veto 

kapat
  1. bir yasa ya da kararın yürürlüğe girmesine karşı çıkma hakkı.
    #102712 (jikase, 06.03.2006 12:02)
  2. Cumhurbaşkanı Sezer'de yalama olan hadise.
    #147601 (italiano, 03.04.2006 19:44)
  3. atv'de kenan isik taradından sunulan yarışma programı.
    daha önce atv de yayınlanan milyonerle aynı formatta tek değişen isim ve yarışmacıların kalitesi.*
    #1347422 (hekemen, 25.02.2007 18:14)
  4. Artık kullanılamayacak kelime.
    #1563192 (Soulmate, 24.04.2007 12:36)
  5. akp % 34 ile türkiyenin tek hakimi olup da cumhurbaşkanını da kendisi seçeceği için artık hiç edilmeyecek şey.
    #1563203 (bahtsiz medeni, 24.04.2007 12:39)
  6. türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanının sahip olmadigi eylemdir. tüm halkın hatta yetkili kişilerin ve basın organlarının diline pelesenk olduğu halde yapılan en büyük hatalardan biridir. cumhurbaşkanının sahip olduğu yetki "geri gonderme" dir. yasada da bu şekilde zikredilir veto diye bir kelime kullanilmaz. cumhurbaşkanı yasaları meclise geri gönderir değiştirilmesini bekler, şayet ikinci defa önüne aynı şekilde gelirse ya anayasallık denetimini devreye sokar, ya referanduma gider ya da üçüncü ve sık kullanılan seçenek olan imzalama yetkisini kullanır. veto bambaşka bir şeydir. baskanlik sisteminde kabul edilmiş bir yetkidir ve geri göndermeden çok daha kati biçimde bir reddir. veto edilmiş yasanın tekrar kabul edilebilmesi çok sıkı şartlara bağlıdır.

evet biliyorum veto daha karizmatik, daha kullanılası, daha dilimizin gittiği bir sözcük; ama kullanmak fahiş hata..
    #3146436 (canzone arrabbiata, 16.03.2008 01:17)
  7. latincedir. engelliyorum anlamındadır.
    #3295769 (surahi bey, 20.04.2008 16:41)

© 2008 - uludağ sözlük

veto başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. veto ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu veto nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» yazar kasa » gelin canlar bir olalim teletabi ruhunu yasatalim » shaqmarion » doc rivers » butun bu cabalar bosuna » sevismek istemeyen kadinlar » otuzunda kadin » karadeniz de 17 kuyunun 14 unde dogalgaz cikmasi » medyadaki ergenekon destekcileri » sevilmeyen yazarlarin birbirini desteklemesi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci