsüymüşçesine dilinden düşürmediği;

- sana vitese bakma demiyomuyum lan ben eşşoleşşek! öldürcen mi bizi?
    - küçültesene lan şu vitesi! arabayı alimize vercen anasını satiim!
    - gaza boğdu ya! kulağın sağır mı evladım senin? araba g.tünü yırtıyor lan, değiştirsene vitesi!

...

gibisinden sözler ise, heyecandan kalp atışları nabzına kerkinen birey için durumu iyice içinden çıkılmaz bir hale getirir.
    #3900096 (jadeh, 01.09.2008 11:11)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

vites başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. vites ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu vites nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about vites. Copyright of the articles are belong to their authors.

» kushimoto sokagi » mad girls love song » uyandik biz geliyoruz » macit ayral » kaderimsin » entry girerken bunalima girmek » babanin olmesi » limewire pro » kunta kinte » the moon and the yew tree » esinize uzaktan uzaga asigim » self sufficient » ermerkez » yorum basliklarindaki kirilma noktalari » karizmaniz var mi varsa kac santim » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » metin culhaoglu » nice mutlu yillara » bilgisayar oyunlarindan ogrenilenler » cirilciplak entry girmek » kendimden nefret ettirmek icin boyle yaptim » cristiano ronaldo vs lionel messi » binbasi ernesto olmedi daha » ayse tuter » alengirli nick alip dikkat cekmeye calismak » baybars » lowepro » yaran baslik yonlendirmeleri » korkularla yasamak » ersin karabulut » miranda