vejetaryen 

/ 2
kapat
  1. 6 yasimdan beri sahip oldugum ünvan. ve eger bana sonsuz nedir diye sorarsaniz, size annemin zorla et yedirme çalismalarinin ve insanlarin "bi kere benim için ye len" gibi abuk isteklerinin toplamidir derim.
    #1511414 (goliath, 10.04.2007 00:43)
  2. (bkz: vegan)
    #1688677 (ditty, 26.05.2007 13:16)
  3. hayvan eti yemis dediğinizde onu hakaret olarak algılama potansiyeline sahip insan.
    #1770664 (kavraal, 15.06.2007 04:23)
  4. serap:neden et yemiyosun ki?
    merve:hayvanları öldürüp, öldürüp yemek çok iğrenç gelio bana.onlarında canı var sonuçta.
    iyi de yediğimiz sebzelerin,meyvelerin de canı var sonuçta güzel ablam.
    #1969027 (sara nobetcisi, 19.07.2007 21:21)
  5. yanlış yazımları için:

(ara: vejeteryen)
    (ara: vejeteryan)
    #2366092 (ELeCTrO, 23.09.2007 13:52)
  6. bir vegandan çok daha saglikli beslenen insan.
    #2366102 (filozofil, 23.09.2007 13:54)
  7. vejeteryanlar içlerinde de beşe ayrılır.bazıları balık yer, bazıları yumurta yer,vegan denilenler ise hiç bir şekilde ve daha çok acıma hislerinden dolayı et yiyemezler..ayrıca ünlü vejeteryanlardan bazıları şunlardır; Paul McCartney , Albert Einstein,John Lennon,
    Paul mc Cartney, Richard Gere, Kim Basinger, Thomas Edison...
    #3057410 (crazyhodja, 25.02.2008 19:21 ~ 19:24)
  8. cok afedersiniz sictiklari zaman daha az koku meydana getirdiklerine inandigim insanlardir. normalde surekli etobur takilan ben iki haftadir gecici vejetaryanlik sonucu kendi deneyimlerimden yola cikarak bu bulguya ulasmis bulunmaktayim. tez konusu olarak ele alinmasini rica ediyorum.
    #3060074 (optimus prime, 26.02.2008 07:20 ~ 07:21)
  9. babam bizi vejetaryen yetistirdi.kücükken evimize hic et girmezdi.
    fakirligi süslemenin bir baska yoludur.
    #3060078 (rodeo erkei, 26.02.2008 07:23)
  10. Türk insanlarının %95' inin yanlış telaffuz ettiği söz. Herkes tarafından vejeteryan olarak bilinir ve söylenir.
    #3208173 (hkn hsyn, 30.03.2008 01:13)
  11. "babam herkesin herkesle halvet olacağı günlerden ürkenler kavmindendi. annemden yana da külliyen vejetaryendi." (murat uyurkulak, har'dan)
    #3469750 (ubor metenga, 30.05.2008 18:06)
  12. otçul insan..
    sen ayıla bayıla pirzolanı yerken ıyghhh nasıl yiosunuz onları yaa diyerek zevkinin içine eden insan.
    #3479031 (jawwns, 01.06.2008 17:08)
  13. et yememenin fiziksel, ve özellikle de ruhsal sağlığına çok iyi geldiğini keşfetmiş insandır.

kendim de artık vejetaryen beslenmeme rağmen, et yiyenleri eleştiren, "ayy, ıyy, cık cık" gibi tepkiler veren fanatik vejetaryenleri anlamıyorum. (bunlar genellikle sigaraya da fanatik şekilde karşıdırlar, onların yanında sigara içemezsiniz filan.) şöyle ki, bu bir kişisel tercih meselesidir. isteyen et yer, istemeyen yemez. ben kararımı kendi adıma verdim, böyle mutluyum ve hiçkimseyi de eleştirmem, ahkam kesmem. aynı şekilde kimsenin de bana karışma hakkı yok.

bir insan pat diye ansızın vejetaryen olmaz sanırım. bu süreç içerisinde gelişen bir şeydir, ya da en azından bende öyle oldu. önce salam sosis türevi, özellikle de çiğ olan etleri yemekten vazgeçersin. sonra kırmızı et yemezsin. hep beyaz et tercih etmeye başlarsın. giderek tavuktan da vazgeçer, tercihini balıktan yana kullanırsın. sonra onu da yemez olursun ve farkına bile varmadan artık bir vejetaryen olursun.

