ver ben geceyim 


kapat
  1. aslı ''ver ben geçim''olan, mahallenin en yakın atari salonlarına gidildiğinde, oyunun geçilmesi zor yerlerinde, oyunların kurdu olan ya da oynamak bahanesiyle kurdu olduğunu söyleyen şoparın,belki keklerde ben oynarım düşüncesiyle, kendince saf bulduğu çocuğa yönelttiği cümle.
    #544012 (der ve uzaklasir genc adam, 15.08.2006 22:04 ~ 13.02.2007 21:20)
  2. atari salonlarında jetonlarını 3 saat önce bitirmiş cocuklar tarafından söylenen söz.başlarda yanınızda oyunu izler gibi yaparlar sonrasında yaptığınız ilk hatada geciim mi abi derlerdi.

    -hass canım gitti ya..
    -geçiim mi abi..
    -sktr ordan..
    -...
    -anaa yine öldüm.al geç lan
    -bi jeton ver geçiim..
    -al hadi
    -hehe
    -aa yanıma ne giriyon ya sie..
    #690453 (simitcikahvecigazozcu, 03.10.2006 22:33)
  3. atari salonlarının parazit insanlarıdır. anlamayan adam gördüler mi, hemen geçerler oraya ve sinsice beklerler.

    street fighter oynarken anlamayan eleman ilk round u kaybetmiştir, hemen oyuna müdahale edip, o sihirli kelimeyi söylerler; "ver ben geçeyim"

    bunun sonrasında ikinci round'ta geçince, olay üçüncü round a kalır. "bak sen şimdi ölürsün, bunuda ben geçeyim, bundan sonraki adamda sen oynarsın" derler. o adamı da geçince, son adama kadar gelme arzusuyla geçen elemanla kanka olunur.

    geçen eleman sürekli diken üstündedir. aslında yerine oynadığı kişinin jetonunu pek önemsemesede, kendide artık oynamayacağından sıkıntı yaşar.

    yanlışlıkla öldüğü takdirde, yerine oynadığı çocuk başlar ağlamaya ve ağzına geleni söyler;

    - al işte geçemedim, hani her adamı geçerdin?
    + eehhh ağlama be.. sen oynasan hiç geçemeyecektin.
    - atarici abii. bu benim yerime oynamaya çalışıyor yaa.. bişi de şuna
    + ulan sen kendin verdin!
    * ahmet yine mi sen lan, yürü dışarı.. musallat olma milletin oyununa
    + recep abi kızma yaa, tamam çıkıyorum.. oğlum seninle dışarda görüşcezz
    - yaa git başımdan beee.. ben haggard oynucam
    #1176675 (salca, 19.01.2007 17:51)
  4. inanılmaz bir şekilde chun li ile yetmiş çinli gücüne ulaşıp o t-rex görünümlü blanka'yı sizin geçebileceğiniz zamanın 27.56 kat daha az zamanda geçebilen veletlerdir bunlar.
    (bkz: kusuratli sayi verince inandirici olmak)

    efendim pek şen şakrak biçimde atari salonuna girmişsindir, murat boz'un atari salonu şubesi olmuşsunuzdur adeta: atari salonunun doluluk oranı minimum cepteki para ise maksimumdur. bir insana daha ne isteyebilir ki, di mi güntekin?

    o bir türlü bitiremediğiniz oyunun üstüne balıklama atlarsınız, bu sefer çok daha fazla jeotnla üstelik. oyunun ilk turları basittir ne de olsa, turları atladıkça kendi çapınızda rambo olduğunuz filan sanırsınız. lakin az sonra o "impossible is nothing"in eskilerden bir çin atasözü olduğuna inanmanızı sağlayan turlar gelir. sağdan gidersiniz olmaz, soldan zaten gidilememektedir.* kafayı yemek üzeresinizdir, game over'lar insert coin to continue'ları takip eder, cebinizdeki jetonlar da ardışık olarak düşmeyi tabi ki...

    hal böyleyken zaten sizi çoktan beri köşeden kesmekte olan o velet clark kent sakinliği içinde yanınıza doğru yeltenir hani. her ne kadar yanınızda kimsenin olmasını istemeseniz de -zira işin sonunda bir turu bile geçememiş olmanın verdiği eziklik olacak -, yanınıza gelen bu velet işin ustası gibi görünmektedir. size kendince taktikler vererek az buçuk da olsa ilerlemenizi sağlar.

    bunca şeye rağmen bir türlü o kritik noktayı geçmeyi başaramazsınız. bu andan sonra o müthiş repliğini sergilemek üzere çocuk oyuna doğru atılır: "abi geçeyim mi?" bu soru var ya öss'de en azından 5 tane integral sorusuna denktir dur yahu birkaç tane de coğrafya belki.

    o an sizin resmen bittiğiniz andır. inatla oyuna devam etmek ile gururunuzu ayaklar altına sermeye bile razı olup oyunu velede vermek vardır işin ucunda. oyunu tek başınıza bitirmek istemenize rağmen, sonunu da merak ettiğinizden dolayı dayanamayarak da olsa çocuğa oyunu verirsiniz. o turları geçtikçe gururlansanız da, oyunun sonunda onun adını yazdığını görünce boynu bükük ve mağlup bir şekilde salondan ayrılırsınız. yazık...
    #1829202 (larker, 27.06.2007 13:23 ~ 13:53)
  5. (bkz: #1812613)
    #1829218 (sanirim osurdum, 27.06.2007 13:28)
  6. genelde street fight ve mortal kombat oynarken karşınıza çıkar bunlar. fazla oynamak için bir round bilerek kaybederler üstelik.
    #1829225 (protohippi, 27.06.2007 13:30)
  7. (bkz: atari salonunda jetonsuz oyunlari izleyen velet)
    #1829234 (sally, 27.06.2007 13:33)

© 2008 - uludağ sözlük

ver ben geceyim başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. ver ben geceyim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ver ben geceyim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» tabla » reis beyefendi hazretleri » allah akil fikir uclusu » ukte » aziz yildiyim » firmada calisan iscilerin stajyer kizlara bakisi » turk telekom » sol frame de her gun gorebileceginiz baslik » sakar sakir » kezman dan kurtulmak a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games