vedalasirken cumleye hadi ile baslamak 

kapat
  1. turk insaninin nedenini bulamadigi bir cesit refleks.
    ister yuzyuze ister telefonda yada internette olsun, turk insani veda cumlesinin basina "hadi" kelimesini, ara kedisi gibi bir sekilde sokar.

hadi gorusuruuuz, hadi hoscakaaal, hadi bye byeee, hadi ben kactim, hadi kendine iyi baak...

"hadi" seysi bir laf kalabaligi midir yoksa soylenecek birsey bulamayinca araya sokulan kurtarici midir bilinmez. "hadi kalk sinemaya gidelim" deki gibi gerekli bir anlami da yoktur, hicbir amaca hizmet etmez ama kullanmakta israr edilir. cikarip atmak da imkansizdir. bir garip aliskanlik...
    #1767056 (yozishanko, 14.06.2007 10:48)
  2. bir çok ,nsanın kullanması nedeniyle her gelen yeni nesilde alışkanlık/refleks olmuş özelliktir.
    (bkz: hadi allaha emanet ol)
    (bkz: hadi görüşürüz)
    (bkz: hadi öptüm)
    #1767577 (carpe diem13, 14.06.2007 14:26)
  3. hadi yi kullanıyoruz çünkü bu anın hemen geçmesini istiyoruz bence. hadiyle pekiştiriyoruz bu durumuda.
    #1767712 (drammer, 14.06.2007 15:03)
  4. hadi' yi ayde, haydee gibi kelimelere çevirmekte mümkündür.
    #1767742 (DeWe, 14.06.2007 15:11)
  5. (bkz: hadi bsg)
    #1767756 (kemalturna, 14.06.2007 15:16)
  6. "hadi" kelimesi, "lan" ve "şey" gibi dilimize bir şekilde bulaşmış ve kurtulamadığımız kelimelerden biri olduğundan, doğru bir tespittir.

öyle beladır ki bu kelimeler en bilge bildiğiniz insanları bile zor durumda bırakabilir.

kendimden misal verecek olursam;

bilgisinden şüphe etmediğim öğretmenlerimden birisine şey ne demektir diye sormuştum.

Başlığın ana fikri öğretmenin verdiği cevapta gizli aslında.

- "türkçe'de "şey" diye bir şey yoktur"
    - hönk!!
    #1767759 (BlindGuardian, 14.06.2007 15:17 ~ 15:18)

© 2008 - uludağ sözlük

vedalasirken cumleye hadi ile baslamak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. vedalasirken cumleye hadi ile baslamak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu vedalasirken cumleye hadi ile baslamak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» examenglish com » pasta hut » bayilik » joneca » starbucks ta oturanlara bakan insanlar » emre belozoglu » ben insaati da futbolu da sizden iyi bilirim » mitroglou » daouda jabi » miguel alvarez » evin » cum on feel the noize » karmanin sifir olmasi » tirto » rock station » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » piiminaki » the tudors » racer x » yapilmis en aptalca dalginlik » schenardi » groundhog day » agacta toplanip asagidaki arabalara sican kuslar » britney spears » christina aguliera nin acun a varim demesi » delirememenin delirten uyuzlugu » terk i diyar » necaset » madde 22 » guc bela eli tutulan sevgilinin motor cikmasi » kisa boylu bayanlar