bu sürecin başlangıcını tetikleyen genellikle hayvanlara yapılan vahşeti idrak etmek, ona tanıklık etmektir. et yemeye olan bakış açın değişir, bunu "hayvan ölüsü" yemek olarak algılamaya başlarsın. yunusların, o sevilen, canım hayvanların işkence edilerek öldürülüşlerini izledikten sonra, çok sevdiğin balıktan da vazgeçersin ve süreç tamamlanır.

peki insanin cani hic et cekmez mi? ızgarada buram buram tüten barbekü kokusunu aldığı zaman çeker. o koku bana iştah açıcı gelir, çünkü et yiyerek büyüdüm, vejetaryen doğmadım. burada geçmişten gelen bir psikolojik şartlanma söz konusu.
    işte o zaman, evet bu koku güzel, der ve geçerim, zira kokusu ne kadar güzel olursa olsun, et yemek düşüncesi bana itici gelir, vicdanım sızlar, ve o anda o koku bende yeme arzusu uyandırmaz olur.

et yememek sagligi olumsuz etkiler mi? hayır, tam tersine. kendinizi çok daha iyi, hafiflemiş, rahat, ve ışık saçıyor gibi hissedersiniz. düzenli ve sağlıklı beslenirseniz, etten aldığınız proteini baklagiller gibi başka gıdalardan almaya özen gösterirseniz sağlığınızda kesinlikle hiçbir gerileme olmaz. tersine, çok daha enerjik hissedersiniz. nohut, mercimek, soya gibi besinler etin yerini ala ala tutar, hatta etten çok daha yoğun bir doygunluk hissi yaşatır.

vejetaryenligin cinsel performansta dususe yol actigi onyargisi/hurafesi dogru mudur? alakası yok, yine tam tersine. bu saçmalık insanın güçlü olmak için et yemesi gerektiğine inanılan çok ilkel zamanlara dayanır. bu o zaman da doğru değildi, şimdi de değil. hele ki her çeşit besinin emrimize amade olduğu şu modern dünyada...

son olarak vejanlık (hiçbir hayvansal ürün tüketmemek) üzerine bir iki söz: yumurta yemekten vazgeçmiş olmama rağmen, tereyağı, süt gibi besinler tüketmekte vicdani açıdan bir sakınca görmüyorum. zira bunları elde etmek için hayvanları öldürmemiz gerekmiyor.
    #3642865 (ashtarte, 09.07.2008 20:03 ~ 20:10)
  14. genel olark et ve yan ürünlerini tüketmeyen insanlara verilen isimdir. bunlardan bazıları et yediklerinde hayvanlara zarar verdiklerini düşündüğü için bir kısmı ise mecbur oldukları için vejetaryendır *
    #3642995 (mutlu vatandas, 09.07.2008 20:39)
  15. et yemeyerek çok mataf birşey yaptığını zanneden canlı.

hiç mi kafan çalışmıyor senin bitanem. etçil hayvanlara birşey olmasın diyerekten yediğin otlar daha çok zarar vermiyor mu etçil canlılara. sinirlendi mi sinirlendi oluyoz.
    #3940750 (www wwwwwwwwww www, 09.09.2008 20:12)
  16. et yerine mercimek tarzı yiyecekler de protein veriyor diyerek, tericihini bu ve benzeri yemeklerden yana kullanan otçul.
    halbusü, lüks bir restaurant'ta susi yediklerini gördüğümüz anda yönlettiğiniz 'hani vejetaryendin ulan ne demek oluyo bu ?' sorusuna 'ııı.. nuri ama o çiğ balık' diyerek saçma bir şekilde cevap vererek sizi deli edebilirler. muhtemeldir.. çünkü yediği yemekler beyine yaramıyordur genelde.
    #3940770 (ne dedene nene de ne nenene dede de, 09.09.2008 20:19)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

vejetaryen başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. vejetaryen ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu vejetaryen nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kadinlarin benzetme meraki » tum insanlarin ciplak yasamasi durumunda olacaklar » sokratesla » ogrencilerin kopya cekmesine goz yuman hoca » toplam ziyaretci sayisinin gizemi » tiberian sun uyumlulugu icin cozum onerileri » o degil de bir erkut abi vardi noldu ona » yabani » rod stewart dinleyen seriatci » street fighter 3 third strike » grandmaster flash » subresyon » justified » hipermnezi » uludag sozluk moderasyonu » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » lavabo yerine tuvalet deyen kaba insan » evlilik » yaran diyaloglar » yeni baslayanlar icin antarktika » basbakanin bogazin dibinden yuruyerek gecmesi » pablo escobar » milli piyangodan eski sevgili cikmasi » areds » otistik dusunce » uludag sozluk hakkinda ne dediler » frotorizm » sabahat akkiraz » kurt hareketi sosyalisttir » suni cim » gece evden gelen garip sesler