verimli ders calismanin tuzaklari 

kapat
  1. verimli ders çalışmamıza engel olan olaylardır. bunlardan bazıları:
    muzik esliginde calismak
    (hadi bir bachtır mozarttır kabul edilebilir de hande yener'le olmaz bu iş kardeşim)

zorlanilan dersleri dislamak

- anne ben futbol oynamaya gidiyorum bedenden ödev verdi hoca
    - kırdırtma kemiklerini bas kıçını otur iki problem çöz bakim
    - ama anne valla ödev ya hoca dedi yapın diye
    - bak geliyo terlik

calisma aninda hayallere dalmak
    elinde kitap yatağa uzanmış test çözen er kişinin hayal baloncuğundan derlemeler:
    ... şimdi bu soruyu bi yapmışım var ya, yok böyle bi teknik. gazeteler röportaja gelmişler. bilgisayarlara yapay zeka diye benim beynim kopyalanıyo falan.. bu arada bunlar gören angelina da kesik bana.. bi lafıma bakıyo ayağıma kapanması..
    - ahmetcan ne yapıyosun sen bakim?
    - hıı şey anne
    - elin kalemde olsun yavrucum, başka yerlerde dolaşmasın
    ..ahmetcan kıpkırmızı..

uzayip giden telefon konusmalari yapmak

- ayy mervegül sonra ben dedim ki berke'ye o kot dedim olmamış dedim sen dedim çakma levi's giyecek adam diilsin dedim
    - vallahi helal olsun sana neslişah yani ne dobra kızsın ya
    - ya kızıam sen beni bırak, bu berke'ye asılan sürtük vardı ya, neydi adı, hah pelinsu, bu kot muhabbetini açtığımda bi dudak büktü var ya görmen lazım, paralı bişi sandıydı heralde salak.
    - o sürtük dediğin yarın sınavda hepimize koyacak ama kızım
    - salla ya, nerde kalmıştım, hah, diyodum ki sonra...
    ...
    ...

televizyona takilip kalmak

makina başlamıştır.
    - evladım senin sınavın yok mu neden izliyosun şimdi bunu?
    - ya baba konuklara bakıp gitcem valla
    ..
    saat: 03:30
    - ahahahhhha puhahhhha iyi ki izlemişim bu hafta amma komikti ya..
    ..

konular hakkinda yeterli bilgiye sahip olmamak

- şimdi otokorelasyonu kontrol etmek için önce test yapmak lazım, bi bakalım test nasıl yapılıyomuş.. hıı.. test için de doğrusal olmayan regreston analizini bilmek gerekiyomuş... amaaaan neyse bırak... aaanip tuck başlamış iyisi mi onu izleyeyim ben...

amaclari ve oncelikleri belirleyememek

- alo aşkım naber?
    - hiç hayatım ders yapıyodum yarın sınav var ya
    - yapma ya, ben de gelip seni alayım dicektim özledim çok
    - gel o zaman aşkım
    - hemen geliyorum bebeğim
    (yukarıdaki diyalogda konuşan kişiler önceliklerini harika bir şekilde belirlemişler.) *

yatarak/ uzanarak calismak

- ayy belim de bi ağrıyo anacım, iyisi mi söyle yaslanayım.. yok yok olmadı böyle ya, uzaniim ben şu yatağa. hah, nerde kalmıştık? otokorelasyonu nasıl ortadan kaldırırız? ... hımm... horrrr.... zzzzzzzz......
    ...
    ...

not:(maddeler takvim yaprağından alıntı, altlarındaki eklemeler orijinaldir.)
    #916775 (marjinal fayda, 27.11.2006 15:16 ~ 15:22)
  2. teknoloji ile iç içe olan bir insan için sahip olunan oda.
    #916918 (Eqin, 27.11.2006 15:48)

© 2008 - uludağ sözlük

verimli ders calismanin tuzaklari başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. verimli ders calismanin tuzaklari ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu verimli ders calismanin tuzaklari nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» yavuzum » emniyet kemeri » yolda karsilasilan eski ogretmen » kedi » entry ve nick uyumu » yaban armudu » mpls » eskisehirspor » sabah ezani » yaran yanlis okumalar a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci