vefa borcu 

kapat
  1. herhangi bir topluma, kuruma veya kişiye daha önce yaptıklarından dolayı zamanı geldiğinde vicdanını rahatlatmak adına iyilik yapma isteği, gereği...
    ''memleketime vefa borcumu ödemek adına belediye başkanlığına adaylığımı ilan ediyorum'' şeklinde cümle içerisinde kullanılabilir...
    #738148 (Baravi, 14.10.2006 23:54)
  2. günümüz dünyasın da bir çok insanın ödemiyerek inkar ettiği borçtur. ticari batak gibi insani bir batak sayılabilir.
    #738554 (karpuzkabugu, 15.10.2006 01:05)
  3. para verilerek kapatılamayan bir borç türüdür.para verilse dahi aynı tadı vermez. karın bölgesinde bir ağrı rahatsızlık verir durur.
    #2103430 (seksenbir, 10.08.2007 02:28)
  4. sabah 5 ten bu saate kadar hiç durmadan çalışıyorsam, kendime bir dakika dahi ayıramıyorsam, onun yüzünü güldürmek için türlü şeyler yapıyorsam sadece vefa borcum içindir. vefa borcu böyle bir şeydir evet belki onun bana yaptığı fedakarlıkları ödemem zor, ama o bu dünya da yaşadığı sürece ve bende ayakta olduğum sürece sürekli ona olan borcumu ödeyeceğim. neden mi kendi aç iken beni tok tuttuğu, kendi ıslanırken beni yağmurdan koruduğu için, çocuk iken ayçekirdeği ni dişim yok diye tek tek çıkarıp bana yedirdiği için, kendi km lerce yürüken ben yorulmayayayım diye bana araba verdiği için. ve her şeyden önemlisi beni canından çok sevdiği için ona olan borcumu yıllardır ödüyorum ama bu borç öyle bir şey ki bitmiyor. umarım bir kısmını ödeyebilirim.
    #3710148 (pirincinicindekibeyaztas, 23.07.2008 22:47)

© 2008 - uludağ sözlük

vefa borcu başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. vefa borcu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu vefa borcu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» cep telefonunu tuvalete dusurmek » siyah beyaz fotograflardaki pala biyikli adamlar » paterica » tetragrammaton » buyumus de kuculmus cocuk diyaloglari » es cinsellik » ataturkculugu agizlara pelesenk edenler » oray egin » nah neh nah » kadinlar retro erkek istiyor a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games